بورل: تحریم‌های فرامرزی آمریکا خلاف قوانین بین‌المللی است

لندن – ایرنا – مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تحریم‌های فرامرزی ایالات متحده آمریکا را خلاف قوانین بین‌المللی دانست و تصریح کرد که این اتحادیه با وجود تحریم‌های گسترده‌ای که در پی جنگ اوکراین علیه روسیه وضع کرده است، اعتقادی به تحمیل قوانین خود بر کشورهای ثالث ندارد.

به گزارش ایرنا، جوسپ بورل روز دوشنبه در گفت‌وگو با روزنامه «استریت تایمز» سنگاپور گفت: کلمه "تحریم" در هیچ یک از معاهده های اروپایی وجود ندارد و عبارت استفاده شده «اقدامات محدودکننده» است. ما برخی از اقدامات را محدود کردیم، مانند خرید گاز و فروش تجهیزات الکترونیکی روسیه که برای تولید تسلیحات به آن نیاز دارد.

وی مدعی شد: این کمترین کاری بود که می توانستیم انجام دهیم. ما می گوییم: "شما دارید به اوکراین حمله می کنید، بنابراین ما نمی خواهیم نفت و گاز شما را بخریم، زیرا با این پول هزینه جنگ را می پردازید. شما در حال تولید اسلحه هستید، بنابراین ما وسایل الکترونیکی را که باید انجام دهید به شما نمی فروشیم. ما نمی‌خواهیم قطعات یدکی مورد نیاز هواپیماهای غیرنظامی خود را به شما بدهم."

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: اما بین اقدامات محدودکننده ما و ایالات متحده تفاوت زیادی وجود دارد. اقدامات ما فرامرزی نیست. ما نمی توانیم از یک شرکت اندونزیایی بخواهیم که قوانین ما را رعایت کند. آمریکایی ها می توانند و همه باید از تحریم های آن‌ها تبعیت کنند. این درحالیست که ما آن را خلاف قوانین بین المللی می دانیم. ما به تحمیل قوانین خود بر کشورهای ثالث اعتقادی نداریم. بنابراین، ما نمی توانیم از خرید نفت روسیه توسط شرکت های هندی جلوگیری کنیم.

او در پاسخ به این سوال که آیا اتحادیه اروپا طرحی برای صلح در اوکراین دارد مدعی شد: همه صلح می خواهند. اما صلح یعنی چه؟ صلح چیزی فراتر از "نه به جنگ" است.

بورل بدون اشاره به ماجراجویی‌های غرب در نزدیکی مرز روسیه پیش از آغاز جنگ اوکراین، عنوان کرد که درگیری‌ها با پایان حمایت‌های تسلیحاتی غرب از اوکراین پایان می‌یابد «اما آیا این به معنای صلح خواهد بود؟ نه. صلح چیز دیگری است. صلح به معنای به رسمیت شناختن حق وجود اوکراین، احترام به مرزهای بین المللی، ترتیب دادن غرامت جنگی و پاسخگویی روسیه است. من درک می کنم که در حال حاضر برای این کار چندان مناسب نیست زیرا روسیه می خواهد به حمله به اوکراین ادامه دهد. بنابراین، بله، مطمئناً ما صلح می خواهیم، اما متأسفانه، باید با شرایطی روبرو شویم که جنگ ادامه پیدا کند.»

او در پاسخ به این سوال که «جنگ روسیه و اوکراین چگونه نگرش اتحادیه اروپا به سیاست دفاعی را تغییر داده است و اتحادیه در این زمینه چه اقداماتی را صورت داده است؟» گفت: جنگ زنگ بیدارش باش بود. در اروپا، پس از سال‌ها جنگ در گذشته، به صلح عادت کرده بودیم و فکر می‌کردیم که جنگ چیزی است که در فاصله‌ای دور از مرزهای ما رخ داده است و احساس نمی‌کردیم که ممکن است در خطر باشیم. به همین دلیل ما هزینه های نظامی خود را کاهش دادیم.

این مقام اروپایی ادامه داد: اما ناگهان جنگ شد و این به ما یادآوری کرد که جهان خطرناک است. بنابراین، ما باید برای رویارویی با دشمنانی که می خواهند با ما جنگ کنند آماده باشیم. ما نمی‌خواهیم جنگی به راه بیندازیم، اما اگر دیگران بخواهند با ما چنین کنند، باید آماده باشیم. به همین دلیل است که امروز ما در حال افزایش هزینه های نظامی خود هستیم.

به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین که بیش از یک سال از آغاز آن می‌گذرد، در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنج اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد.

طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت های هنگفت نظامی از کی‌یف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاح های پیشرفته و سنگین تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha