غلامرضا منتظری در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره درباره عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم در زمینه فعالیتهای فرهنگی و هنری در کشور اظهار داشت: تلاش هایی که این وزارتخانه در دولت سیزدهم انجام داده، در حد خود قابل تقدیر و تحسین است اما هنوز راه نرفته پیش روی ما فراوان است.
نماینده مردم گرگان در مجلس ادامه داد: در ایام دهه فجر سال گذشته و زمان برگزاری جشنواره های فجر، با وجود تحریمهایی که شکل گرفته بود، انصافاً وزارت ارشاد خوب درخشید و توانست از این مسیر در زمینه فیلم و هنرهای نمایشی عبور کند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: ما شاهد حضور نسل جوان بیشتر از گذشته و رویش جدید در این بخش در جشنواره های فجر ۱۴۰۱ بودیم.
این نماینده مجلس در ادامه به برگزاری موفق نمایشگاه قرآن و نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سال جاری اشاره کرد و افزود: نمایشگاه کتاب امسال هم نمایشگاه بسیار موفق، بانشاط و با استقبال کمنظیر مردم برگزار شد؛ اینها در حد خودش ارزش است اما با این حال نباید در همین حد متوقف شویم زیرا با اهداف کلان در حوزه فرهنگ هنوز فاصله داریم.
رهبر انقلاب اقتصاد و فرهنگ را دو بال رشد کشور می داند
منتظری اظهار داشت: امسال هم رهبر معظم انقلاب اسلامی موضوع اقتصاد و فرهنگ را به عنوان دو بال رشد کشور را مطرح کردند اما دغدغهها و مشکلات اقتصادی موجب شده که فرهنگ در مظلومیت قرار بگیرد و به اعتقاد من باید در این زمینه تجدید نظر شود.
نماینده مردم گرگان در مجلس عنوان کرد: نکته دیگری که هنوز هم به جدی اتفاق نیفتاده، نوع نگاه به مشکلات حوزه فرهنگ است و به همین دلیل وقتی به بودجههای فرهنگی نگاه میکنیم، سهم فرهنگ از بودجه عمومی دولت بسیار ناچیز است در حالی که بسیاری از کشورها در این موضوع توجه ویژهای به بخش فرهنگ دارند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: اگر بناست در حوزههای اقتصادی هم سربلند باشیم، باید از حوزه فرهنگی شروع کنیم و مفاهیمی چون صرفهجویی، اقتصاد مقاومتی، قناعت و ارزش کار و تلاش را با بینش فرهنگی آموزش دهیم.
وی خواستار تقویت نوع نگاه به حوزه فرهنگی شد و گفت: بین نوع نگاه و باز شدن چتر حمایت، رابطه معناداری وجود دارد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه در حوزه فرهنگ نیازمند چشم انداز کلان هستیم تا بتوانیم میزان رشد را ارزیابی و سنجش کنیم، گفت: تفاوت امسال با سال گذشته درخشش برخی از آثار و رخدادهاست و اگر ما چشمانداز داشتیم و برای آن هدف تعیین شود، میتوانیم بفهمیم در کجا ایستادهایم.
منتظری افزود: به عنوان مثال در حوزه تئاتر، موسیقی، سینما باید بدانیم که قرار است به کجا برسیم با جابجایی وزیران و دولت نبایستی سیاستها تغییر پیدا کند زیرا سلیقهای میشود اما اگر چشمانداز وجود داشته باشد، روی یک ریل مشخص حرکت ادامه می یابد.
رییس جمهور به مباحث حوزه فرهنگ علاقه مند است
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: در دولت سیزدهم تلاشهای خوبی در حوزه فرهنگ شکل گرفته است و با توجه به اینکه آیتالله رئیسی علاقهمند به حوزه فرهنگ است، به نظر می رسد که دولت می تواند توجه بیشتری به این بخش داشته باشد.
منتظری در این ارتباط خواستار تقویت بودجه های عمرانی بخش فرهنگ برای توجه به زیرساخت های فرهنگی کشور شد و گفت: فرهنگ مزیت نسبی ایران است؛ کمتر کشوری در جهان به لحاظ فرهنگی پیشینه ایران را دارد و بنابراین ما باید گوی سبقت را بر دیگران برباییم.
نظر شما