به گزارش سه شنبه ایرنا جمال صالح زاده در شورای مبادلات مرزی خوزستان با محوریت طرح توجیهی بازارچه مرزی شادگان در محل معاونت اقتصادی استانداری خوزستان بیان کرد: مجوز محیط زیست برای ساخت سه طرح شرکت پتروپالایش، توسعه فولاد شادگان و ایجاد شیلاب در هشت هزار هکتار صادر نمیشود.
وی ادامه داد: جمعیت شهرستان شادگان براساس سرشماری سال ۹۵ بالغ بر ۱۷۰ هزار نفر و نرخ رشد جمعیت در این شهرستان از میانگین کشوری بالاتر است به همین منظور نیروی کار بالایی در شهرستان وجود دارد.
فرماندار شهرستان شادگان بیان کرد: توسعه صنایع در این شهرستان به واسطه وجود تالاب شادگان با محدودیتهایی مواجه است.
وی افزود: جوانان تحصیل کرده هر روز به جمعیت متقاضی کار در این شهرستان اضافه میشوند و این محدودیتها باعث میگردد تا امکان اجرای برخی طرحهای اقتصادی در این شهرستان فراهم نباشد و همین موضوع باعث مهاجرت مردم بومی این منطقه شود.
صالح زاده با بیان اینکه شهرستان شادگان به دلیل اینکه در پایین دست استان قرار دارد معمولاً در تأمین آب کشاورزی با مشکلاتی مواجه است، گفت: سالهای گذشته به دلیل خشکسالی، کشت شلتوک در این شهرستان ممنوع بود اما امسال نیز با وجود بارش خوبی که داشتیم کشت این محصول با محدودیت اعلام شده است.
وی ادامه داد: میتوان از ظرفیت بازارچههای مرزی و توسعه مبادلات مرزی در شادگان با توجه به محدودیتهایی که در این شهرستان برای توسعه صنایع وجود دارد برای ایجاد اشتغال استفاده کرد.
فرماندار شادگان اظهار کرد: رشد صادرات از بندر شادگان در یک سال اخیر ۱۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه قبل از آن بوده است.
ناظر گمرکات خوزستان نیز در این نشست گفت: بندر شهرستان شادگان ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه صادرات کالا دارد و تا ۴۰ برابر حال حاضر امکان صادرات از این بندر وجود دارد.
بهروز قره بیگی ادامه داد: سرمایه گذاران و تاجرانی که امکان فعالیت در بندر شادگان را دارند میتوانند برای دریافت مجوز به گمرک مراجعه کنند.
وی افزود: بازارچههای مشترک مرزی بیشتر میتوانند به رونق اقتصادی برسند، بازارچههای یک طرفه کمتر موفق میشوند، از این رو بازارچههای مرزی استان باید به سمت بازارچههای مشترک حرکتت کنند.
مدیرکل اقتصادی استانداری خوزستان نیز در این نشست گفت: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان برنامه ریزی لازم را برای تقویت تعاونیهای مرزنشین داشته باشد.
سعید حسینی نژاد افزود: نشستها و هماهنگیهای بیشتری با تعاونیهای مرزنشین استان به منظور رونق در این بخش برگزار شود تا شاهد اقدامات مؤثری در این بخش باشیم.
معاون اقتصادی و بازرگانی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان نیز اظهار کرد: ۳۶ تعاونی مرزنشین در استان وجود دارد که اغلب آنها درگیر بدهیهای مالیاتی و تأمین اجتماعی هستند.
غلامرضا محمدیپور افزود: میتوان بازارچههای مرزی دریایی در استان را با توجه به دسترسی به خلیج فارس، ایجاد کرد و با کشورهای حاشیه خلیج فارس مبادلات تجاری انجام داد.
وی ادامه داد: فعالیت تعاونیهای مرزنشین به دلیل نداشتن توانایی مالی ندارند، کم شده است.
شهرستان شادگان در ۷۰ کیلومتری از مرکز استان و در جنوب استان واقع است.
شرکت فولاد شادگان، بندر تجاری این شهرستان و تالاب شادگان از جمله ظرفیتهای ایجاد اشتغال و درآمد زا در این منطقه است.
نظر شما