به گزارش روز یکشنبه ایرنا، در این بیانیه که نسخه ای از آن برای خبرگزاری جمهوری اسلامی ارسال شد، آمده است: مصونیت خبرنگاران در پیگیری مطالبات مردم و پرسشگری از مسوولان به عنوان نمایندگان افکار عمومی یک اصل پذیرفته شده داخلی و بینالمللی است.
"فعالیت خبری، بدیهی ترین وظیفه یک خبرنگار و عکاس خبری است که در فرهنگ اسلامی و در مردم سالاری دینی لازم است تا خبرنگاران بنا بر رسالت آیینگی رسانهها، پرسشگر مسائل اساسی جامعه به عنوان تریبون مردم باشند و این درحالی است که متأسفانه گاهی برخی نگرشهای نادرست، به بهانه مصلحت و یا بیم فرصتطلبی دشمنان، مانع بیان صادقانه واقعه شده که در نتیجه حقیقت به مسلخ رفته و زمان طلایی روایت نخست و موثر از یک رویداد به تریبونداران معاند داده میشود."
در ادامه تاکید شده است: بازگشت به آرمانهای جمهوری اسلامی با شعار استقلال و آزادی میطلبد تا حریت و حرمت مطبوعات مستقل را به عنوان یکی از بنیادیترین اهداف و ارزشهای اولیه مردم سالاری دینی قدر بدانیم کما این که در مانیفست انقلاب، حضرت امام خمینی (ره ) آزادی مطبوعات در جمهوری اسلامی را تضمین فرمودند که«همۀ مطبوعات آزادند مگر این که مقالات مضر به حال کشور باشد.» و چه زیبا این که امام امت در دیدار با مدیران رسانه ملی خواستار دیده شدن مردم و اقشار محروم جامعه مانند کشاورزان و کارگران با دستان پینهبسته به جای نمایش تصویر خودشان شدند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: و اما در روز آدینه اخیر در مشهد الرضا(ع) و در خطه امامی که عالم آل رسول است، نشان داد که عرصه فرهنگ همچنان مظلوم است و خبرنگاران به عنوان تریبونسازان بیتریبون همچنان مورد بیمهری واقع میشوند و اما آیا این که خبرنگاری به دنبال پیگیری مسایل و مشکلات جامعه و مردم و نیز پیگیری وضعیت خدمترسانی مطلوب به مردم باشد باید مورد مؤاخذه قرار گیرد و قبل از انتشار خبر یا گزارش خود بازداشت شود؟!
مگر نه این است که قانون اساسی به عنوان میثاق ملی بر آزادی مطبوعات و رسانه ها تأکید و تصریح دارد و در اصل ۲۴ قانون اساسی، آزادی مطبوعات عنوان شده که "نشریات و مطبوعات در بیان مطالب آزادند، مگر آنکه مخل به مبانی اسلام یا حقوق عمومی باشد" و اصل ۱۷۵ خود بر آن تاکید کرده است.
خانه مطبوعات خراسان رضوی در ادامه بیانیه خود آورده است: در قانون مطبوعات، رسانههای کشور به عنوان یکی از مؤثرترین عوامل رشد فرهنگ عمومی کشور تلقی میشوند و براساس ماده ۲ قانون مطبوعات روشن ساختن افکار و بالا بردن سطح معلومات و دانش عمومی، توسط رسانهها مورد تأکید قرار گرفته و در ماده ۴ به صراحت بیان شده که هیچ مقام دولتی و غیر دولتی حق ندارد برای چاپ مطلب یا مقالهای در صدد اعمال فشار بر مطبوعات برآید و یا به سانسور و کنترل نشریات مبادرت کند.
تردیدی نیست که تهدید و ممانعت دستگاه های مختلف و شخصیتهای متنفذ در امور مطبوعات و ایجاد خلل در انجام وظایف خبرنگاران مستقل به قطع ارتباط میان جامعه و سه قوه، افول عقلانیت و واژگونی واقعیت میانجامد درحالی که عنایت به رسانهها و رسانهنگاران ساعی موجب اعتلای اعتماد عمومی و افزایش مشارکت مردم و ارتقای سطح سرمایه اجتماعی کشور میشود.
در ادامه عنوان شده است: خانه مطبوعات و رسانه های خراسان رضوی به عنوان تنها نهاد صنفی رسمی رسانه ای زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در دوران جهاد تبیین و جنگ نرم بیگانگان، خواستار پیگیری مجدانه موضوع و آزادی خبرنگار رسانه رسمی و خوشنام خطه خورشید شده و شایسته است تا اصل این مواجهه نامتناسب و دور از شأن نیز که در جریان مطالبات اعتراضی روستائیان و ساکنان روستای ویرانی و فیانی شاندیز اتفاق افتاده است مورد واکاوی و بررسی قرار گیرد.
از سوی دیگر انتظار این است که مسئولان مرتبط با سعه صدر بیشتری با خبرنگاران تعامل داشته و حامی آنان در دوران جنگ روایتها باشند.آنچه مسلم است قانون بهترین فصل الخطاب است و منویات ولایت در راستای توجه به مردم به عنوان ولی نعمت مسوولان در دوران جهاد تبیین میتواند مبنای همدلی هرچه بیشتر و انجام هر اقدامی برای تعالی نظام اسلامی از مسیر قانون باشد.
خانه مطبوعات خراسان رضوی در پایان اظهار امیدواری کرد با تشکیل نشستهای کارشناسانه و بررسی علل و عوامل، مانع برخوردهای ناصواب و سلیقهای و گسست میان رسانهها و مدیران خدوم باشیم که تعالی با تعامل و همگرایی بیشتر میسر میشود.
به گزارش ایرنا، از حدود سال ۱۳۹۸ حدود ۲۰ هکتار از اراضی مرغوب در پلاک "ویرانی و فیانی" در بخش شاندیز شهرستان طرقبه شاندیز مورد اختلاف بین اهالی محلی و مالکان مردمی با شرکت تعاونی رفاهیات دادگستری خراسان رضوی بوده است؛ شرکت تعاونی یاد شده در همان سالها سندی را ارائه می کند مبنی بر این که این زمینها متعلق به آنهاست از طرف دیگر مردم محلی و مالکان با ارائه قولنامه ها و سند مادر مدعی اند که این اراضی بین مردم محلی "سالار بخش" (روش تقسیم املاک مشاع) شده است.
پیگیری ایرنا نشان می دهد همچنان مناقشه بر سرمالکیت این زمین ها ادامه دارد و اخیرا نیز مردم ویرانی شاندیز ضمن تحرکات رسانه ای، مطالباتی از مسوولان برای پیگیری حقوق خود داشته اند که در این ارتباط سه فعال رسانه ای در مشهد بازداشت شدند که ۲ نفر از آنان دیروز آزاد شده اند اما یک نفر دیگر در بازداشت به سر می برد.
شهرستان طرقبه شاندیز پس از مشهد و نیشابور مهمترین شهرستان توریستی و گردشگری استان خراسان رضوی محسوب میشود. شهر شاندیز نیز بهعنوان نخستین منطقهٔ بینالمللی نمونهٔ گردشگری ایران در سال ۱۳۸۴ توسط دولت برگزیده شدهاست.
براساس اعلام دستگاههای خدماتی، شمار ساکنان شهرستان طرقبه و شاندیز حدود ۸۰ هزار نفر است که این جمعیت در ۲ شهر طرقبه و شاندیز و ۳۹ روستای دارای دهیاری سکونت دارند.
همچنین هم اکنون ۱۵ آبادی شهرستان طرقبه شاندیز، روستای هدف گردشگری شناخته شده و ییلاقی و گردشگر پذیر هستند.
نظر شما