فیلم/دانشگاه علامه طباطبایی تجربه همکاری با دانشگاه های دنیا را دراختیار سوریه می گذارد

دمشق - ایرنا - رئیس دانشگاه علامه طباطبایی تهران که همراه با هیات علمی و دانشگاهی به سوریه سفر کرده است گفت: تجربه ای که دانشگاه علامه طباطبایی در همکاری با دانشگاههای دیگر دنیا از جمله الگوهای مناسب در راستای تبادل استاد و دانشجو داشته که می تواند این تجارب ارزشمند را در اختیار دانشگاههای سوریه بگذارد.

به گزارش ایرنا، هیأت دانشگاهی کشورمان متشکل از معاونان وزرای علوم تحقیقات فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی به همراه رؤسای دانشگاه‌های فردوسی مشهد، دانشگاه اصفهان، دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین در یکصدمین سال تأسیس دانشگاه دمشق با حضور در دفتر ریاست دانشگاه ضمن تبریک به رئیس معاونان و اساتید این دانشگاه راه‌های همکاری بمنظور ارتقای سطح علمی پژوهشی دانشگاهی دو کشور را بررسی کردند.

دانشگاه علامه طباطبایی بزرگترین مرکز تخصصی علوم انسانی در ایران ومنطقه

دکتر عبدالله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی نیز گفت: مردم سوریه پیش چشم مردم ایران مردمی شجاع مقاوم و پیروز هستند و همگرایی سیاسی میان دو کشور در جبهه مقاومت باعث شکست دشمنان سوریه شده است.

دکتر معتمدی بااشاره به اینکه دانشگاه دمشق با ۱۰۰ سال سابقه دانشگاه مهمی در منطقه است افزود: زمینه همکاری با این دانشگاه وجوددارد و دانشگاه علامه طباطبایی بزرگترین مرکز تخصصی علوم انسانی در ایران ومنطقه است که فارغ التحصیلان آن شاخص و جایگاه علمی بسیار خوبی دارند.

دکتر معتمدی در بازدید از دانشگاه های حلب و حمص گفت: دانشگاه علامه طباطبائی آمادگی دارد استادان دانشگاه‌های سوریه را در قالب دوره های پسادکتری پذیرش کند.

همچنین امکان استفاده از ظرفیت مجلات خود را برای پذیرش مقالات استادان و دانشجویان دکتری دانشگاه های سوریه در اختیار این دانشگاه ها قرار دهد تا استادان و دانشجویان بتوانند مقالات خود را به زبان های فارسی، انگلیس و عربی، با رعایت ضوابط هر مجله ارسال کنند.

وی در ادامه با اعلام آمادگی دانشگاه علامه طباطبائی برای کمک به تقویت دوره های آموزش زبان فارسی در دانشگاه‌های سوریه، درباره تبادل دانشجویان زبان فارسی و عربی دانشگاه های دو طرف، بیان کرد: قرار است در هر دوره، ۱۰ دانشجوی برتر زبان فارسی دانشگاه های سوریه برای یک ترم در ایران تحصیل کرده و دانشجویان زبان عربی ایران نیز به مدت یک ترم در دانشگاه های سوریه تحصیل کنند.

دانشگاه دمشق با قدمت یکصد ساله مورد تأیید علمی دانشگاه‌های معتبر

محمد اسامه الجبان رئیس دانشگاه دمشق در این دیدار ضمن تشکر از حضور هیأت دانشگاهی کشورمان گفت: دانشگاه دمشق با قدمت یکصد ساله مورد تأیید علمی دانشگاه‌های معتبر منطقه و جهان است و پیش از این نیز با دانشگاه‌های جمهوری اسلامی همکاری‌های فراوانی در زمینه تبادل استاد و دانشجو و رشته‌های مشترک علمی داشته است.

وی افزود: بین دو کشور ظرفیت‌های بزرگی وجود دارد و دانشگاه‌های می‌توانند با همکاری خود کمک شایانی به نزدیک تر شدن دو کشور داشته باشند و طبق قاونین وزارت علوم سوریه همکاری‌های مشترک میان دانشگاه دمشق و دانشگاه‌های ایران قابل انجام است. رو بشار اسد بعنوان رهبر و رئیس جمهور سوریه فارغ التحصیل دانشگاه دمشق است.

دیدار از دانشکده‌های پزشکی و زبان‌های خارجی

هیأت علمی و دانشگاهی کشورمان پس از این دیدار راهی دانشکده‌های پزشکی و زبان‌های خارجی دانشگاه دمشق شدندو معاونان وزرای علوم و بهداشت با حضور در دانشکده‌های مربوطه با رؤسا مدیر گروه‌ها و اساتید این دانشکده‌ها دیدار و گفت وگو کردند.

حضور در رایزنی و دیدار با دانشجویان فارسی زبان

پس از این دیدار هیأت کشورمان با حضور در رایزنی فرهنگی کشورمان بادانشجویان و هنرجویان فارسی زبان و تحصیل کرده در دانشگاه‌های ایرانی دیدار و گفتو گو کرده و نظرات این افراد را استماع و مشکلات بسیاری از این دانشجویان را بررسی و دستوراتی برای حل و فصل آن صادر کردند.

زیارت حرم حضرت زینب (س) و حرم مطهر حضرت رقیه (س)، دیدار با نماینده ولی فقیه در سوریه دیدار از دانشگاه جامعه المصطفی دمشق، دیدار از دانشگاه‌های شهر حلب از دیگر برنامه‌های این گروه علمی دانشگاهی بود.

در بخش دیگری از سفر هیئت علمی و دانشگاهی کشورمان به سوریه، این هیئت از دانشگاه های حلب و حمص بازدید و بر گسترش همکاری های بین دانشگاهی تاکید کردند.

دانشگاه علامه طباطبایی

دانشگاه علامه طباطبائی دانشگاهی مولود و فرزند انقلاب اسلامی است، در عین اینکه بنیاد و ریشه هایش قدمتی ۶۰ ساله دارد. بعد از انقلاب اسلامی براساس جایگاه رفیع علوم انسانی و نیاز به ایجاد یک دانشگاه تخصصی در حیطه علوم انسانی و اجتماعی در کشور، از ترکیب مراکز آموزش عالی مستقل با عناوین دانشگاه، دانشکده ، پژوهشکده ، مدرسه عالی ، آموزشگاه عالی ، مؤسسه ، مرکز و سازمان که از سال ۱۳۳۷ به تدریج تاسیس شده بودند، ۲ مجتمع دانشگاهی با عناوین مجتمع دانشگاهی ادبیات و علوم انسانی و مجتمع دانشگاهی علوم اداری و بازرگانی تشکیل شد. این مجتمع ها هر یک تحت مدیریت مستقل، بیش از ۵ سال فعالیت کرده و در ۱۶ تیر ۱۳۶۳ براساس موافقت شورای عالی انقلاب فرهنگی ، از ادغام آن ها دانشگاه علامه طباطبائی تاسیس شد.

تاسیس دانشگاه علامه طباطبائی را شاید بتوان نقطه عطفی در نظام آموزش عالی ایران دانست که نگاه اندیشمندان و دانشگاه‌های داخل و خارج را به سیاست‌های کلی نظام جمهوری اسلامی در خصوص هرچه تخصصی‌تر شدن دانشگاه‌ها معطوف نمود. از سوی دیگر انتخاب نام اندیشمندی مسلمان، علامه طباطبائی (ره) برای این دانشگاه که در حوزه‌های تفسیر، فلسفه و عرفان به مقامات رفیعی دست یافته بود، برای این دانشگاه، الگوی بسیار مناسبی برای دانشگاهیان شد و موجب گردید که دانشجویان با آشنایی بیشتر با آن عالم ربانی، مسیر مناسب تعالی و رشد دانشگاه و دانشگاهیان در حوزه‌های تزکیه، تهذیب نفس و تعلیم و تعلم را بهتر بشناسند.

در حال حاضر دانشگاه علامه طباطبائی در جایگاه بزرگ‌ترین دانشگاه تخصصی علوم انسانی کشور و به‌عنوان دانشگاه پیشرو در دستیابی به رشد و توسعه و دانش در حوزه علوم انسانی و اجتماعی کشور به لطف بهره‌مندی از توانمندی و شایستگی‌های گران‌سنگ اعضای هیئت علمی و پژوهشگران خود، منشأ خدمات ارزشمندی به جامعه بوده است. بسیاری از چهره‌های برجسته علمی، سیاسی، اجرایی و چهره‌های ماندگار و بنیان‌گذاران دانش‌های مختلف انسانی و اجتماعی از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه بوده‌اند.

دانشگاه علامه طباطبائی براساس اعلام نتایج بررسی «نظام جامع نظارت، ارزیابی و رتبه بندی دانشگاه های کشور» در سال ۱۳۹۵ به عنوان دانشگاه تخصصی سطح یک کشور برگزیده و معرفی گردید. این دانشگاه به لطف بهره مندی از اعضای هئیت علمی متخصص، دانشجویان فرهیخته و کارکنان پرتلاش خود در پیمودن سیاست های ابلاغی راهبردی مورد نظر ریاست دانشگاه از سال ۱۳۹۳، پیشرفت ها و موفقیت های قابل توجهی را تجربه نموده است. کسب عنوان دانشگاه سطح یک و دانشگاه برتر در کنار ۱۲ دانشگاه تخصصی و برگزیده کشور گواهی بر این مدعاست. دانشگاه علامه طباطبائی بر اساس ارزیابی شاخص ها و معیارهای آموزشی و پژوهشی مورد نظر از سوی وزارت متبوع در سال گذشته افتخار دیگری را در تاریخ پر فراز و نشیب خود کسب کرد و در کنار دانشگاه صنعتی شریف، علم و صنعت ایران، صنعتی امیر کبیر و صنعتی اصفهان به عنوان دانشگاه‌ تخصصی سطح یک انتخاب گردید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha