به گزارش ایرنا معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی خوزستان در این آیین گفت: هدف از برپایی نمایشگاه صنایع دستی معرفی تولیدات و دست ساختههای هنرمندان و صنعتگران است.
شکراله قاسمی با اشاره به تاریخچه تاسیس شورای جهانی صنایع دستی افزود: کشور ایران از طریق شورای اقیانوسیه و آسیا به عضویت این شورا درآمد و فعالیت خود را از سال ۱۳۴۷ آغاز کرد و در سال ۲۰۱۰ به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران و موافقت شورای جهانی صنایع دستی ۲۰ خرداد ماه به عنوان روز جهانی صنایع دستی تعیین شد.
وی با اشاره به دلیل برگزاری این نمایشگاه در بازارچه صنایع دستی اهواز گفت: توسعه و معرفی بازارچه صنایع دستی به علاقهمندان و آشنایی با هنرهای اصیل و دارای نشان ملی و همچنین افتتاح یک نمایشگاه گالری نقاشی با رویکرد توسعه نگارخانه در این بازارچه از جمله اقدامات برنامه ریزی شده برای هفته صنایع دستی است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی خوزستان گفت: این نمایشگاه با حضور ۳۰ صنعتگر و هنرمند صنایع دستی علاوه برغرفههای دایمی بازارچه صنایع دستی و با هدف توسعه و ترویج انواع هنرهای صنایع دستی بومی و رونق آن برپا شده است.
وی افزود: تجلیل از هنرمندان و پژوهشگران و دوستداران صنایع دستی و انجمنها، برگزاری کارگاه آموزشی در مورد بازاریابی و توسعه صادرات، افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در شهرستان ماهشهر، احداث بازارچه صنایع دستی در اندیکا و افتتاح خانه سفال لالی از جمله برنامههای این هفته صنایع دستی استان است.
قاسمی با اشاره به مهمترین اقدامات انجام شده در حوزه صنایع دستی بیان کرد: پنج شهر ملی صنایع دستی در خوزستان معرفی شد ضمن اینکه شهرستان دزفول به عنوان شهر جهانی کپوبافی معرفی شده و بعد از بازدید اعضای شورای جهانی و نظر مثبت آنها منتظر رای نهایی این شورا هستیم.
وی افزود: امسال تلاش کردیم شهرستان شادگان را به عنوان شهر ملی حصیربافی و ایذه را به عنوان شهر ملی گلیم در فهرست شهرهای ملی صنایع دستی خوزستان اضافه کنیم و از این جهت نیز برای استان رکورد محسوب میشود.
مهر اصالت ملی بر ۵۶ اثر صنایع دستی خوزستان
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی خوزستان با اشاره به برگزاری شورای داوری مهر اصالت ملی که دوسالانه نیز برگزار میشود، گفت: ۵۶ اثر از ۴۰ هنرمند خوزستانی نشان ملی دریافت کردند و شهرستان دزفول به تنهایی۳۰ اثر نشان ملی دریافت کرد که این رقم در مقایسه با دیگر استانها یک رکورد در سطح کشور محسوب میشود.
وی ادامه داد: سال گذشته در بخش تولیدات انفرادی برای سه هزار و ۳۰۰ نفر، کارگاه تولیدی ۳۰ فقره پروانه و ۸۶۶ کارت شناسایی صنعتگری صادر و تمدید شده است؛ همچنین مجوز فروشگاهی نیز به ما واگذار شده و هنرمندان میتوانند تقاضای صدور مجوز فروشگاهی را داشته باشد.
قاسمی اعطای تسهیلات، راه اندازی بازارچههای موقت و شرکت در نمایشگاه و راه اندازی بازارچههای دائم را از وظایف این اداره کل معرفی و بیان کرد: نمایشگاه صنایع دستی و سوغات در محل بازارچه صنایع دستی اهواز از ساعت ۱۷ الی ۲۲ تا ۲۶ خرداد برای هنردوستان، علاقهمندان و شهروندان دائر است.
افتتاح نمایشگاه تجسمی "نقشهایی به رنگ واقعیت"
بر اساس این گزارش نمایشگاه آثار تجسمی نقشهایی به رنگ واقعیت با هنرمندی لاله کیانی فر به مناسبت گرامیداشت هفته صنایع دستی در نگارخانه بازارچه صنایع دستی اهواز طی آیینی با حضور هنرمندان و مسوولان افتتاح شد.
این هنرمند در معرفی آثار خود علاقه به عشایر وفرهنگهای قدیمی در کشور را با اهمیت خواند و گفت: در این آثار نقاشی سعی شده زندگی سخت عشایری و فرآیند تهیه سخت مواد اولیه صنایع دستی و نقش آفرینی با آنها که یکی از ساده ترین اشکال در طبیعت است، نشان داده شود.
وی افزود: با ارایه این طرحها عشایر پیشینه تاریخی خود را معرفی میکردند که دست مایه نقاشیها و آثار نقاشی قرار گرفت و از این طریق میتوان هنر دیرینه عشایر را معرفی و این فرهنگ غنی را به نسل بعد منتقل کنیم.
گفتنی است در این نمایشگاه رشتههای مختلف کپو گبافی، گلیم بافی، حصیر و بوریا، سفال و سرامیک، معرق، تولیدات چرمی، پوشاک و زیورآلات سنتی، تراش و سنگ، احرامی بافی، صنایع چوبی به نمایش گذاشته شده و همچنین چادرهای اقوام نیز برای معرفی فرهنگ و آداب و رسوم آنها در این بازارچه برپا است.
نظر شما