به گزارش ایرنا، سید مجتبی خیام نکویی روز چهارشنبه در آیین بهرهبرداری از طرحهای کشاورزی قم، بیان داشت: اکنون ۸۰ درصد محصولات غذایی مورد نیاز کشور در داخل تولید میشود که نشان دهنده تلاش فعالان این عرصه برای تامین امنیت غذایی جامعه است.
وی با اشاره به اینکه امنیت غذایی برای کشور اقتدار اقتصادی به ارمغان میآورد، گفت: با عبور از کشاورزی معیشتی و استفاده از دانش و تجهیزات روز در کنار ارتقا بهرهوری میتوانیم باقیمانده نیاز غذایی کشور را که سالانه بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار ارز برای واردات آن نیاز است، در داخل تولید کنیم و کشاورزان نمونه ما با عملکرد خود نشان دادند که این کار شدنی است.
وی ادامه داد: توجه به موضوع بهرهوری در بخش کشاورزی بسیار مهم است، برای نمونه اگر ما در محصول گندم تنها ۲۰ درصد افزایش عملکرد در واحد سطح داشته باشیم در تامین نیاز داخل به این محصول خودکفا و حتی صادر کننده گندم میشویم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ظرفیتهای بخش کشاورزی کشور، گفت: ما امروز نخستین کشور در زمینه معرفی ارقام گیاهی در حوزه زراعی در منطقه خاورمیانه هستیم، میزان میانگین تولید محصولات کشاورزی ما در حوزه زراعی سالانه بیش از ۸۲ میلیون تُن است که از این مقدار حدود ۱۲ میلیون تُن آن را گندم تشکیل میدهد.
وی با بیان اینکه صادرات محصولات کشاورزی سالانه بیش از ۶ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور دارد، افزود: با افزایش ضریب دانش در میان کشاورزان و استفاده از فناوریهای روز، میتوانیم از کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی اقتصادی حرکت و علاوه بر افزایش ظرفیت تولید محصولات، امنیت و اقتدار غذایی کشور را تقویت کنیم.
وی ادامه داد: مسئولان کشور برای افزایش توان تولید محصولات کشاورزی با استفاده از دانش و تجهیزات روز، اهتمام جدی دارند و همه ظرفیتها برای توسعه بیشازپیش و دانشبنیان شدن فعالیتهای کشاورزی بسیج شدهاست.
به مناسبت هفته جهاد کشاورزی، ۲۰ طرح در حوزههای مختلف کشاورزی به ارزش ۹۴۰ میلیارد ریال و با اشتغالزایی و تثبیت اشتغال برای ۳۶۸ نفر با حضور مسئولان ملی و استانی در قم بهبهرهبرداری رسید.
این طرحها در حوزههایی همچون آب و خاک و امور فنی و مهندسی، دام و طیور، صنایع تبدیلی و غذایی و همچنین شیلات است که با بهرهبرداری از آنها تولید محصولات کشاورزی در استان قم افزایش مییابد.
به طور کلی حدود ۱۴ هزار بهرهبردار و ۴۰ هزار نفر نیروی کارگری در زمینه تولید محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.
نظر شما