راه‌حل رفع بحران‌های منطقه‌ای مشارکت و تعامل کشورهای همسایه است

تهران- ایرنا- جانشین وزیر دفاع با بیان اینکه ریشه بسیاری از بحران‌های جهان را زیاده‌خواهی و سیاست‌های توسعه‌طلبانه غرب و آمریکا است، گفت: راه‌حل رفع مسائل و بحران‌های منطقه‌ای مشارکت و تعامل کشورهای منطقه است.

به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا، سردار سرتیپ پاسدار سید مهدی فرحی روز چهارشنبه در دیدار سپهبد حمود الزمان خان دبیر کل وزارت دفاع جمهوری اسلامی پاکستان علائق دو ملت ایران و پاکستان را ناگسستنی توصیف کرد و گفت: این موضوع برای دولتمردان دو کشور مسئولیت‌آور است.

وی افزود: ایران و پاکستان به‌واسطه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود، دارای موقعیت مهم و اثرگذار در تحولات منطقه‌ای و جهان اسلام می‌باشند و صرف‌نظر از مرزهای مشترک، از اشتراکات تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و دینی عمیقی برخوردار هستند؛ اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به ویژه در دولت فعلی، توسعه روابط با همسایگان است و در این میان پاکستان به‌واسطه اشتراکات متعدد تاریخی، فرهنگی، دینی و سیاسی در میان همسایگان جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است.

جانشین وزیر دفاع یادآور شد: برای ارتقاء روابط و همکاری‌ها با پاکستان یک اتفاق‌نظر میان مسئولان جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و جمهوری اسلامی ایران از ارتقاء همکاری با جمهوری اسلامی پاکستان در تمامی زمینه‌ها استقبال می‌کند.

وی اظهار کرد: ما افزایش سفرهای متقابل مقامات دفاعی و نظامی دو کشور را مهم و سازنده ارزیابی می‌کنیم و آن را بسترساز و زمینه‌ساز توسعه روابط در همه بخش‌ها می‌دانیم و معتقدیم ارتقاء تعاملات و همکاری‌های دفاعی دو کشور، می‌تواند منجر به استحکام مناسبات، افزایش اعتماد و کاهش نفوذ و نقش بازیگران مخرب و مخالف روابط گردد و همچنین همکاری‌های دو کشور بدون تردید عرصه را بر گروه‌های تکفیری و تروریستی نظیر داعش و یا گروهک‌های جدایی‌طلب نیز تنگ خواهد کرد.

سردار فرحی با بیان اینکه شرایط و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی در وضعیت حساس و پیچیده‌ای قرار دارد، تصریح کرد: آمریکا و غرب در تلاشند که رویکردهای یک‌جانبه‌گرا و تمامیت‌خواه خود را در تمامی مناطق راهبردی دنیا اجرا کنند و منافع خود را بدون توجه به ساختار فرهنگی، باورها و اعتقادات مردم منطقه دنبال کنند و شرایط آسیب‌پذیر چند سال گذشته منطقه غرب آسیا نتیجه همین نگاه مخرب و آسیب‌زا بوده است.

تحولات اخیر اوکراین هم محصول همین نگاه یک‌جانبه‌گرا و مداخله‌جویانه است

وی افزود: تحولات اخیر اوکراین هم محصول همین نگاه یک‌جانبه‌گرا و مداخله‌جویانه است. البته جمهوری اسلامی ایران همواره مخالفت خود را با جنگ، کشتار و نابودی زیرساخت‌ها در هر کجای دنیا اعلام کرده است اما ریشه‌های بحران به زیاده‌خواهی و سیاست‌های توسعه‌طلبانه غرب و آمریکا برمی‌گردد.

جانشین وزیر دفاع ادامه داد: شاهد بودیم که در افغانستان پس از ۲۰ سال اشغال، این کشور را در یک شرایط آشفته و اسفناک ترک کردند و یقیناً راه‌حل افغانستان برای برون‌رفت از شرایط فعلی تشکیل یک حکومت فراگیر است.

سردار فرحی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران راه‌حل مسایل و بحران‌های منطقه‌ای را مشارکت و تعامل کشورهای منطقه در حل‌وفصل موضوعات می‌داند تصریح کرد: توافقات اخیر با عربستان را نقطه عطفی در آغاز گفت‌وگوهای جامع امنیتی و ایجاد فضای مثبت و آرامش بخش در منطقه می‌دانیم و یقیناً این تحولات تأثیر قابل‌توجهی در افزایش همکاری‌های دوجانبه نیز خواهد گذشت.

وی خاطرنشان کرد: معتقدیم ارتقاء تعاملات و همکاری‌های دفاعی دو کشور، می‌تواند منجر به استحکام مناسبات، افزایش اعتماد و کاهش نفوذ و نقش بازیگران مخرب و مخالف روابط گردد و همچنین همکاری‌های دو کشور بدون تردید عرصه را بر گروه‌های تکفیری و تروریستی نظیر داعش و یا گروهک‌های جدایی‌طلب نیز تنگ خواهد کرد.

ظرفیت‌های خوب وزارتخانه‌های دفاع پاکستان و ایران برای ارتقای همکاری‌های اقتصادی

سپهبد حمود الزمان خان دبیر کل وزارت دفاع جمهوری اسلامی پاکستان نیز در این دیدار گفت: معتقدیم وزارتخانه‌های دفاع دو کشور علاوه بر همکاری‌های دفاعی و نظامی می‌توانند به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم از ظرفیت‌های خود برای ارتقاء سایر ابعاد همکاری ازجمله همکاری‌های اقتصادی نیز بهره ببرند.

وی با بیان اینکه بر این عقیده‌ایم که افزایش همکاری‌ها در عرصه اقتصادی نیز به افزایش همگرایی دو کشور و بالطبع افزایش امنیت منطقه کمک شایانی خواهد کرد تصریح کرد: اقدامات خوبی در سال‌های اخیر برای تبدیل مرزهای دو کشور به مرزهای امن وتوام با مبادلات اقتصادی برداشته شده است و با توجه به ظرفیت‌های اقتصادی وزارت دفاع، آمادگی کامل همکاری در این بخش را هم داریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha