به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، رونی پراستیو یولیانتورو در دیدار با رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به اینکه در دیدار روسای جمهور ایران و اندونزی در ۲۴ می ( سوم خرداد) امسال در جاکارتا، تفاهم نامهها و توافقات خوبی در زمینههای گمرک، مواد غذایی حلال، تعرفه ترجیحی و غیره انجام شد، اظهار امیدواری کرد: در ماههای آینده هیات اقتصادی از کشور اندونزی به ایران سفر کند که این سفر قدم اول در افزایش همکاریهای اقتصادی خواهد بود.
وی با اشاره به وجود مناطق آزاد در کشور اندونزی بیان کرد: نقش مناطق آزاد در ترانزیت کالا به آسیای مرکزی و جنوبی مهم است.
وی در ادامه این دیدار گفت: بعد از پایان سفر گزارش مبسوطی از نتیجه سفر خود به منطقه آزاد ارس، آشنایی و نحوه سرمایهگذاری به کشورم ارسال خواهم کرد که امیدوارم مورد توجه مسوولان اقتصادی کشور اندونزی قرار گیرد.
سفیر اندونزی در ایران ضمن تبریک جهانی شدن ژئوپارک ارس، اظهار کرد: وجود این ژئوپارکها نقش مهمی در حفظ طبیعت و گونههای گیاهی منطقه ایفا خواهد کرد.
وی در پایان اظهار کرد: امیدوار هستیم که سرمایه گذاران ایرانی را جهت سرمایهگذاری در اندونزی ترغیب کنیم و بازرگانان ایرانی هم میتوانند از اندونزی به عنوان هاب تجاری جهت ارسال محصولات به کشورهای آسیای مرکزی استفاده کنند.
رتبه نخست منطقه آزاد ارس در حوزه صنعت و کشاورزی مناطق آزاد کشور
مدیر عامل منطقه ازاد ارس هم خاطرنشان کرد: هر یک از مناطق آزاد ایران دارای مزیتهای منحصر به فرد خود میباشند و ارس نیز در حوزههای صنعت و کشاورزی رتبه اول مناطق آزاد را به خود اختصاص داده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد با معرفی خوشههای تولیدی ارس در حوزه صنعت، اضافه کرد: ارس به واسطه اقلیم طبیعی و رود ارس، دارای گلخانههای برتر و مدرن است که بزرگترین گلخانه هیدروپونیک خاورمیانه در این منطقه احداث شده است و محصولات خود را به روسیه و اروپا صادر میکند.
وی با اشاره به همسایگی منطقه آزاد ارس با جمهوری خودمختار نخجوان، ارمنستان و جمهوری آذربایجان گفت: تنها دروازه ارتباطی ایران با اتحادیه اوراسیا مرز نوردوز در منطقه آزاد ارس است.
کیانی با بیان اینکه در سال گذشته ۱.۳ میلیون تن ترانزیت از پایانههای مرزی جلفا و نوردوز انجام شد، گفت: این پایانههای مرزی ظرفیتهای خوبی برای ترانزیت در منطقه آزاد ارس ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: ارس از جاذبه های تاریخی، مذهبی و طبیعی بسیار خوب و متنوع برخوردار است و تعامل ادیان در منطقه آزاد ارس از دیگر ویژگیهای این منطقه محسوب می شود به طوریکه منطقه آزاد ارس در کنار امامزادههای مهم از کلیساهایی که سالانه پذیرای ارامنه میباشد برخوردار است.
وی آثاری از فسیلهای به جا مانده، مرز دورانهای سوم و چهارم زمین شناختی، وجود دو ژئوسایت زنده و فعال بینالمللی، آبشار آسیاب، چشمه تراورتن ساز و جامعه محلی فعال را از دلایل ثبت جهانی ژئوپارک ارس به عنوان دومین ژئوپارک ایران در جمع ژئوپارکهای جهانی یونسکو عنوان کرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در ادامه این دیدار خواستار افزایش روابط منطقه آزاد ارس با کشور اندونزی در راستای آشنایی با ظرفیتهای اقتصادی اندونزی جهت جذب سرمایهگذار و افزایش همکاریهای دوجانبه شد.
کیانی گفت: انعقاد تفاهم نامه بین منطقه آزاد ارس با کشور اندونزی بستری برای تبادل سرمایهگذار و تجار ایجاد خواهد کرد .
به گزارش ایرنا، سفیر اندونزی در کشورمان به منظور شرکت در جشن ثبت جهانی ژئوپارک ارس به این منطقه سفر کرده است .
ژئوپارک ارس در شمال غربی ایران، در استان آذربایجان شرقی و در منتهی الیه شمالی آن در محدوده منطقه آزاد ارس واقع شده و محدوده آن بر گستره شهرستان جلفا منطبق است.
پدیده «پرمین ـ تریاس» که گذر ۲۵۰ میلیون ساله زمین را در یک سنگ نشان میدهد مهمترین ویژگی ژئوپارک ارس است که جزو آثار کم نظیر در جهان است.
قلمرو ژئوپارک ارس با مساحت ۱۶۷۰ کیلومتر مربع، دارای ۳۱ سایت متنوع و اصلی است که در استان آذربایجانشرقی واقع شده و قلمرو آن در محدوده شهرستان جلفا است.
ژئوپارک ارس تنوع عظیمی از چشم اندازهای زمینشناسی و تنوع ساختارهای تکتونیکی و پدیدههای زمین شناختی در کنار تنوع سایتهای مختلف را ارائه میکند و علاوه بر این، تنوع اکولوژیکی، باستان شناسی و فرهنگی خاصی دارد.
منطقه آزاد ارس با ۷۱ هزار و ۸۰۰ هکتار وسعت در محدوده جلفا، ایری و سیه رود، نوردوز، خداآفرین و قلی بیگلو و داشتن سه گمرک شامل جلفا، نوردوز و خداآفرین از ظرفیت های خوبی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی و رونق اقتصادی استان برخوردار است و به عنوان صنعتی ترین مناطق آزاد کشور مطرح بوده و در مسیر توسعه صادرات و تجارت با کشورهای منطقه گام برمی دارد.
نظر شما