به گزارش ایرنا، سید مؤید محسن نژاد روز سهشنبه در بازدید از کارگاه آموزش گره چینی که قرار است با عنوان مدرسه گرهچینی آغاز به کار کند، افزود: بافت تاریخی شیراز نگین درخشانی است که باید در حفظ و احیا آن کوشید و یکی از راههای احیا خانههای تاریخی این بافت اختصاص آنها به مشاغل و کارگاههای صنایعدستی، خانه کتاب، منقولات فرهنگی و مراکزی از این دست است.
وی ادامه داد: این روند آغاز شده و افتتاح محله بالاکفت بهعنوان نخستین محله صنایعدستی کشور با اعلام آمادگی ۵۱ خانه تاریخی بهعنوان کارگاههای صنایعدستی از شاخصترین اقدامات هفته صنایع دستی در استان فارس بود.
همنوازی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شیراز در بالاکفت
محسن نژاد با بیان اینکه هنرمندان احیاگران واقعی بافت تاریخی شیراز هستند، اظهار کرد: اگر مردم مشارکت نکنند این خانهها متروک میماند در حالی که راهاندازی کارگاههای صنایعدستی تأثیر بالایی در سالمسازی و بازگشت جریان زندگی به این بافت تاریخی دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی استان فارس تخریب بافت تاریخی را تخریب هویت شهری دانست و اذعان کرد: پیشازاین بافت تاریخی محیطی ناسالم بود اما امروز به گذر هنرمندان تبدیلشده است.
هدف از ایجاد مدرسه گرهچینی احیای این هنر در فارس است
معاون صنایعدستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس نیز در این بازدید گفت: هدف از ایجاد خانه و مدرسه گره چینی در شیراز، احیا این رشته صنایعدستی و آموزش آن بهطور اصولی است.
بهزاد احمدی فارسانی افزود: همکاری اساتید بزرگ این رشته برای زنده نگهداشتن هنر گرهچینی لازم است.
وی اظهار کرد: با همکاری تشکلهای حوزه صنایع دستی، فرآیندی از بافت تاریخی شهر آغاز شده که با هدف رساندن شیراز به جایگاه واقعی خود در این عرصه، مصمم به ادامه آن با قوت هر چه بیشتر هستیم.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: مسئولان این حوزه دست یاری بهسوی هنرمندان دراز کرده تا اقدامات مشارکتی بزرگی از این دست انجام شود.
احمدی در پایان از آغاز فرآیند ارائه تسهیلات تبصره ۱۶ و مشاغل خانگی به هنرمندان صنایع دستی از تیرماه امسال خبر داد.
نظر شما