به گزارش خبرنگار ایرنا؛ در فاصله ۱۰ کیلومتری شیراز و درست در نزدیکی شهری به وسعت هزار و ۲۶۸ کیلومترمربع روستایی قرار دارد که در میان ناباوری و با فاصله اندکی از کلانشهر شیراز ، دارای مشکلات و معضلات ابتدایی یک زندگی روستایی است؛ روستایی که با نام دَهَک دولتآباد شناخته میشود و وضع طبیعی آن دشت و راه زمینیاش به صورت جاده آسفالته است؛ جادهای باریک که به قتلگاه مردم این منطقه تبدیل شده است.
زندگی در فقر و محرومیت
این روستا که تا چند سال گذشته از خدماتی همچون گاز، آبشُرب مناسب و برق بینصیب بوده آنچنان زندگی را بر ساکنانش تلخ کرده بود که بسیاری از آنها برای ادامه زندگی به مهاجرت به شهر روی آورده بودند.
هنوز هم از چهره اهالی این روستا مشخص است که اغلب ساکنان این منطقه، طعم تلخ محرومیت و فقر را با تمام وجود چشیدهاند و زندگی خود را با حداقل امکانات در میان خروارها مشکل فرهنگی و اقتصادی سپری کردهاند.
گلایه اهالی از وضعیت روستا و آغاز نبرد با محرومیت زدایی
به گفته بسیاری از ساکنین این محله، در سالهای اخیر مردم این روستا بارها برای حل و فصل مشکلاتشان به تمامی سازمانها و ارگان ها مراجعه کرده بودند اما غبار محرومیت و مشکلات همچنان بر این منطقه سایه افکنده بود تا اینکه حضور یک گروه جهادی در این روستا تحولی تازه در زندگی مردمان آن ایجاد کرد؛ گروهی از هیئت فرهنگی مدینه النبی (ص) که با هدف نبرد با محرومیت زدایی و رفع فقر از چهره مناطق محروم در سال ۹۹ وارد این روستا شدند.
مدیر هیئت فرهنگی مدینه النبی (ص) در این باره گفت: در دوران شیوع و گسترش بیماری کرونا مجموعه قرآن و عترت مدینه النبی با تشکیل گروههای جهادی گامهای اساسی برای حل مشکلات مردم در آن دوران برداشت و تمام تلاش خود را برای به حداقل رساندن مشکلات اقشار مختلف به کار گرفت.
ساخت خانه در مناطق محروم توسط گروه جهادی مدینه النبی (ص)
محمدحسین اسلامی در گفتوگو با ایرنا افزود: گروه جهادی مجموعه مدینه النبی(ص) در دوران شیوع کرونا با در نظر گرفتن اینکه شرایط برخی از مردم به ویژه قشر آسیبپذیر جامعه در این دوران به گونهای شده که قدرت رهن یا اجاره خانه را ندارند و فقر و محدودیتهای مالی، این قشر را به حاشیه شهرها رانده، وارد پروسه ساخت منزل مسکونی برای محرومین شدند.
اسلامی با بیان اینکه مهاجرت مردم به حاشیه شهرها در دوران کرونا بحران حاشیهنشینی در شیراز را چندین برابر کرده بود، گفت: برای حل این مشکل به ساخت منزل مسکونی در مناطق محروم و روستاها روی آوردیم و این اقدام را از روستای دهنو که در فاصله ۱۵ کیلومتری شهر شیراز قرار دارد و یکی از قدیمیترین روستاهای استان فارس محسوب میشود آغاز کردیم و سپس در ظفرآباد و سیدان این کار را انجام دادیم. تا اینکه به روستایی رسیدیم که در ۱۰ کیلومتری شیراز قرار داشت.
از نبود امکانات تا جولان آسیبهای اجتماعی
وی با اشاره به اینکه روستای دهک دولت آباد روستایی است که حدود ۱۰ کیلومتر تا شیراز فاصله دارد، افزود: در مدت زمان حضور در این روستا متوجه محرومیت بیش از اندازه مردم این منطقه شدیم. به جرأت میتوانم بگویم این روستا یکی از محرومترین روستاهای کشور به شمار میرفت به گونهای که هر ۱۰ خانواده در این روستا از یک حمام و سرویس بهداشتی برخوردار بودند که به صورت مشترک از آنها استفاده میکردند و مردم این منطقه حتی از امکاناتی مانند فاضلاب، آب، برق و گاز محروم بودند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور و استان فارس بیان کرد: مردم این روستا با مشکلات بسیاری از جمله آسیبهای اجتماعی، طلاق و اعتیاد دست و پنجه نرم میکردند. لذا تصمیم گرفتیم به جای اینکه به صورت پراکنده و در روستاهای مختلف به خدماترسانی بپردازیم تمرکز خود را بر روی حل مشکلات این روستا بگذاریم و سعی کنیم به توسعه این روستا کمک کنیم.
وی عنوان کرد: در حال حاضر نزدیک به ۴سال است که به کار جهادی در این روستا مشغول هستیم و گروه جهادی مدینه النبی از زمان گسترش کرونا تاکنون تمام تمرکز خود بر روی حل مشکلات این روستا گذاشته است.
احداث ۱۵ خانه برای نیازمندان روستا و آسفالت ۳۲هزارمتری کوچهها
اسلامی ادامه داد: تاکنون حدود ۱۵ خانه برای افراد نیازمند این روستا ساخته شده و آسفالت ۳۲ هزار متر از کوچهها هم انجام شده است. همچنین اقدامات لازم برای راهاندازی زمین ورزشی چند منظوره در این روستا صورت گرفته و احتمالا در یک یا دو ماه آینده این زمین چمن مصنوعی افتتاح خواهد شد.
پیگیری برای دوبانده شدن جاده روستا
وی یادآور شد: جادهای که در محور ظفر آباد تا روستای دهک قرار دارد هم جادهای باریک است که به قتلگاه مردم این روستا تبدیل شده است و در حال پیگیریهای لازم برای عریض کردن و دوبانده شدن این جاده هستیم.
تبدیل روستای دهک به الگوی ایرانی اسلامی
اسلامی اضافه کرد: هدف ما محرومیتزدایی از این روستا به همت اهالی این منطقه است و درصدد هستیم این روستا را به عنوان یک الگوی روستای ایرانی اسلامی معرفی کنیم.
وی بیان کرد: زمانی که ساخت خانه را در این روستا آغاز کردیم برخی اهالی این منطقه در تصورشان نمیگنجید که یک روز این اقدامات به نتیجه برسد. در حال حاضر به جرأت میتوانم بگویم که این روستا ۶۰ تا ۷۰ درصد از محرومیت فاصله گرفته است.
اسلامی عنوان کرد: در کنار توسعه عمرانی و بهبود وضعیت این روستا از نظر زیرساختی بحث آسیبهای اجتماعی نیز با برگزاری مشاوره و دورههای متعدد و با هدف کاهش این آسیبها به صورت جدی دنبال میشود. همچنین در تلاش هستیم شرایطی فراهم کنیم تا زنان بیسرپرست این روستا به صورت خودگردان کاری را در منزل آغاز کنند و به همین منظور دورههای آموزشی اشتغالزا در این منطقه در حال برگزاری است.
استفاده از ظرفیت اهالی منطقه برای توسعه روستا
وی گفت: برای انجام این اقدامات از ظرفیت اهالی این منطقه هم استفاده شد و سعی کردیم این کارها را با کمک اهالی منطقه به سرانجام برسانیم.
اسلامی یادآور شد: گروه جهادی مدینه النبی از نوجوان تا بزرگسال هم به صورت گروه گروه هر ۱۰ تا ۱۵ روز در این روستا مستقر میشوند و به صورت شبانه روزی به کار جهادی در این منطقه میپردازند. به طور کلی در طول سالهای اخیر به همت گروه جهادی مدینه النبی(ص) اتفاقات خوبی در این روستا رقم خورد.
مدیر هیئت فرهنگی مدینه النبی (ص) با اشاره به شعار گروه جهادی مدینه النبی مبنی بر «بساز تا ساخته شوی» گفت: این شعار در حال حاضر ملکه ذهن تمام فعالان در گروه جهادی مدینه النبی شده و در ذهن آنها ماندگار شده به طوری که آنها امور مختلف را با همین شعار پیش می برند.
کار جهادی راهکاری برای تحقق مهاجرت معکوس
بدون شک همدلی و تلاش جهادگونه با هدف محرومیتزدایی موجبات مهاجرت معکوس، رونق کسب و کار و پیشرفت همه جانبه در روستاهای استان فارس را فراهم میکند و قطعا این نوع اقدامات برکات عظیمی برای استان به دنبال دارد. لذا حمایت از فعالیتهای جهادی که فعالیتهایی خودجوش و مردممحور هستند از اهمیت بسیاری برخوردار است.
نظر شما