دیدار مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ با خانواده زنده‌یاد حسین کاشیان

تهران- ایرنا- مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با خانواده هنرمند فقید حسین کاشیان دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایرنا از واحد ارتباطات و رسانه اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خراسانی‌زاده ضمن حضور در منزل زنده‌یاد حسین کاشیان با خانواده این هنرمند فقید دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار که با حضور همسر، فرزندان و جمعی از دوستان زنده‌یاد حسین کاشیان هنرمند فقید عرصه نقاشی و خوشنویسی همراه بود، مانی کاشیان فرزند زنده‌یاد حسین کاشیان در سخنانی اظهارداشت: هنرمندانی مثل پدرم متعلق به نسلی هستند که اگر نگوییم منقرض شده‌اند، باید گفت که رو به انقراض‌اند. طبیعی است که نمایندگان این نسل با رفتن‌شان جهانی از نگاه، معرفت و اخلاق را همراه خود می‌برند و این وظیفه جامعه است که چنین میراثی را حفظ کند.

وی افزود: لازم است متولیان و تصمیم‌گیران عرصه هنر امکانی را فراهم آوردند تا سبک، روش و آثار هنرمندان متعلق به این نسل مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد. اگر قرار باشد در این راستا هزینه‌ای صرف یا امکانی فراهم شود، چنین امکان و هزینه‌ای باید معطوف به شناخت و معرفی هرچه بیشتر این نسل از هنرمندان باشد.

در ادامه این دیدار، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تأکید بر اهمیت تحلیل و بررسی سبک و آثار هنری زنده‌یاد حسین کاشیان گفت: جریان نقد آثار هنری در کشور ما آنچنان که باید شکل نگرفته و این یکی از چالش‌های مهمی است که اکنون با آن مواجه‌ هستیم. ما در ایران مورخین هنری اندکی داریم، چراکه عمدتا به خلق اثر تمایل داشته‌ایم. استادان هنر ما نیز بیشتر مایل بوده‌اند که آموزش دهند تا اینکه بخواهند بنویسند. در حالی که این منتقدین هنری هستند که مسیر هنر و هنرمندان را شفاف می‌کنند.

دیدار مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ با خانواده زنده‌یاد حسین کاشیان

خراسانی‌زاده بیان کرد: نقد هنری در کشور ما نسبت به کمیت آثار هنری خلق‌شده ظرفیت بسیار کمی دارد؛ به نحوی که تقریبا نمی‌توان به آن پرداخت. اینک می‌توان پرسید که ما چند منتقد هنری در زمینه هنرهای تجسمی داریم؟ مقصود، منتقدانی است که بتوانند به تحلیل محتوای آثار هنری بپردازند و آثار هنرمندان را از منظرهای گوناگونی مثل روانشناختی، جامعه‌شناختی، فلسفی، سبک‌شناسی، اسطوره‌شناسی و... مورد تحلیل و ارزیابی قرار دهند.

وی اظهارداشت: هنرهای تجسمی به نقد هنری نیاز مبرم دارد. ویژگی نقد هنری این است که متوقف به شخص هنرمند نیست. مرحوم کاشیان اکنون دیگر در میان ما نیست که بخواهد آثارش را تداوم بخشد اما تحلیل آثار او می‌تواند ادامه پیدا کند و به تبع آن، سبک هنری او جاری و ساری شود.

مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما هنرمندانی را داریم که سال‌ها پیش از دنیا رفته‌اند اما شاگردانشان سبک آنان را ادامه داده‌اند. اگر بخواهیم به چرخه کامل هنرهای تجسمی نزدیک شویم، باید بخش نقد هنری را بیش از پیش تقویت کنیم.

حسین کاشیان هنرمند شناخته‌شده رشته‌ نقاشی و خوشنویسی که مدتی به علت بیماری در بیمارستان بستری بود، ۱۷ خردادماه امسال درگذشت.

کاشیان متولد ۲۶ مرداد ۱۳۲۱ و دارای درجه ممتاز خوشنویسی از انجمن خوشنویسان ایران بود. او در سال ۱۳۴۲ به مدرسه کمال‌الملک ‌رفت و نقاشی ایرانی را نزد استاد محمود فرشچیان آموخت.

این هنرمند، در سال‌های آغازین دهه ۶۰ به عنوان رییس موزه هنرهای معاصر تهران در مقطع پس از پیروزی انقلاب اسلامی مشغول به کار شد و پس از آن به عنوان کارشناس آثار هنری در اداره کل هنرهای تجسمی به فعالیت پرداخت. همچنین کاشیان یکی از نخستین هنرمندان ایرانی بود که آثارش به حراج کریستیز راه یافت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha