به گزارش ایرنا، در این بیانیه که روز شنبه یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد آمده است: کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه تصمیم گرفته است که سپتامبر آینده در اقدامی که نمونه دیگری از نقض قوانین بینالمللی بشمار میرود، در سرزمینهای اوکراین که (ارتش) روسیه به طور موقت آنها را اشغال کرده است انتخابات برگزار کند.
اتحادیه اروپا، این اقدام روسیه را «تلاش بیهوده برای مشروعیت بخشیدن به کنترل نظامی غیرقانونی و الحاق مناطق دونتسک، لوهانسک، ژاپوروژیا، خرسون» و همچنین شبه جزیره کریمه خوانده است.
این بیانیه میافزاید که برگزاری انتخابات، «منشور سازمان ملل و استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین را به شدت نقض می کند و روسیه هیچ مبنای قانونی برای چنین اقدامی در خاک اوکراین ندارد.»
اتحادیه اروپا با بیان اینکه «روسیه، مسوولان سیاسی این کشور و همه دست اندرکاران این به اصطلاح انتخابات با عواقب اقدامات غیرقانونی خود مواجه خواهند شد»، افزود: روسیه باید فورا، به طور کامل و بدون قید و شرط تمام نیروها و تجهیزات نظامی خود را از کل خاک اوکراین، در مرزهای شناخته شده بین المللی این کشور خارج کند.
به گزارش ایرنا، همه پرسی به منظور الحاق به خاک روسیه در چهار منطقه شرقی دونباس واقع در شرق اوکراین از ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر(یکم تا پنجم مهرماه) برگزار شد.
بنابر نتایج نهایی، در جمهوری خلق دونتسک ۹۹.۲۳ درصد به پیوستن به روسیه دادند، در جمهوری خلق لوگانسک ۹۸.۴۲ درصد، در منطقه ژاپوروژیا ۹۳.۱۱ درصد و ساکنان منطقه خرسون نیز با ۸۷.۰۵ درصد رای به پیوستن به خاک روسیه داده و خواستار تبدیل شدن به بخشی از فدراسیون روسیه شدند.
آمریکا و متحدانش پارسال با این اقدام مسکو به شدت مخالفت و اعلام کردند که این همه پرسی را به رسمیت نمیشناسند. هم زمان، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین خواستار عضویت سریع اوکراین در پیمان ناتو شد اما مقامات این ائتلاف نظامی پاسخ سردی به این درخواست دادهاند.
گفتنی است که جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنج اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد.
طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت های هنگفت نظامی از کییف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاح های پیشرفته و سنگین تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال میکنند.
نظر شما