۲۵ خرداد ۱۴۰۲، ۱۵:۳۸
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 85141431
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

۷۰ نشان «حَلال» برای محصولات غذایی اصفهان صادر شد

اصفهان - ایرنا - سرپرست اداره کل استاندارد اصفهان از صدور ۷۰ نشان "حَلال" برای محصولات غذایی استان از ابتدای امسال تاکنون خبر داد و گفت: این تعداد در مقایسه با سال گذشته نشاندهنده رشد خوبی در زمینه صدور و دریافت این نشان است.

به گزارش ایرنا، علی مالکی روز پنجشنبه در همایش "روز جهانی ایمنی غذا" در اتاق بازرگانی اصفهان افزود: سال گذشته در استان اصفهان حدود ۱۵ نشان حلال صادر شده بود.

وی با تاکید بر اینکه سازمان ملی استاندارد تنها مرجع قانونی صادرکننده نشان حلال در کشور است، اظهار داشت: رویه‌های صدور نشان حلال برای متقاضیان بویژه صادرکنندگان تسهیل شده است.

"حَلال"، نشانی است که بر روی محصولات غذایی، نوشیدنی ها و مواد آرایشی و بهداشتی حک می‌شود تا استفاده از آنها را از لحاظ شرعی بدون مانع نشان دهد.

مالکی همچنین با تاکید بر اینکه مصرف کنندگان هنوز با حقوق خود در باره ایمنی و کیفیت محصولات بخوبی آشنا نیستند، گفت: لازم است فرهنگ‌سازی بیشتر درباره ایمنی و سلامت غذا صورت گیرد تا مردم در این زمینه مُطالبه‌گر شوند.

وی با اشاره به مباحثی که در باره "رواداری"(Tolerance) مطرح شده است، افزود: حد رواداری(علامت‌های جمع و تفریق حک شده بر روی بسته‌های مواد غذایی) فقط از روی نشانه‌گذاری بسته‌بندی محصولات حذف می‌شود در حالیکه این موضوع هنوز در نظام استاندارد مورد توجه است.

سرپرست اداره کل استاندارد اصفهان با اشاره به اینکه اگر تولیدکنندگان موازین استاندارد را رعایت کنند در این زمینه مشکلی برای آنها بوجود نمی آید، تصریح کرد: عده ای بودند که کم‌فروشی می‌کردند و آمار آنها قابل توجه بود اما اکنون این موضوع در حال پایش و کنترل است.

رییس سندیکای صنایع کنسرو ایران نیز در این همایش گفت: لازم است حمایت بیشتری از فضای عمومی کسب و کار بویژه صنایع غذایی در کشور صورت گیرد.

مسعود بختیاری با بیان اینکه در زمینه صنایع غذایی شاهد کاهش سرمایه‌گذاری هستیم، افزود: اگر فضای کسب و کار به همین منوال بماند تولیدکنندگان میل و رغبت چندانی برای سرمایه‌گذاری نخواهند داشت.

وی ادامه داد: از مسوولان درخواست داریم تا در این شرایط که با تحریم های ظالمانه خارجی و در برخی موارد داخلی مواجهیم، از تولیدکنندگان حمایت بیشتری داشته باشند و از سخت‌گیری‌های نابه‌جا بپرهیزند.

تبلیغات نادرست در باره مواد غذایی به سلامت جامعه ضرر می‌زند

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این همایش با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی در باره کیفیت مواد غذایی صنعتی، گفت: در برخی موارد شاهد انتشار مطالب و اخبار نادرستی درباره کیفیت مواد غذایی هستیم که بدون پُشتوانه علمی مطرح و یک تبلیغ منفی سبب وارد شدن ضرر و زیان به سلامت جامعه می شود.

محمدجعفر فوده به ادعاهایی که پیش از این درباره عرضه شیر پاستوریزه‌ با میزان بالای "آفلاتوکسین" در جامعه مطرح شده بود، اشاره کرد و افزود: پیرو این ادعا، گروهی گفتند شیر پاستوریزه برای سلامت مُضر است در حالی که هیچ سند علمی در باره این ادعا وجود نداشت و حاضر نبودند که در این زمینه نیز مُناظره کنند.

وی ادامه داد: در تحقیقاتی که در اصفهان به مدت یک سال انجام شد، همه گاوداری‌های صنعتی استان مورد پایش قرار گرفت و مشخص شد که میزان افلاتوکسین در شیرها از متوسط استاندارد جهانی، پایین‌تر و قابل قبول است.

آفلاتوکسین یکی از مهمترین سُموم قارچی است که استانداردهای مشخصی در باره میزان آن در مواد غذایی مختلف از جمله شیر وجود دارد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان همچنین با بیان‌اینکه صدور مجوزها برای واحدهای تولیدی، دشوار و زمانبَر شده است، تاکید کرد: لازم است این موضوع با همراهی همه بخش‌های مرتبط رفع شود تا افرادی که در بخش تولید قصد فعالیت و سرمایه‌گذاری دارند، انگیزه خود را از دست ندهند.

رییس هیأت مدیره انجمن کارفرمایان صنایع غذایی اصفهان نیز در این همایش گفت: این استان ظرفیت زیادی در زمینه صنایع غذایی برای اشتغال و ثروت آفرینی برای مردم دارد اما تاکنون مغفول مانده است.

علی سرشوقی با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی برای مصرف محصولات تولیدی اصفهان در داخل استان افزود: تعدادی از شرکت های پخش برای فعالیت در برخی استان های دیگر با مشکلاتی مواجهند زیرا مردم آنجا بیشتر تمایل دارند که از محصولات تولیدی شهر خود استفاده کنند.

نرگس نادیان رییس هیات مدیره انجمن فنی صنایع غذایی استان اصفهان نیز در این رویداد، برخی از مشکلات فعالان این انجمن را مشخص نبودن جایگاه واقعی مسوولان فنی و نیاز آنها به حمایت بیشتر دانست و تاکید کرد: برخی از قوانین سازمان غذا و دارو درباره فعالیت مسوولان فنی، نیاز به بازنگری دارد.

در این همایش از تولیدکنندگان صنایع غذایی برتر استان اصفهان تجلیل شد.

"روز جهانی ایمنی غذا" با هدف جلب توجه و بسیج اقدامات پیشگیرانه بمنظور شناسایی و مدیریت خطرات ناشی از غذا و بهبود سلامت انسان، هفتم ژوئن هر سال مصادف با ۱۷ خرداد گرامی داشته می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha