۳۰ خرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۱۸
کد خبر: 85145878
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رسانه روس: آمریکا به دنبال سازش با چین نیست

۳۰ خرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۱۸
کد خبر: 85145878
رسانه روس: آمریکا به دنبال سازش با چین نیست

تهران- ایرنا- راشاتودی در مطلبی با اشاره به سفر وزیر امورخارجه آمریکا به چین، دیدار وی با همتای چینی را بدون دستاورد توصیف کرد و نوشت: آمریکا به دنبال سازش و آشتی با چین نیست.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از راشاتودی، با وجود دیدار وزاری امور خارجه چین و آمریکا به نظر می رسد واشنگتن علاقه ای به آشتی ندارد.

این شبکه خبری روسی با اشاره به سفر آخر هفته آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا به چین نوشت: این نخستین سفر یک مقام دیپلماتیک ارشد آمریکا به چین از سال ۲۰۱۹ به این سو است؛ درست زمانی که روابط میان دو قدرت بزرگ شروع به کاهش کرد. از آن زمان جهان شاهد بدتر شدن وضعیت ژئوپلیتیک بوده و با بروز همه گیری کووید-۱۹، جنگ اوکراین و بحران تایوان شاهد تغییرات شگرفی در سطح بین الملل بوده ایم.

در دیدار بلینکن با کین گانگ همتای چینی هیچ اثری از اراده برای بهتر شدن روابط، بخشش و غیره دیده نشد. بنابراین به نظر می رسد در حالیکه واشنگتن دست از هجمه علیه چین برنداشته، به دنبال آن است تا مطمئن شود چیزی اشتباه پیش نمی رود.

این شبکه خبری روسی در ادامه یادآور می شود که حتی در خوش بینانه ترین نگاه به روابط دو کشور دستاورد چندانی حاصل نشد و اوضاع بدون تردید به همین منوال ادامه پیدا می کند. آمریکا همچنان به تحریم شرکت های چینی ادامه می دهد، کشتی های جنگی خود را از تنگه تایوان تکان نمی دهد، به دنبال ایجاد اتحادهای بیشتر در این منطقه است و کشورهای بیشتری را مجبور به پذیرش پایگاه های نظامی خود خواهد کرد.

راشاتودی سپس آورده است: هرچند واشنگتن کمی موضع خود را انعطاف بخشیده و یا دستکم وانمود می کند که این کار را انجام می دهد از آغاز سال جاری و پس از سقوط بالن جاسوسی چین بر فراز آسمان آمریکا و به تعویق افتادن سفر بلینکن به چین، پکن از هرگونه تعامل با واشنگتن خودداری کرده بود.

آمریکا در این میان دست به اقدامات صلح طلبانه زده است و دلیل آن به نظر می رسد خودداری متحدان واشنگتن از در پیش گرفتن موضعی سخت در قبال پکن باشد. از همین رو واشنگتن به دنبال آن است تا متحدان خود را مطمئن کند که به دنبال دو قطبی کردن جهان و خارج کردن چین از اقتصاد جهانی نیست.

در همین راستا، آمریکا به شرکت های تولید تراشه در کره جنوبی و تایوان اجازه داده تا ظرفیت خود را در چین گسترش دهند.

اما سوال اینجاست که آیا چنین وضعیتی پایدار خواهد بود؟

براساس مطلب درج شده در راشاتودی، نباید روی چنین چیزی حساب باز کرد. واشنگتن ممکن است تحریم های خود را به تاخیر بیندازد و یا به طور موقت تنش زدایی کند، اما هرگز از اهداف راهبردی خود دست نمی کشد.

آمریکا چین را بزرگترین رقیب ژئوپلیتیکی خود می بیند؛ رقیبی که باید مهار شود و هیچ کدام از لفاظی های به ظاهر دوستانه آن برای بهبود روابط وضعیت را تغییر نمی دهد. به نوشته راشاتودی برای درک بهتر این موضوع بهتر است از افغان ها بپرسیم که چقدر طول کشید تا در نهایت آمریکایی ها تسلیم شدند و به خانه برگشتند.

در نتیجه، اگر واشنگتن اکنون به دنبال آشتی است، به وقتش دوباره دشمنی خواهد کرد و این خیلی دور نیست. زیرا تا پایان سال جاری، چرخه انتخابات این کشور دوباره آغاز می شود و اینکه نتیجه چه باشد مشخص می کند که روابط با چین پرتنش تر می شود یا خیر.

از نقطه نظر این شبکه خبری علی‌رغم تلاش جو بایدن برای سخت‌گیری در قبال پکن، جمهوری خواهان همچنان وی را به مماشات در قبال چین متهم می کنند و رئیس جمهوری آمریکا را مسئول موضع گیری های کنونی مقامات پکن در قبال واشنگتن می دانند.

راشاتودی در پایان نتیجه گیری کرده که هرگونه تعامل سازنده ای که از نشست بلینکن با گانگ حاصل شده دوام چندانی نخواهد داشت و تحریم‌های جدید در راه هستند. زیرا فصل احمقانه هیستری، پارانویا و دیوانگی آمریکا دوباره آغاز شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha