۳۰ خرداد ۱۴۰۲، ۱۳:۳۵
کد خبرنگار: 1347
کد خبر: 85145581
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

«کاملینا» برای دومین سال پیاپی در مهاباد برداشت شد

مهاباد - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی مهاباد گفت: برداشت گیاه روغنی «کاملینا» برای دومین سال متوالی در سطح ۱۱ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان آغاز شد.

صلاح الدین حقگوی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میانگین برداشت کاملینا در مزارع برای هر هکتار بین ۴۵۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم پیش بینی شده و انتظار داریم امسال نزدیک به پنج تن از این محصول برداشت شود.

وی با بیان اینکه قیمت تضمینی خرید کاملینا تا این لحظه حدود ۲۶ هزار تومان در نظر گرفته شده است، ادامه داد: نمایندگی خرید محصول کاملینا در شهرستان مستقر بوده و بهره برداران می‌توانند آن را به راحتی با قیمت مصوب واگذار کنند.

مدیر جهاد کشاورزی مهاباد اظهار کرد: امسال به دلیل اینکه بذر کاملینا از موقع مقرر دیرتر به دست کشاورزان رسید، سطح زیر کشت نسبت به سال قبل حدود ۲۰ هکتار کاهش یافت ولی به طور حتم این آمار برای سال آینده بیشتر خواهد شد.

جقگوی با بیان اینکه گیاه کاملینا از قابلیت بسیار خوبی برای کشت در مزارع دیم شهرستان برخوردار است، گفت: کاملینا می‌تواند محصول بسیار مناسبی در چرخه تناوب زراعی غلات دیم باشد که بازدهی و سودآوری مناسبی برای کشاورزان منطقه دارد.

وی همچنین از برداشت مکانیزه کلزا در ۴۰ هکتار از مزارع آبی این شهرستان خبر داد و یادآور شد: امسال ۲ هکتار از مزارع کلزا به دلیل سرمازدگی از بین رفت و انتظار داریم با میانگین برداشت سه تن در هر هکتار بین ۹۰ تا ۱۰۰ تن کلزا در این شهرستان برداشت شود.

وی با بیان اینکه بخش عمده مزارع کلزا شهرستان در پایاب سد مهاباد قرار گرفته، اضافه کرد: با توجه به نیاز آبی محصول کلزا در فصل پاییز و نبود آبیاری در این فصل از محل پایاب سد، میزان کشت کلزا کاهش یافته است.

حقگوی قیمت خرید تضمینی کلزا را تا این لحظه ۲۳ هزار تومان عنوان کرد و ادامه داد: پارسال نیز میزان کشت و برداشت این محصول در همین حدود بود.

به گزارش ایرنا، کاملینا یا «کتان‌کش» گیاهی است که کشت آن ظرف سال‌های اخیر به ‌عنوان یک دانه روغنی در ایران آغاز شده است.

گرچه روغن نباتی بیشتر از فرآوری دانه‌های روغنی نظیر سویا، آفتابگردان، پنبه دانه، بادام زمینی و کلزا به ‌دست‌ می‌آید اما این‌ اقلام نیاز آبی بالایی دارند و کشت آن‌ها از ابعاد گوناگون همچون شرایط کشت و وضعیت اقلیمی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است.

شهرستان مهاباد با داشتن بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی یکی از قطب‌های مهم کشاورزی آذربایجان غربی است که در ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha