۲۷ خرداد ۱۴۰۲، ۱۲:۵۸
کد خبرنگار: 3153
کد خبر: 85142848
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

"علی عبدلی" نویسنده و محقق برجسته گیلانی درگذشت

۲۷ خرداد ۱۴۰۲، ۱۲:۵۸
کد خبر: 85142848
"علی عبدلی" نویسنده و محقق برجسته گیلانی درگذشت

رشت - ایرنا - علی عبدلی؛ نویسنده، مترجم و محقق اهل شهرستان رضوانشهر شامگاه ۲۶ خرداد ۱۴۰۲ پس از سال‌ها مبارزه با بیماری سرطان در سن ۷۲ سالگی درگذشت.

به گزارش ایرنا؛ مراسم تشییع و خاکسپاری این چهره فرهنگی گیلان یکشنبه ۲۸ خرداد ساعت ۱۰ صبح در آرامستان شیخ خاصه جان ایوبی پونل در شهرستان رضوانشهر انجام می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در پی درگذشت دکتر علی عبدلی این پژوهشگر، نویسنده، شاعر و فعال فرهنگی گیلانی تصریح کرد : درگذشت این چهره فرهنگی گیلان موجب اندوه ‌جامعه علمی، فرهنگی و ادبی استان شد او که از چهره‌های نام‌آشنای حوزه فرهنگ و پژوهش به‌ویژه تحقیق در تاریخ، ادبیات و زبان مناطق غربی گیلان است و فقدانش، ضایعه ای برای استان به شمار می رود.

رضا ثقتی درگذشت مرحوم عبدلی را به خانواده وی، شاگردان، دوستان و اهالی فرهنگ استان تسلیت گفت.

این نویسنده و محقق برجسته؛ زاده ۲۵ مرداد ۱۳۳۰ بخش کلور شهرستان خلخال بودکه اغلب دوران کودکی خود در دل کوه‌های تالش گذراند و از همان زمان با تهیه نشریات و کتابهای ادبی ومطالعه آنها راه شکوفایی استعدادهای نهفته اش را به تدریج هموار کرد و بعدها باسرودن شعر و گرد آوری فرهنگ عامه، ارتباطاتی با مطبوعات آن زمان برقرارکرد.

این پژوهشگر، نویسنده و شاعر در زمینه شناخت اقوام تالش و تات فعالیت می کرد. او کارهای تحقیقاتی و پژوهشی خود را از از اوایل دهه ۵۰ شمسی آغاز کرد و حدود ۲۵ عنوان کتاب و دهها مقاله پژوهشی در زمینه‌های زبان تالشی و تاتی، تاریخ، فرهنگ، ادبیات وقوم تالش به چاپ رساند و ۲ مجموعه شعر به زبانهای فارسی و تالشی- تاتی دارد که چاپ و منتشرشده‌است.

عبدلی در سال ۱۳۷۱ به پاس پایه گذاری تالش شناسی در ایران، موفق به دریافت درجه دکترای افتخاری از آکادمی ملی جمهوری آذربایجان شد. چند ماه پس از دریافت دکترا از آکادمی ملی جمهوری آذربایجان نخستین نشریه تالش "در دوره جدید " تحت عنوان ویژه تالش و در سال ۱۳۷۳ کتاب نظری به جامعه عشایری تالش را منتشر کرد.

کتاب تاریخ کادوس‌ها از جمله کتاب های عبدلی بود که مورد استقبال عامه مردم و بسیاری از پژوهشگران و ایران‌شناسان قرار گرفت. این کتاب چند سال بعد به زبان ترکی ترجمه و در باکو منتشر شد.

در سال ۱۳۸۰ کتاب‌های فرهنگ تطبیقی تالشی – تاتی – آذری را به پیشنهاد احسان یارشاطر به رشته تحریر در آورد بعد از آن ضمن انتشار کتب دیگر در رابطه با تات و تالش در سال ۱۳۸۳ جایزه ادبی دکتر معین را دریافت کرد.

در سال ۱۳۸۴ موسسه تالش شناسی را بنیان گذاشت مدخل قوم تالش در دائرهالمعارف بزرگ اسلامی به قلم این پژوهشگر نگاشته شده‌است. عبدلی در سال ۱۳۸۷ در شانزدهمین جشنواره تولیدات مراکز صدا و سیما دیپلم افتخار بهترین پژوهشگر از سازمان صدا و سیما دریافت کرد و ۱۲ مهر ۱۳۹۱ نیز از سوی شورای عالی دانشگاه‌های دولتی ارمنستان مدال علمی درجه ۲ خود به علی عبدلی اعطاء شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha