به گزارش ایرنا از سازمان ملی استاندارد ایران، با ورود فناوریهای نوین و نوظهور یکی از دغدغههای ایجاد شده تدوین استانداردهایی است که در تولید محصول و ارائه خدمات کاربردی هستند.
در واقع این استانداردسازی به نوعی یک زیرساخت موثر و راهبردی در توسعه فناوریهای نوین محسوب میشود. استانداردسازی بهترین و کاراترین پشتیبان برای توسعه بازار و تجارت در بازار است و میتواند صادرات محصولات را نیز گسترش دهد.
فناوری نانو از جمله فناوریهایی است که برای بقا در بازار داخلی و بینالمللی نیازمند تدوین و تالیف استانداردهای مختلف است. بر همین اساس ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در تلاش است تا با استفاده از ظرفیت دانشمندان و نخبگان این حوزه بتواند در تدوین استانداردهای جهانی ایفای نقش کند.
بر اساس گزارشهای موجود، تاکنون در مجموع ۱۰۳ استاندارد بینالمللی در کمیته فنی فناوری نانو ایزو منتشر و از این تعداد ۱۰ استاندارد با مسوولیت ایران تدوین شده است. چهار استاندارد در حوزه سلامت و ایمنی، ۲ استاندارد در حوزه تعریف و اصطلاحات، ۲ استاندارد در حوزه ویژگیهای مواد و ۲ استاندارد در حوزه کارایی محصولات تدوین و تالیف شده است. در حال حاضر نیز چهار استاندارد بینالمللی دیگر در حوزه فناوری نانو با مسوولیت ایران در حال تدوین است.
در کمیته فنی استانداردهای فناوری نانو سازمان ایزو، ۳۷ کشور بهعنوان عضو اصلی و ۱۸ کشور بهعنوان عضو ناظر حضور دارند.
پیشتر «مهدی اسلام پناه» رییس سازمان ملی استاندارد ایران عنوانکرد: جمهوری اسلامی ایران پس از آمریکا، ژاپن، انگلستان و کرهجنوبی، حائز رتبه پنجم در حوزه تدوین استانداردهای بینالمللی فناوری نانو شده است.
نظر شما