روسیه: انطباق دیدگاه مسکو، آنکارا و تهران در باره سوریه «دستاورد مهمی» است

تهران - ایرنا - فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور سوریه تاکید کرد: دیدگاه های روسیه، ترکیه و ایران درباره حل و فصل مساله سوریه تا حد زیادی بر هم منطبق است که این یک "دستاورد مهم" محسوب می شود.

به گزارش ایرنا الکساندر لاورنتیف روز چهارشنبه در کنفرانس مطبوعاتی پس از بیستمین دور نشست چهارجانبه مذاکرات روند آستانه برای حل بحران سوریه گفت: روسیه از موضع سخت آمریکا و کشورهای غربی در قبال دمشق پس از احیای عضویت سوریه در اتحادیه عرب نگران است.

وی افزود "نقشه راه" برای عادی سازی روابط بین سوریه و ترکیه مستلزم نظام مند سازی بیشتر است و کار ادامه خواهد یافت.

لاورنتیف گفت: "در بسیاری از مسائل، ما مانند همیشه نظرات موافق بیشتری با هیئت های حاضر در اینجا داریم تا اختلاف نظر. "
"
وی تصریح کرد : اگر به طور کلی نتایج نشست امروز را ارزیابی کنیم، با نظر همکاران قزاقستانی خود موافقم که گفتند این نشست سازنده بود. "

آستانه روز سه شنبه ۳۰ خرداد میزبان نشست چهارجانبه در سطح معاونان وزرای خارجه روسیه، سوریه، ترکیه و ایران درباره عادی سازی روابط دمشق و آنکارا بود.

بیستمین دور نشست چهارجانبه مذاکرات فرمت آستانه برای رفع اختلافات داخلی سوریه در سطح معاونان وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران، روسیه، ترکیه و سوریه سه شنبه و چارشنبه در شهر آستانه قزاقستان برگزار شد.

به گزارش ایرنا به نقل رسانه های آسیای مرکزی این بیستمین دور مذاکرات چهارجانبه در فرمت آستانه است که در جریان آن نمایندگان کشورهای حاضر با هدف عادی سازی روابط در سوریه به مذاکره پرداختند. علی اصغرخاجی، دستیار ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات حضور داشت.

نوزدهمین نشست آستانه نیز روز اول آذر ماه سال ۱۴۰۱ به میزبانی شهر آستانه قزاقستان برگزار شد.

مذاکرات آستانه از بهمن سال ۱۳۹۵ و با ابتکار عمل جمهوری اسلامی ایران و روسیه و همراهی ترکیه، به منظور حل و فصل منازعات سوریه و پایان بخشیدن به شش سال کشتار و آوارگی و ویرانی در این کشور آغاز شد.

در واقع آتش بس فراگیری که از ۱۰ دی سال ۱۳۹۵ (۳۰ دسامبر ۲۰۱۶) با توافق میان دولت سوریه و گروهی از مخالفان مسلح برقرار شد، مقدمه ای برای آغاز مذاکرات آستانه بود که طی آن، برای نخستین بار نمایندگان دولت سوریه با نمایندگانی از گروه‌های مخالف مسلح به‌طور مستقیم رایزنی کردند.

هرچند پیش از آن یک بار در اسفند ۱۳۹۴ و بار دیگر در شهریور ۱۳۹۵ تلاش‌هایی برای ترک مخاصمه صورت گرفته و آتشبس برقرار شده بود، اما هر بار با نقض گسترده آتش بس و متهم کردن دیگری از سوی طرف‌های درگیر در بحران، خشونت‌ها با شدت و عمق بیشتری از سر گرفته شد.

در ۱۰ می نشستی چهارجانبه در سطح وزیران خارجه روسیه، ترکیه، ایران و سوریه در مسکو برگزار شد که در پی آن وزیران دستور دادند پیش‌نویس نقشه راه عادی‌سازی روابط دمشق و آنکارا را آغاز کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha