به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری المسیره، تعداد کودکان کار در یمن هم اکنون به ۷.۷ میلیون نفر می رسد و شامل کودکان از سن۵ تا ۱۷ سال است.
این گزارش حاکی است در حال حاضر ۱.۴ میلیون نفر از ۱.۶ میلیون کودک یمنی که کار می کنند که از ابتدایی ترین حقوق یک کارگر عادی نیز محروم هستند.
این سازمان، جنگ تحمیلی علیه یمن و بحران انسانی ناشی از آن را بدترین از نوع خود در جهان دانست که از جمله باعث تشدید رنج و مشکلات کودکان و افزایش آمار کودکان کار شده است.
سازمان حقوق زنان و کودکان یمن، ائتلاف عربی متجاوز به یمن را مسوول همه جنایات و موارد نقض حقوق بشر در حق غیرنظامیان و بویژه زنان و کودکان طی سه هزار روز گذشته دانست.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۱۳۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساختهای این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.
به دنبال رایزنی های سازمان ملل و حسن نیت صنعا، ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ آتش بسی دو ماهه در یمن برقرار شد که پس از دو دوره تمدید دو ماهه در تاریخ ۱۰ مهرماه بدون دستیابی به توافقی جدید به پایان رسید.
از مهمترین مفاد آن ورود ۱۸ کشتی حامل سوخت به بنادر الحدیده و اجازه دو پرواز رفت و برگشت هفتگی از فرودگاه صنعا بود، اما این آتش بس صدها بار توسط ائتلاف متجاوزان نقض شد.
دولت نجات ملی یمن لغو محاصره، بازگشایی کامل فرودگاه صنعا و پرداخت حقوق کارمندان از درآمدهای نفتی استان های تحت اشغال مزدوران عربستان و امارات را شرط تمدید جدید آتش بس اعلام کرده است.
المسیره پیش تر در گزارشی به نقل از مرکز حقوق بشری «عین الانسانیه» اعلام کرد که تداوم این جنگ در سال ۲۰۲۲ منجر به کشته و مجروح شدن سه هزار و ۸۳ یمنی شده است.
برپایه این گزارش، ۶۴۳ نفر از این تعداد از جمله ۱۰۲ کودک و ۲۷ زن به شهادت رسیدهاند.
در این گزارش همچنین آمده است: مجموع مجروحان در سال ۲۰۲۲، دو هزار و ۴۴۰ نفر شامل ۳۵۳ کودک و ۹۷ زن بوده است.
نظر شما