به گزارش ایرنا، ایرنا، قانون جهش تولید دانش بنیان و لایحه بودجه ۱۴۰۲ ظرفیتهای خوبی برای توسعه استان کرمان ایجاد کرده، گرچه این قانون مخالفانی نیز در حوزه درآمدهای مالیاتی کشور دارد اما نمایندگان دولت در استان کرمان با بررسی و پیگیری بندهای قانونی در شورای راهبری دانش بنیان استان، این قوانین را به خدمت توسعه درآوردهاند و با بررسی موانع و چالشها سعی بر تسهیل امور اجرایی و عملیاتی کردن آن دارند.
براساس آمارها استان کرمان به عنوان بخش معادن ایران سالانه بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان و به عقیده کارشناسان حدود هشت درصد مالیات کشور را پرداخت میکند و اگر فقط در این حوزه، بخشی از مالیات شرکتهای صنعتی و معدنی و بنگاههای اقتصادی مشمول فعالیتهای دانش بنیان در این واحدها شود فرایند توسعه بصورت چشمگیری در استان کرمان سرعت میگیرد.
شرکتها نیز با استفاده از این ظرفیت میتوانند در راستای رشد تولیدات دانش بنیان خود، استقلال اقتصادی و اشتغالزایی را در استان پهناور کرمان رقم بزنند.
مدیران استان کرمان در واقع ۹ برنامه راهبردی را در حوزه حمایت از تولید دانش بنیان و فناوری تعریف کردند که این برنامهها طی چهار سال باعث رشد و توسعه دانش بنیان استان کرمان میشود.
فناوری شرکتها از اعتبار مالیاتی آنان کسر میشود
استاندار کرمان در این نشست گفت: اعتبارات امسال در حوزه دانش بنیان ظرفیت فوق العاده ای است که دستگاهها باید به آن توجه کنند.
محمدمهدی فداکار افزود: کار بزرگی در حوزه دانش بنیان حال انجام است که امیدوارم با کمک شرکتها به ثمر بنشیند که طرحهای دانش بنیان به عنوان اعتبار مالیاتی از مالیات بنگاههای اقتصادی کسر میشود.
وی تاکید کرد: استان کرمان سالانه بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت میکند که قانون با اختصاص بخشی از این اعتبار به فعالیتهای دانش بنیان و فناور بار بزرگی از دوش استان و این شرکتها برمی دارد.
نماینده عالی دولت در استان کرمان با بیان اینکه شهرک صنعتی سدید کرمان فعالیتهای خوبی در امور دانش بنیان داشته است گفت: برای استفاده از ظرفیتهای دانش بنیان باید اتفاقاتی در برخی دستگاههای استان بیفتد تا کار سرعت گیرد.
وی ادامه داد: اگر همه دانشگاههای استان کرمان به اندازه شهرک سدید کرمان در امور دانش بنیان فعالیت میکردند، اکنون اقدامات خوبی در استان کرمان انجام گرفته بود.
فداکار افزود: باید ضمن هم افزایی، ظرفیتهایی را در حوزه دانش بنیان ایجاد کنیم و در این خصوص کار متفرق و موازی کاری نشود.
وی یادآور شد: پارک علم و فناوری استان کرمان از دانشگاه هایتک جدا شده و ساختمان آن توسط استانداری به پارک اختصاص یافته و شرکتها میتوانند در آن مستقر شوند.
استاندار کرمان بیان کرد: قانون ظرفیت خوبی برای فعالیتهای دانش بنیان دیده است که بر این اساس ساختار اولیه پارک در استان شکل میگیرد.
وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل سیل انجام نشدن امور آبخیزداری است گفت: با توجه به تخصیص اعتبارات به امور اجرایی آبخیزداری، نه مطالعات آن باید طرحهای موجود را به سمت اجرا ببریم.
فداکار عنوان کرد: با توجه به اعتبار پایین پژوهشی کرمان، باید چند طرح کاربردی انجام و به سرعت به سمت اجرا برود و سریعتر مراحل تخصیص اعتبارات ررا پیش ببریم.
تعریف ۹ برنامه راهبردی دانش بنیان در کرمان / تکلیف دستگاهها
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان نیز در این نشست گفت: ۹ برنامه راهبردی برای تحقق شعار تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین در استان کرمان تهیه کردیم که یکی از این موارد پیگیری موضوعات تولید دانش است.
محمدرضا وحیدی افزود: براساس ماده ۳۶ ضوابط بودجه تمامی دستگاههای اجرایی مکلف شدهاند که اجرای برنامههای دانش بنیان و اشتغال آفرین را در دستور کار قرار دهند و آن را از محل منابع داخلی تأمین اعتبار کنند.
وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری با کمک دستگاههای اجرایی برنامههای اقتصاد دانش بنیان را با دستگاهها مکاتبه کردیم که این موارد در نشست امروز تصویب میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با اشاره به اجرای برنامههای توسعه دانش بنیان از سال ۱۴۰۱ به مدت چهار سال عنوان کرد: فعالیتهای دانش بنیان کرمان از ۵۹ مورد در سال ۱۴۰۰ به ۲۵۰ عدد در ۱۴۰۴ و تعداد واحدهای فناوری از ۲۳۹ به ۶۰۰ میرسد میزان اعتبار سرمایه گذاری در این حوزه نیز افزایش مییابد.
وی گفت: مقرر شد که ساختار گلخانه در تولیدات کشاورزی استان کرمان از ۶ صدم به ۹ صدم و سطح آبیاری نوین از ۲۱ به ۲۲.۲ برسد شرکتهای دانش بنیان نیز از ۲ شرکت به ۶ مورد میرسد.
وحیدی با تاکید بر اینکه اجرای تمامی اهداف توسعه دانش بنیان به مدت چهار سال برنامه ریزی شده است تصریح کرد: برنامه عملیاتی راه اندازی سیستم مدیریتی، صندوق سرمایه گذاری خطر پذیر صنایع، توسعه شهرک علمی و فناوری، راه اندازی دانشگاه و پردیسهای دانشگاهی، راه اندازی صنایع خلاق و صندوق پژوهش و فناوری برای تحقق این اهداف در سال جاری پیشنهاد داده شد که توسط پارک علم و فناوری استان کرمان پیگیری میشود.
وی افزود: اجرای سرمایه گذاری آبیاری نوین، افزایش ضریب مکانیزاسیون، آموزش روشهای نوین و ترویج محصولات زنبور عسل و سایر روشهای ردیابی و دفع آفات سوسک سرخرطومی به عنوان برنامه عملیاتی جهاد کشاورزی در برنامههای سال جاری پیگیری میشود.
دبیر شورای راهبری دانش بنیان استان کرمان تصریح کرد: دانشگاه شهید باهنر نیز پروژه نوآوری براساس مزیتهای منطقهای را بر عهده گرفته و با کمک دانشگاهها مأموریتهای محوری توسعه دانش بنیان استان محقق میشود.
وی با بیان اینکه در راستای برنامه انطباق رشتههای تحصیلی و آموزش عالی مقرر شد که این موضوع در استان مورد بررسی قرار گیرد گفت: این امر نقیصهای در استان است لذا باید بازار کار رشتههای تحصیلی استان را تأمین کنیم و رشتهها متناسب با فضای کسب و کار استان باشد.
وحیدی بیان کرد: احداث دانشگاه علوم فناوری و راهبردی طی سال جاری در استان کرمان پیگیری و تصویب میشود. پیشنهادات و برنامههای عملیاتی پارک علم و فناوری و صنایع و طرحهای فناوری با اعتبارات یک صندوق اجرایی میشود.
وی تاکید کرد: ۲ گروه کاری امور فناوری و نوآوری با مسئولیت پارک علم و فناوری و امور آموزشی و پژوهشی (دانشگاه شهید باهنر کرمان) را تعریف کردیم که تمامی موضوعات دانش بنیان و فناور در این ۲ گروه ذیل شورای برنامه ریزی استان بررسی میشود.
قانون بودجه و اعتبارات پژوهشی
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با اشاره به ضرورت تجمیع یک درصد اعتبارات پژوهشی دستگاههای اجرایی بنا به تبصره ۹ قانون بودجه ۱۴۰۲ گفت: دستگاهها باید یک درصد از محل اعتبارات هزینهای را به دانش بنیان اختصاص دهند و این اعتبار را صرف پژوهش کنند.
وی ادامه داد: سال گذشته سرجمع اعتبارات یک درصد پژوهشی در استان کرمان سه میلیارد تومان بود و برخی دستگاهها عملکردی نداشتند زیرا میزان این اعتبار بسیار پایین بود و عملاً کاری انجام نمیگرفت.
وحیدی با بیان اینکه ۶۸ درصد دستگاهها قرارداد خود را برای جذب این اعتبار منعقد کردند افزود: پیش بینی برای امسال اعتبارات پژوهشی، سرجمع سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان میشود. در این زمینه جهت دهی، بهره وری و پژوهش کاربردی منطبق با سیاستهای کشور را دنبال میکنیم.
وی عنوان کرد: باید ابتدا اولویت نیازهای پژوهشی استان کرمان در نشست شورای برنامه ریزی استان مصوب و ثبت شود و پیشنهادات دستگاههای اجرایی را پیگیری کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان افزود: اعتبارات پژوهشی در عناوین مختلف ازجمله بهینه سازی مصرف و مدیریت آب، راهکار تأمین مالی و خلق ثروت در اقتصاد استان، ارتقای بهداشت، سلامت و امنیت غذایی، محیط زیست و گردشگری و افزایش بهره وری در نظام اداری و کاهش فقر در استان کرمان هزینه شود.
مدیران دستگاههای اجرایی و دانشگاهها نیز در این نشست با بیان مشکلات، راهکارهای توسعه دانش بنیان را در حوزه تخصصی خود ارائه کردند.
نظر شما