۲۷ خرداد ۱۴۰۲، ۱۳:۵۵
کد خبرنگار: 795
کد خبر: 85142609
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کارشکنی لهستان در ماموریت کمیته صلح آفریقایی

۲۷ خرداد ۱۴۰۲، ۱۳:۵۵
کد خبر: 85142609
کارشکنی لهستان در ماموریت کمیته صلح آفریقایی

تهران - ایرنا - درحالی که جهان به تلاش های میانجیگرانه جدید از سوی کشورهای آفریقایی برای پایان دادن به جنگ فرسایشی اوکراین در اروپا چشم دوخته است، دولت لهستان در اقدامی تبعیض آمیز محافظان و خبرنگاران کمیته صلح آفریقایی را در این کشور بازداشت کرد تا شاید خللی در روند صلح ایجاد شود.

به گزارش ایرنا، «سیریل رامافوسا» رئیس‌جمهوری آفریقای جنوبی که ریاست یک هیات بلندپایه از قاره آفریقا متشکل از رئیسان جمهور زامبیا، سنگال و کومور را به عهده دارد، دیروز/جمعه درحالی با هدف گفت وگو با اوکراینی ها در راستای پایان دادن به جنگ در این کشور، از ورشو وارد کی‌یف شد که با رفتار نژادپرستانه مقام های لهستانی با تیم امنیت و رسانه ای خود رو به رو شده بود.

گزارش شبکه خبر 24 آفریقای جنوبی حاکی است که رامافوسا قرار بود پس از گفت گو با "ولودیمیر زلنسکی" رئیس جمهوری اوکراین در کی یف امروز شنبه در سن پترزبورگ روسیه با "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه نیز در باره این طرح صلح گفت وگو کند، اما در بدو ورود به اروپا با یک چالش فکری از ناحیه امنیت و اطلاع رسانی مواجهه شد.

کارشکنی لهستان در ماموریت کمیته صلح آفریقایی

از آنجایی که رئیس جمهوری آفریقای جنوبی در ماه مه (اردیبهشت) گذشته نیز طرحی را در زمینه پایان دادن به جنگ اوکراین و نیز برقراری صلح مطرح کرده بود که با تأیید سازمان ملل و مقامات روسیه و اوکراین نیز همراه شد، این بار سعی کرد آن طرح را در قالب گفت وگوهای بین المللی صلح برای جنگی اجرایی کند که امروز چهارصد و هفتاد نهمین روز آن است.

خبرگزاری اسپوتنیک روسیه نیز در گزارشی در این خصوص به نقل از یک بیانیه کاخ کرملین در واکنش به سفر این هیات آفریقایی نوشت: "رئیس‌جمهوری روسیه همواره با هر گونه گفت وگویی در راستای پایان دادن به جنگ اوکراین موافق بوده است، چون معتقد است که بحران در اوکراین باید از طریق راهکارهای متفاوت و جدید حل و فصل شود.

اما گزارش رسانه های بین المللی حاکی است که لهستانی ها به رغم هماهنگی های قبلی و با علم به همه ابعاد این طرح صلح به طریقی مانع مانع ورود نیروهای امنیتی و خبرنگاران همراه هیئت رئیس جمهوری آفریقای جنوبی به ورشو شدند تا جایی که 26 ساعت در روند عادی این ماموریت وقفه ایجاد شد و با حاشیه سازی همراه بود.

کارشکنی لهستان در ماموریت کمیته صلح آفریقایی

شبکه اس ای بی سی آفریقای جنوبی دیروز با اعلام این خبر نوشت: مقام های مرزی لهستان از خروج نیروهای امنیتی راما فوسا از محدوده فرودگاه جلوگیری کردند، به همین دلیل سرلشکر "والی رود" رئیس گارد ریاست جمهوری آفریقای جنوبی مقامات لهستان را به خرابکاری و نژادپرستی متهم کرد.

براساس این گزارش، با وجود اینکه رهبر آفریقای جنوبی یک روز زودتر از همراهان خود در یک ماموریت صلح وارد اوکراین شده بود و هواپیمایش موفق به ادامه پرواز بسوی کی یف جهت ملاقات با زلنسکی ‌شد، اما هواپیمای محافظین و خبرنگاران همراه وی بمدت یک روز در فرود گاه ورشو متوقف شدند و بعد از 26 ساعت از مسیر زمینی به کی یف منتقل شدند.

تیم تامین امنیت فرودگاه ورشو با آگاهی از اینکه تیم های امنیتی مقام های بلندپایه کشورها باید برای تامین امنیت جانی هیات همراه خود مسلح باشند، به بهانه واهی اینکه هیات همراه رئیس جمهوری آفریقای جنوبی گواهینامه معتبر حمل اسلحه نداشتند، مانع از ورود محافظان و حتی خبرنگاران از مرز هوایی ورشو به خاک کشورشان شد.

