سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی: هوشمندسازی از اولویتهای این صنعت است

مشهد- ایرنا- سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی گفت: همان گونه که هوشمندسازی در صنعت برق دنیا جزء اولویت ها قرار دارد ما نیز با درک این موضوع توجه ویژه ای به آن داریم.

حسن حشمتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر همین اساس بیش از سه سال است که پایش و مانیتورینگ مدیریت بار حدود ۳۰ هزار مشترک برق استان و شهر مشهد به میزان ۲۰۰ مگاوات را از راه دور با این روش انجام می‌دهیم.

وی ادامه داد: اگر قرار بود این کار به صورت دستی و فیزیکی انجام شود، کار بسیار سخت و پیچیده ای بود ولی اکنون با هوشمندسازی، امکان نظارت و اعمال قانون برابر دستورالعمل ها برای مشترکان پرمصرف به راحتی انجام می شود.

سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی با اشاره به این که هوشمند سازی سیستم نظارتی برای استفاده از هوش مصنوعی کافی نیست و باید با سرمایه گذاری در این مسیر رو به جلو حرکت کند اظهار کرد: با استفاده از هوش مصنوعی اکنون امکان پیش‌بینی مصرف وو تحلیل داده ها در بخش انرژی با توجه به گرمای تابستان پیش‌رو وجود دارد و می‌دانیم که وضعیت مصرف به چه سمت و سویی خواهد رفت.

حشمتی افزود: به لحاظ دستیابی و به کارگیری این فناوری در صنعت برق تلاش خوبی انجام شده است ولی نتایج آن با تاخیر نمایان خواهد شد زیرا گاهی با یک شرکت دانش بنیان بر روی موضوعی کار می شود ولی به نتیجه دلخواه نمی‌رسیم ولی دست از تلاش برنمی‌داریم.

وی در پاسخ به چرایی ایجاد زنجیره بین انرژی های برقی و گازی و تاثیر آن بر روی هم اظهار کرد: چون بیشتر نیروگاه‌های تولید برق از گاز استفاده می‌کنند، شاهد این هستم که در زمان مصرف گاز در زمستان، بسیاری از نیروگاه‌های تولید برق با چالش رو به رو می‌شوند به همین دلیل راه برون رفت از آن تغییر این چرخه به سمت انرژی های تجدید پذیر است.

سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی گفت: سبک مصرف انرژی در دنیا برای بیشتر نیازهای روزمره از جمله اجاق گازها، تامین گرما و سرمایش از مصرف گاز به سمت برق تغییر یافته است.

حشمتی افزود: تهیه و به دست آوردن انرژی‌های تجدید نا پذیر هزینه بر است و باید به سمتی برویم که حدود ۳۰ درصد سهم تولید برق از انرژی بادی، خورشیدی، نیروگاه اتمی و سایر انرژی ها به جای مصرف سوخت فسیلی و گاز باشد و این امر نیز با یاری بخش خصوصی رخ خواهد داد که اکنون کمتر به آن رغبت دارد.

او با اشاره به این که اکنون نیروگاه هسته ای بوشهر توان تولید هزا ر و ۲۴ مگاوات برق را دارد گفت: تاکید ایران برای داشتن چندین نیروگاه هسته ای و خورشیدی و بر همین اساس است تا بتوان از چرخه تولید برق با سوخت فسیلی و گازی خارج شد.

سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی به موضوع تفکیک برق صنایع از خانگی نیز اشاره کرد و افزود: دولت سیزدهم برای تامین مصرف برق خانگی توانسته چند نیروگاه بین سه تا پنج هزا مگاواتی را ایجاد کند و این در حالی است که مصرف ما بیش از این اعداد است.

حشمتی با طرح این موضوع که اگر مصرف ۲۵۰ مگاواتی یکی از صنایع به شبکه برق بازگردد بسیاری از دغدغه های موجود در بخش خانگی مرتفع خواهد شد ادامه داد: اکنون سعی دولت و وزارت نیرو بر این است تا صنایع بزرگ بتوانند برای تامین مصرف خود نیروگاه هایی خصوصی ایجاد کنند تا تامین برق صنعتی از بخش مصرف خانگی جدا شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha