۲۸ خرداد ۱۴۰۲، ۲۰:۴۳
کد خبرنگار: 3113
کد خبر: 85144495
T T
۷ نفر

برچسب‌ها

ادعاهای واهی نتانیاهو علیه ایران تمامی ندارد

۲۸ خرداد ۱۴۰۲، ۲۰:۴۳
کد خبر: 85144495
ادعاهای واهی نتانیاهو علیه ایران تمامی ندارد

تهران-ایرنا- نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که به شدت درگیر مشکلات و ناآرامی‌های داخلی است، بار دیگر ادعاهای ضد ایرانی خود را با هدف سرپوشی بر مشکلات کابینه‌اش و فرار از بحران داخلی فلسطین اشغالی مطرح کرد.

به گزارش ایرنا، بنیامین نتانیاهو امروز یکشنبه ضمن بازدید از صنایع هوایی ارتش رژیم صهیونیستی، مجددا ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای متهم کرد و گفت که «اسرائیل مصمم به جلوگیری از گسترش سلاح هسته‌ای ایران است!».

نتانیاهو در جوسازی تازه علیه ایران و با فرار رو به جلو برای انحراف افکار عمومی از اوضاع نابسامان داخلی اراضی اشغالی که هر هفته شاهد اعتراضات علیه کابینه اوست، افزود: «به دوستان آمریکایی خود گفته‌ایم که توافق هسته‌ای با ایران غیر قابل قبول است و برای دفاع از خود به تنهایی هر کاری را در برابر هر تهدیدی انجام خواهیم داد!».

نخست وزیر رژیم صهیونیستی این ادعاهای تکراری را در حالی مطرح می‌کند که فلسطین اشغالی از زمان روی کار آمدن او در رأس قدرت طی پنج ماه اخیر، مدام در حال تنش و بحران ناشی از تظاهرات و اعتراضات گسترده علیه کابینه اوست.

نتانیاهو که از سال‌ها پیش به اتهام فساد، رشوه و خیانت در امانت تحت محاکمه قضایی قرار دارد، بنا دارد با طرح موسوم به «اصلاح نظامی قضایی» که اپوزیسون از آن به عنوان «کودتای قضایی» یاد می‌کند، از محاکمه فرار کند و به دنبال این طرح، سرزمین‌های اشغالی شاهد تظاهرات هفتگی است.

در طرح کابینه نتانیاهو موسوم به اصلاح قانون قضایی، از اختیارات دستگاه قضایی این رژیم کاسته و در مقابل قدرت و جایگاه قوه مجریه و مقننه در این رژیم تقویت خواهد شد.

از طرفی، رسانه‌های رژیم صهیونیستی اخیراً خط نزدیک بودن توافق هسته‌ای بین ایران و آمریکا را دنبال می‌کنند؛ موضوعی که هیچکدام از طرفین برجام و حتی تهران و واشنگتن آن را تأیید نکرده اند.

ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، در نهایت با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در ۲ مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمام تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد اما همچنان سیاست‌های فشار حداکثری دولت ترامپ را در پیش گرفته و به بهانه حقوق بشری در حمایت از ناآرامی‌ها در ایران و نیز قدرت پهپادی ایران و ادعای بکارگیری این پهپادها از سوی روسیه در جنگ علیه اوکراین تحریم‌هایی را وضع کرده است.

تجربه ماه‌ها مذاکرات وین نشان داد که کاخ سفید به رغم ادعای دیپلماسی، اراده لازم را برای تصمیم‌گیری در زمینه بازگشت به برجام و جبران سیاست شکست خورده دولت ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا علیه ایران ندارد.

ایران در گذشته هم طرح توافق موقت را رد و به عنوان کشوری مسئولیت پذیر همواره اعلام کرده که برای عقد توافقی پایدار و قابل اتکا که تحریم‌ها را به نحوی تضمین شده رفع کند و موضوعی به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی نماند، آمادگی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha