سارا عبادی پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به احداث بازارچه در سال ۹۶ توسط شهرداری ماهشهر اظهارکرد: در سال ۹۹ این بازارچه در اختیار میراث فرهنگی ماهشهر قرار گرفت که بعد از تکمیل و رفع نواقص در مدت ۲ سال توانستیم غرفههای بازارچه را برای واگذاری به صنعتگران صنایع دستی آماده کنیم.
وی با بیان این که اولویت واگذاری غرفههای بازارچه صنایع دستی بندر ماهشهر با زنان سرپرست خانوار و یا بدسرپرست است ادامهداد: فعالان رشتههای دارای نشان ملی و ثبت در فهرست آثار ناملموس و در حال احیاء اولویت دوم و همچنین دیگر رشتههای صنایع دستی و پیشکسوتان در اولویتهای بعدی واگذاری این غرفه ها قرار دارند.
عبادی با اشاره به احیاء برخی رشتههای منسوخ شده صنایع دستی از سال ۹۶ بیانکرد: "کمه دوزی" یکی از رشتههای زیر مجموعه سوزن دوزی در بندر ماهشهر است که با تلاش برای احیاء آن توسط صنعتگران این رشته موفق به دریافت مهر اصلی ملی شد که محصولات تولیدی این رشته به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بندر ماهشهر افزود: صنعتگران این بازارچه در رشتههای گلیمبافی، گبه، تابلو فرش، قالی، مینا کاری، سفال، چرمدوزی، کمهدوزی، ماکت کشتی، حصیر بافی، دوخت لباسهای محلی، پتینه کاری و تراش سنگ در حال تولید و فعالیت هستند.
وی با اشاره به فعالیت و تولید محصول در دیگر کارگاه های صنایع دستی بندر ماهشهر گفت: چهار کارگاه فعال خراطی دربندر ماهشهر وجود دارد که نتوانستیم غرفهای در بازارچه صنایع دستی به آنها اختصاص دهیم.
عبادی تصریحکرد: برای عرضه و فروش محصولات این کارگاهها نیاز به فضای بیشتری داریم که از این جهت ظرفیت بازارچه تکمیل است و اگر بازارچه دیگری در بندرامام خمینی و چمران احداث شود می تواند ایجاد اشتغال کند.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ماهشهر با اشاره به پرداخت تسهیلات به فعالان صنایع دستی اضافهکرد: بخشی از این تسهیلات در قالب مشاغل خانگی و افراد دارای مجوز تولید انفرادی و با ثبت نام در سامانه مربوطه تا سقف یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در سال گذشته پرداخت شد.
وی افزود: بخشی از پرداخت تسهیلات نیز با همکاری معاونت سازندگی سپاه ماهشهر به صنعتگران فعال برای حمایت از تولید و اشتغال اختصاص داده شد که در حال حاضر نیز برای مرحله دوم تسهیلات ثبت نام صورت می گیرد.
عبادی یادآورشد: سال گذشته با معرفی تعدادی از صنعتگران فعال در حوزه صنایع دستی از بندر امام خمینی و چمران به بنیاد برکت، تسهیلات اشتغالزایی پرداخت شد.
وی خاطرنشانکرد: صنایع پتروشیمی نیز با خرید محصولات هنرمندان صنایع دستی از صنعتگران این منطقه حمایت کردند.
بر اساس این گزارش، بازارچه صنایع دستی ماهشهر دومین بازارچه دائمی در خوزستان است که با نام "بیژن شیخو " یکی از شهدای هنرمند و صنعتگر صنایع دستی بندر ماهشهر و با هدف ایجاد اشتغال پایدارو ترویج هنرهای فاخر هنرمندان صنایع دستی گشایش یافت.
نظر شما