به گزارش خبرنگار ایرنا محمود زارعی روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران گچساران به مناسبت هفته «صرفهجویی در مصرف آب افزود: آب آشامیدنی روستاهای این شهرستان از ۱۷ حلقه چاه آبرفتی و آهکی تامین می شود.
زارعی عمق چاه های آب آشامیدنی روستایی این شهرستان را ۲۰۰ متر ذکر کرد و بیان کرد: از این تعداد چاه ها ۱۴ حلقه آهکی و مابقی آبرفتی و نیمه عمیق است.
وی ابراز کرد: هفت حلقه از چاه های تامین آب روستایی این شهرستان در منطقه امامزاده جعفر واقع شده که بدلیل برداشت بی رویه چاه های این منطقه ۲۰ متر افت داشته است
زارعی گفت: متأسفانه در سالهای اخیر خطوط انتقال و شبکه آبرسانی دامنگیر انشعابات غیرمجاز برای تأمین آب باغات و خانه باغها شده که باید فکری اساسی در زمینه انجام گیرد.
وی اظهار کرد: وظیفه اصلی آبفا گچساران تأمین آب شرب شهروندان است و در زمینه تأمین آب باغات، خانه باغها و زمینهای کشاورزی هیچ مسئولیت و تعهدی ندارد
رئیس آبفا گچساران افزود: بیش از ۳۹ هزار انشعاب آب آشامیدنی در شهر دوگنبدان و ۹ هزار انشعاب در روستاهای این شهرستان وجود دارد.
رسانه ها در ترویج الگوی مصرف آب نقش تعیین کننده دارند
رئیس آبفا گچساران افزود: رسانههای در زمینه ترویج رعایت الگوی مصرف آب و آگاهی به مردم نقش مهمی دارند.
زارعی تصریح کرد: با توجه به بحران آب در کشور، به خصوص در فصل گرما انتظار میرود رسانه ها و متولیان فرهنگی بیش از پیش در این زمینه فعالیت کنند.
وی ادامه داد: رسانه ها به عنوان سیستم عصبی جامعه در آگاه سازی، ایجاد حساست و پویا سازی جامعه نقش کلیدی داشته و ایفای نقش آن ها در خصوص بحران آب مورد انتظار است.
۴۰ کیلومتر از شبکه ها ی توزیع آب شهر دوگنبدان فرسوده است
زارعی بیان کرد: ۳۱۰ کیلومتر شبکه توزیع و خط انتقال آب آشامیدنی در شهر دوگنبدان وجود دارد که از این میزان ۲۴۰ کیلومتر شبکه توزیع و مابقی خط انتقال است.
رئیس آبفا گچساران گفت: ۳۵ درصد از شبکه های توزیع آب آشامیدنی شهر دوگنبدان معادل ۳۵ تا ۴۰ کیلومتر فرسوده و نیازمند بازسازی است.
وی ابراز کرد: محله های رادک، پربالی، لبنان، باغ فردوس، سادات دارای بیشترین شبکه های فرسوده است.
زارعی تصریح کرد: اصلاح شبکه آب شهری شهر دوگنبدان سالانه به بیش از۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
وی تصریح کرد: تعمیر شکستگی های شبکه های توزیع آب در مناطق مختلف شهرستان بر اساس اولویت بندی انجام می شود.
سال ۱۴۰۲ باتوجهبه چند سال خشکسالی گذشته اهمیت ویژهای دارد. به همین دلیل هفته «صرفهجویی در مصرف آب» با شعار؛ «ایران، تغییر اقلیم، مسئولیتپذیری» از ۲۶ خردادماه لغایت یکم تیرماه نامگذاری شده است.
محورهای این هفته در قالب نامگذاری روزانه تدوین شده و اعلام شده است: جمعه ۲۶ خردادماه: آب، ارزشهای دینی و ملی، شنبه ۲۷ خردادماه: خانواده، فرهنگ و مدیریت مصرف، یکشنبه ۲۸ خردادماه: آب، رسانه و افکار عمومی نام دارد.
دوشنبه ۲۹ خردادماه به نام پساب، صنعت و محیطزیست، سهشنبه ۳۰ خردادماه با نام آب، اقتصاد و بهرهوری، چهارشنبه ۳۱ خردادماه آب، عدالت اجتماعی و حقوق شهروندی و پنجشنبه ۱ تیرماه آب، آموزش شهروندی و مسئولیتپذیری نامگذاری شده است.
نظر شما