به گزارش خبرنگار ایرنا آیت الله حبیب الله شعبانی موثقی روز سه شنبه در جمع کارکنان محیط زیست با بیان اینکه باید در برابر زمین خواری و کوه خواری ایستاد اظهار داشت: در محافظت از محیط زیست باید اول مسئولان فرهنگ رعایت و حفظ محیط زیست را داشته باشند و سپس این امر را از مردم مطالبه کنند.
وی اضافه کرد: برای تبدیل شدن حفظ محیط زیست به فرهنگ عمومی و توجه جامعه به این موضوع با اهمیت، مسئولان باید به فرهنگ محیط زیست توجه کنند و حین اتخاذ تصمیمات کلان به تبعات زیست محیطی آن نیز توجه داشته باشند تا با گذشت زیست بوم استان دچار مشکل نشود.
امام جمعه همدان با بیان اینکه پشتیبان محیط زیست در حراست از عرصه های طبیعی هستیم گفت: چنانچه از منظر کارشناسی و علمی، اجرای طرحی تخریب بالایی وارد می کند محیط زیست باید در برابر جلوگیری از اجرای آن مقاومت کرده و اجازه این کار را ندهد البته ما نیز مکلف به حمایت هستیم.
آیت الله شعبانی موثقی افزود: همه طرح ها باید دارای پیوست زیست محیطی باشند چرا که زیست بوم مناسب و بکر شهر همدان در برخی نقاط دچار آسیب شده و تداوم این وضعیت گلایه مندی هایی را از سوی سمن ها و طبیعت دوستان به همراه داشته است.
وی با بیان اینکه سمن ها می توانند بازویی برای تحقق اهداف محیط زیست باشند اضافه کرد: موفقیت سازمان حفاظت محیط زیست در گرو مطالبات مردمی است چراکه این مطالبات بستر را برای کار کارکنان این مجموعه مهیا می کند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان ادامه داد: در ستاد امر به معروف تشکل مطالبه گری در زمینه محیط زیست شکل گرفته است چرا که رویکرد این ستاد تنها مربوط به حجاب نیست بلکه فراتر از آن بوده و یکی از کارکردهای آن مطالبه گری به ویژه در حوزه محیط زیست است.
آیت الله شعبانی موثقی گفت: اسلام به مساله آب، خاک، طبیعت و محیط زیست توجه دارد به گونه ای که در روایات بیشماری به حفظ محیط زیست تاکید و عنوان شده که طبیعت بر گردن انسان و جامعه حق دارد.
وی اضافه کرد: از منظر عرفانی نیز حین مواجه با محیط زیست نباید احساس کنیم که با جمادات مواجه هستیم چرا که به گفته بزرگان همه عالم مراتبی از شعور و درک دارد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان اظهارداشت: وقتی عنوان می شود همه عالم تسبیح گوی خداوند هستند این بیانگر سطحی از شعور و درک طبیعت است همچنین وقتی از شهادت سنگ ریزه ها در قیامت حرفی به میان می آید نشانگر این است که همه هستی از جمله طبیعت مراتبی از درک را دارد.
آیت الله شعبانی موثقی تاکید کرد: بنابراین جامعه بشری حق تخریب و تضعیف طبیعت، دخل و تصرف آن و مسلط شدن بر آن را ندارد و از منظر قانونی و شرعی برای تخریب کنندگان طبیعت می توان مسئولیت مدنی و جریمه پیش بینی کرد.
وی گفت: توجه اسلام به آب و خاک و طبیعت و روایات زیبا در زمینه درختکاری و کاشت نهال و پرهیز از قطع، شکستن و بریدن شاخه های درخت موید اهمیت طبیعت است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان یادآوری کرد: پیغمبر (ص) حتی در جنگ اجازه قطع و بریدن درخت نمی داد که امیدواریم به این آموزه های دینی و انسانی در زمینه حفاظت از محیط زیست توجه شود تا طبیعت به عنوان امانت الهی برای آیندگان حفظ شود.
در این آیین از خانواده سه شهید محیط بان استان همدان تجلیل شد.
نظر شما