به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از اسپوتنیک، اکثریت مردم مناطق دونباس شامل دونتسک و لوهانسک و نیز مناطق خرسون و ژاپروژیه در شرق و جنوب شرقی اوکراین که تحت تصرف روس ها درآمده، از الحاق این مناطق به روسیه حمایت کردند.
طبق نتایج اولیه، شمارش ۱۴ درصد آرا در منطقه دونتسک حاکی است ۹۷.۹۱ درصد شرکت کنندگان در همه پرسی در این منطقه خواستار الحاق به روسیه هستند.
همچنین شمارش ۱۳ درصد آرا در منطقه لوهانسک حاکی است ۹۷.۸۲ درصد ساکنان آن خواستار الحاق این منطقه به خاک روسیه هستند.
در منطقه ژاپروژیه هم ۱۸ درصد آرا شمرده شده که براساس آن، ۹۸.۱۹ درصد شرکت کنندگان در همه پرسی تمایل به الحاق این منطقه به روسیه دارند و در منطقه خرسون هم ۱۴ درصد آرا شمرده شده که براساس آن، ۹۶.۹۷ درصد ساکنان آن می خواهند که این منطقه بخشی از خاک روسیه باشد.
ناظران بین المللی که بر این همه پرسی نظارت داشتند، اعلام کرده اند که این همه پرسی در فضایی بدون هیچ گونه خشونت و به صورت عادلانه برگزار شد.
همچنین گزارش شده است که در منطقه لوهانسک، بیش از ۹۲ درصد افراد واجد شرایط در همه پرسی شرکت کرده اند.
اتحادیه اروپا روز سه شنبه در واکنشی اعلام کرد که سازمان دهندگان همه پرسی های «غیرقانونی» الحاق به روسیه در چهار منطقه اوکراین را تحریم می کند.
سازمان ناتو نیز اعلام کرد اجرای رفراندوم از جانب مسکو برای الحاق بخشی از اوکراین به خاک روسیه، نقض آشکار قوانین بین المللی است.
بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا هم اعلام کرد غرب هرگز نتایج همه پرسی مربوط به الحاق بخشی ازخاک اوکراین به روسیه را به رسمیت نخواهد شناخت.
وزارت خارجه رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد که نتایج همه پرسی در مناطق دونباس، خرسون و ژاپروژیه را به رسمیت نمی شناسد و همچنان تمامیت ارضی اوکراین را به رسمیت می شناسد.
در سال ۲۰۱۴ هم شبه جزیره کریمه با برگزاری همه پرسی به روسیه پیوست.
« ولادیمیر پوتین » رئیسجمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه(دوم اسفندماه) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. وی سه روز پس از آن در روز پنجشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۰ آغاز عملیات نظامی ویژه علیه اوکراین را اعلامکرد و روابط پرتنش مسکو-کییف به رویارویی نظامی تغییر وضع داد.
نظر شما