۲۲ خرداد ۱۴۰۲، ۹:۵۸
کد خبرنگار: 1197
کد خبر: 85137518
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۹۳ درصد اراضی کشاورزی فامنین به آبیاری نوین مجهز است

همدان- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین گفت: این شهرستان در اجرای سامانه آبیاری نوین پیشرو و از ۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار تاکنون، ۱۰ هزار و ۶۰۰ هکتار به سیستم های نوین آبیاری مانند کم فشار، قطره ای و تحت فشار مجهز است.

منصور خزایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت هفته جهاد کشاورزی ( ۲۱ تا ۲۷ خرداد) افزود: شهرستان فامنین آزمونه (پایلوت) اجرای الگوی کشت در کشور است که این دوره الگوی کشت از ششم بهمن سال گذشته آغاز و ابلاغیه میزان تولید محصولات کشاورزی نیز اعلام شده است.

وی یادآور شد: فامنین کم بارش ترین منطقه در سطح استان است و آبهای زیر زمینی در این شهرستان به شدت کاهش یافته است بنابراین اجرای الگوی کشت و کاهش مصرف آب در کشاورزی این منطقه ضروری است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین تاکید کرد: در اجرای الگوی کشت، اقناع کشاورزان و بهره برداران برای استفاده بهینه از آبهای جاری و زیرسطحی اجتناب ناپذیر است چرا که آنها باید ضمن تامین معیشت زندگی خود بتوانند با کشت محصولات جایگزین و کم آب بر، چرخه کشاورزی منطقه را بچرخانند.

خزایی تصریح کرد: بر اساس مصوبات مربوط به الگوی کشت، محصولات پر آب بر مانند چغندر و یونجه به ترتیب از ۵۵۰ هکتار به ۴۰۰ هکتار و یونجه نیز از سه هزار و ۲۷۰ هکتار به ۲ هزار و ۹۰۰ هکتار کاهش یافته است.

به گفته وی میزان کشت صیفی جات مانند گوجه و خیار نیز در اراضی کشاورزی فامنین ۲۰ درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به اینکه در اجرای طرح الگوی کشت بر کاشت دانه های روغنی تصریح شده است، ادامه داد: کاشت گیاهان جایگزین مانند کلزا در سطح ۲۰۰ هکتار، گلرنگ ۵۰ هکتار، گیاهان دارویی ۶۵ هکتار، زعفران ۱۳.۵ هکتار، پسته ۲۴هکتار و گل محمدی هفت هکتار انجام شده است.

احداث ۲ هکتار گلخانه در فامنین

خزایی از برنامه ریزی برای احداث ۳۵ هکتار گلخانه در فامنین گفت و یادآور شد: تاکنون سه هکتار گلخانه ایجاد شده است و ۲ هکتار نیز در حال انجام است.

وی میزان سطح هکتار باغ های فامنین را ۶۰۰ هکتار عنوان کرد که بیشترین آنها شامل بادام، پسته و گردو است.

۹۳ درصد اراضی کشاورزی فامنین به آبیاری نوین مجهز است

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین با اشاره به اینکه سه هزار و ۵۰۰ هکتار گندم آبی به صورت کشت قراردادی انجام می شود، افزود: ۳۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی زیرپوشش جهش تولید برای محصولاتی مانند حبوبات قرار گرفته است.

وی درباره تعداد قنوات این شهرستان نیز گفت: ۸۰ رشته قنات در فامنین به طول ۸۰ کیلومتر وجود دارد و سال گذشته چهار میلیارد تومان برای نوسازی و بهسازی این قنات ها هزینه شد.

خزایی اظهار داشت: همچنین این شهرستان دارای ۶۰ واحد دامداری سنگین است که هشت هزار دام سنگین و ۸۰ هزار دام سبک پرورش می دهند.

وی میزان تولید گوشت قرمز در شهرستان فامنین را یک هزار و ۱۸ تن در سال عنوان کرد و ادامه داد: سالانه نیز ۶ هزار و ۸۵۲ تن شیر در دامداری ها تولید می شود.

خزایی درباره وضعیت شیلات فامنین نیز گفت: در این شهرستان ۴۷ واحد پرورش ماهی فعال است که سالانه ۳۶۷ تن انواع ماهی تولید می کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین یادآور شد: فعالیت یک واحد مرغ تخم گذار با تولید سالانه یک هزار و ۸۰۰ تن تخم مرغ، تولید ۷۰ تن گوشت شترمرغ و ۳۵ تن عسل از دیگر برنامه های جهاد کشاورزی در فامنین است.

افتتاح ۱۷۸ میلیارد ریال طرح کشاوزی در فامنین

وی با اشاره هفته جهاد کشاورزی تاکید کرد: در این هفته جهاد ۱۷۸ میلیارد ریال برای طرحهای کشاوزی که در شهرستان فامنین هزینه شده است به بهره برداری می رسد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین از اجرای پنج طرح آبیاری تحت فشار، قنات، دامپروری و گلخانه ای در هفته جهاد کشاورزی با اشتغال مستقیم ۲۴ نفر توسط بخش خصوصی یاد کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha