حسن نوری زاده روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: شو، رایزن بازرگانی و اقتصادی چین در ایران و هیأت همراه دیروز دوشنبه از زیرساختهای شهرستان مرزی سرخس بازدید و در جریان ظرفیتهای حمل و نقلی منطقه ویژه اقتصادی سرخس قرار گرفتند.
وی بیان داشت: محور گفت وگوها پیگیری توافقات در حوزه استفاده از ظرفیت حمل و نقلی، ترانزیت و ترانشیپمنت در مرز سرخس بوده است.
فرماندار سرخس با بیان اینکه موضوع برقراری پروازهای مسافری از فرودگاه سرخس در حال پیگیری است، افزود: در بخش باری از چینیها خواستیم با توجه به اشتغال زایی مناسب حمل بار هوایی این فرودگاه را نیز فعال کنند که هیأت چینی در این خصوص از فرودگاه نیز بازدید داشت.
نوری زاده در ادامه به مساله انرژی و ظرفیت و فعالیت پالایشگاه گاز خانگیران در شهرستان سرخس اشاره و بیان کرد: فعالیت این مجموعه عظیم پالایشگاهی منوط به وجود گاز ترش است و این خوراک اولیه تا ۱۵ سال دیگر تمام شده و در نتیجه پالایشگاه تعطیل میشود.
وی تاکید کرد: چینیها روابط نزدیکی در حوزه انرژی با ترکمنستان دارند و با توجه به هم مرز بودن ایران با ترکمنستان، میتوانیم از چینیها بخواهیم بخشی از گاز ترش ترکمنستان را به شهرستان سرخس منتقل کنند تا روند فعالیت پالایشگاه خانگیران تداوم یابد.
به گزارش ایرنا، اعضای هیأت چهار نفره تجاری چینی که ۲ روز قبل وارد خراسان رضوی شدهاند، شامل "شو"، رایزن بازرگانی و اقتصادی چین در ایران، "لی یی فانگ"، دبیر دفتر بازرگانی مسؤول سرمایه گذاری، "تان کوشان"، دبیر دفتر بازرگانی مسؤول تجارت و " لی شین هؤا" دبیر دفتر امور کل اقتصادی هستند.
شو، رایزن بازرگانی و اقتصادی سفارت چین در ایران هدف از این سفر را بررسی زمینههای همکاری مشترک در حوزههای گردشگری، تجاری و ترانزیت در خراسان عنوان کرد اما انگیزه اصلی هیأت چینی را پیگیری تفاهم نامه رؤسای جمهور ۲ کشور ایران و چین پیرامون پیشبرد پروژههای زیرساختی دانست.
برای دسترسی به سابقه فعالیت فرودگاه الماس و سرمایه گذاری چینیها در منطقه ویژه اقتصادی سرخس اینجا و اینجا کلیک کنید.
فرودگاه و منطقه ویژه اقتصادی "سرخس" در شمال شرقی خراسان رضوی و ۱۸۵ کیلومتری مشهد، با قدمت ۲۸ ساله در نقطه صفر مرزی ایران و ترکمنستان قرار دارد و هم اکنون به کانون توجه تبادلات تجاری منطقهای و فرامنطقهای تبدیل شده است.
نظر شما