اگرچه وزارت امور خارجه لهستان بعداً اعلام کرد که پرواز چارتر SAA A340-300 که محافظان رامافوسا را حمل می کرد، متوقف شد زیرا «مواد خطرناکی» در هواپیما پیدا شده بود که مجوزی برای حمل آنها وجود نداشت، اما اغلب کارشناسان بین المللی منطق خاصی را در این اقدام دولت لهستان جز انجام کارشکنی در انجام این اقدام صلحبانی تصور نکرده و نمی کنند.

طرف لهستانی همچنین به حضور افرادی در هواپیما اشاره کرده است که «قبلاً اسمی از آنها اعلام نشده بود»، در حالی که "پیتر دو تویت" خبرنگار شبکه نیوز۲۴ آفریقای جنوبی در توییتر نوشت:«این باور نکردنی است. بعد از این همه کش و قوس مقامات لهستانی هنوز یک قدم هم از موضع خود عقب نمی نشینند، درحالی که همه هماهنگی ها برای انجام موفقیت آمیز این سفر از قبل انجام شده بود.»

کارشکنی لهستان در ماموریت کمیته صلح آفریقایی


این خبرنگار وضعیت متشنج ایجاد شده در فرودگاه از سوی ماموران لهستانی را اینگونه ترسیم کرد: "ژنرال والی رود، رئیس سرویس حفاظت ریاست جمهوری، در سمت چپ ایستاده و بی وقفه مشغول تلفن زدن و بحث و جدل است، به ما از همه طرف توصیه می شود که بهتر است فورا سوار هواپیمایمان شویم یعنی به داخل آن برگردیم. یکی از اعضای هیئت SAA که نامش فاش نشده است، می‌گوید: «ممکن است وضع از این هم بدتر شود».

گزارش های دیگر نیز حاکی است اگرچه اعضای یک نیروی ویژه امنیتی و سایر واحدهای بسیار آموزش دیده و تخصصی از روز چهارشنبه، زمانی که هواپیما از پایگاه نیروی هوایی "واترکلوف" در پرتوریا خارج شد، در هواپیما این هیئت را همراهی می کردند، اما هرگز نتوانستند از هواپیما خارج شوند و رئیس جمهوری آفریقای جنوبی را همراهی کنند.

دیگر رسانه های بین المللی از جمله "ریانوستی و آل افریکا" نیز نوشتند: اگرچه بعد از 26 ساعت وقفه مجوز خروج برای آزادی این نیروها و خبرنگاران صادر شد، اما هنوز دلیل مشخصی برای بازداشت این تیم امنیتی و رسانه ای از سوی دولت لهستان ارائه نشد.

به همین دلیل این اقدام دولت لهستان از سوی برخی تحلیلگران به عنوان رسوایی بزرگ و اعمال رفتاری نژادپرستانه از سوی اروپایی های تلقی شد که همواره ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را متهم به جنگ افروزی و مقاومت در برابر تلاش های صلح آمیز می کردند.

برخی دیگر از صاحب نظران نیز معتقدند که اگرچه طیف جنگ طلب اروپایی بارها سعی کرد با فرافکنی دیگران را به جنگ افروزی متهم کند اما این برخورد نژادپرستانه و غیرمسئولانه دولت لهستان به شائبه ها نزد بسیاری از کارشناسان سیاسی و رسانه های بین المللی بیشتر قوت داد مبنی براینکه شاید دولت لهستان با علم به ابعاد طرح صلح آفریقایی ها و با هماهنگی با طیف جنگ طلب غربی سعی کرد در روند این طرح صلح اختلال ایجاد کند.

کارشکنی لهستان در ماموریت کمیته صلح آفریقایی

برخی گزارش ها از نتیجه گفت وگوی دیروز رامافوسا با زلنسکی نیز حاکی است که رئیس جمهوری اوکراین بطور ضمنی پیشنهاد صلح رهبران آفریقایی را رد کرده است، چرا که آنها معتقد هستند درگیری نظامی در اوکراین باید هرچه زودتر پایان یابد تا صلح از طریق دیپلماسی و مذاکره حاصل شود.

البته از نتیجه دیدار امروز این رهبران آفریقایی با رئیس جمهوری روسیه نیز هنوز گزارشی منتشر نشده است، این درحالی است که پیش از این، کشورهای چین، برزیل و اندونزی نیز پیشنهادات صلح خود را برای بررسی به مسکو و کی‌یف ارائه کرده بودند، ولی تاکنون هیچیک نتوانستند دو طرف درگیری را پای میز مذاکره بنشانند.

کارشکنی لهستان در ماموریت کمیته صلح آفریقایی

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha