به گزارش ایرنا در این جوابیه که روز پنجشنبه توسط آب و فاضلاب منطقه دزفول منتشر شد، آمده است: فاضلاب منطقه زیباشهر سنتی بوده و توسط جدولهای روباز شهرداری به سمت رودخانه دز هدایت میشود که ضروری است شهرداری نسبت به هدایت جداول و کانالهای خود به نقطه دیگر اقدام کند.
این جوابیه میافزاید: برخلاف اظهارات مطرح شده شهردار دزفول که به نظر میرسپ به دلیل عدم شناخت منطقه و یا ارائه گزارش غلط صورت گرفته، منطقه زیباشهر فاقد تاسیسات فاضلاب آبفا بوده و به صورت سنتی به وسیله جدولها و کانالهای شهرداری دفع میشود و در کل کشور نیز متولی کانالهای روباز و سطحی و دفع سنتی فاضلاب، شهرداریها هستند.
در این جوابیه عنوان شده است: شهردار اعلام کرده آبفا دزفول از تاسیسات و سیستم کانالهای دفع آبهای سطحی استفاده میکند که این اظهار نظر کاملا غیرکارشناسی بوده و ایشان دستور نماید تا هر نقطهای که مدعی میشود آبفا از آن استفاده میکند توسط شهرداری مسدود و قطع شود.
این جوابیه میافزاید: شهرداری دزفول به سادگی میتوانست در زمان صدور پروانه ساختمانی به مالکین اعلام کند که کلیه فاضلاب منازل میبایست به چاههای جذبی احداثی مالکین هدایت شوند که با این اقدام دیگر نیاز به احداث جداول روباز نبوده تا از آن طریق فاصلاب به رودخانه دز سرریز شود.
در این جوابیه درخصوص ایمنسازی منهول فاضلاب (شبکه جمعآوری فاضلاب نه دریچههای روباز شهرداری) آمده است: مجموعه آبفا منطقه دزفول یکی از معدود مجموعههای آبفا کشور است که دارای کارگاههای متعدد تولید دربهای آدم رو منهول فاضلاب (غیرقابل سرقت)، تعمیر پمپ و ساخت تابلوی برق است که در این خصوص نیاز به خرید یا کمک از شهرداری ندارد.
طبق جوابیه آب و فاضلاب دزفول، شهرداری توان ساخت دریچههای دایرهای شکل ترکیبی را نداشته و این موضوع یک کار تخصصی بوده و فقط در یک ماه اخیر ۶۰ عدد درب منهول در کوی مقاومت، خیابان سمیه، خیابان خسروی و حد فاصل تقاطع غیرهمسطح فتحالمبین تا میدان مقاومت توسط مجموعه آبفا منطقه دزفول شناسایی، مرئی سازی و همسطح سازی شده است.
آب و فاضلاب دزفول در این جوابیه از شهروندان خواسته درصورت سرقت درب منهول شبکه فاضلاب و یا معیوب بودن آن از طریق شماره ۱۲۲ اطلاعرسانی کنند تا در کمترین زمان ممکن مجموعه آبفا منطقه دزفول نسبت به تعویض و رفع خطر آن اقدام کند.
در این جوابیه آمده است: مجموعه آبفا منطقه دزفول انتظار داشت شهردار دزفول پیش از بیان اظهارات در این خصوص نسبت به بازدید از مجموعه آبفا دزفول که همواره در سطح استان و کشور نظیر حضور در آبرسانی به چزابه و شلمچه در ایام اربعین، مشکلات ایجاد شده در سیلاب لرستان و مشکل کمبود آب در شهرکرد با اعزام اکیپها و تجهیزات لازم و بیشترین تعداد از این لحاظ همواره در حل مشکلات و خدماترسانی در خط مقدم حضور داشته، بازدید به عمل میآورد.
این جوابیه میافزاید: مجموعه آبفا منطقه دزفول آمادگی دارد به منظور روشن شدن موضوع سرریز فاضلاب زیباشهر به رودخانه دز توسط کانالهای روباز شهرداری با حضور در محل و ارائه نقشهها نسبت به گزارش صحیح به شهردار جهت اتخاذ تصمیمات لازم همکاری کند.
آبفا منطقه دزفول در این جوابیه عنوان کرده است: این نهاد برخلاف اینکه نقشی در سرریز فاضلاب منطقه زیباشهر به رودخانه دز ندارد اما آمادگی دارد برای خدمت به شهروندان این منطقه درصورت تمایل شهرداری به حل مشکل از نظر ماشین آلات و امکانات لازم، کار فنی و کارشناسی برای رفع فاضلاب سنتی متعلق به شهرداری با این نهاد همکاری کند.
به گزارش ایرنا محمد عتاب اهوازی شهردار دزفول چهارشنبه گذشته در یکصد و هفتاد چهارمین نشست رسمی شورای اسلامیشهر دزفول با تاکید بر ضرورت ایمن سازی دربهای منهول فاضلاب گفته بود: اگرچه دریچههای فاضلاب متعلق به شرکت آبفا است ولی به دلیل مسوولیت شهرداری در اداره شهر و محکوم شدن این شهرداری در دستگاه قضایی درصورت بروز هرگونه حادثه احتمالی ناشی از این دربهای منهول، ایمن سازی آنها در اولویت قرار گرفته است.
وی همچنین با نامناسب دانستن وضعیت فاضلاب کوی زیباشهر دزفول عنوان کرده بود: کوی زیباشهر سیستم دفع فاضلاب ندارد به همین دلیل بخش زیادی از فاضلاب جمع آوری شده به رودخانه سرازیر و بخش دیگری توسط زهکش به زمینهای اطراف هدایت میشود.
عتاب اهوازی با بیان اینکه شرکت آبفا از تأسیسات شهری شهرداری به منظور جمع آوری فاضلاب استفاده میکند، گفته بود: شرکت آبفا درصورتی که تمایل به جمع آوری فاضلاب از طریق سیستم دفع آبهای سطحی شهرداری را دارد باید درصورت بروز حادثه نیز مسوولیت آن را به عهده بگیرد.
به گزارش ایرنا ورود فاضلاب از چند نقطه به رودخانه دز به یکی از دغدغههای شهروندان و دوستداران محیط زیست تبدیل شده و انتظار بر این است اقدام لازم برای جلوگیری از سر ریز شدن فاضلاب به رودخانه با همکاری نهادهای مربوطه از جمله شهرداری و آبفا انجام شود.
نظر شما