معاون وزیر میراث فرهنگی: در تلاشیم تا هنرهای دستی زنان به بازارهای جهانی راه یابند 

شیراز-ایرنا-معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی با بیان اینکه صنایع دستی از لحظه خلق و تولید تا بسته‌بندی، فروش و صادرات باید در زنجیره ارزش، کارآیی داشته باشد، گفت: تمام تلاش ما این است تا دست‌آفریده‌های زنان که در خانه‌ها خلق می‌شوند به بازارهای جهانی برسند و به همین منظور هلدینگ صنایع دستی را افتتاح می‌کنیم.

مریم جلالی جمعه در جریان سفر به شهرستان کازرون و با حضور در مراسم جشن ثبت‌ملی ۲ اثر صنایع‌دستی در این شهرستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مقدمات راه‌اندازی هلدینگ صنایع دستی انجام شده تا دغدغه همه هنرمندان برای فروش آثارشان برطرف شود. شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری هم باید به حوزه تولید متصل شوند تا محصولات باکیفیت تولید شود.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به نگاه ویژه به صنعت صنایع دستی در برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: صنایع دستی باید به ادبیات توسعه اتصال پیدا کند.

جلالی بیان کرد: ما در برنامه هفتم توسعه، صنایع‌دستی را در بهبود وضعیت کسب و کار دیده‌ایم و قرار است که صنایع دستی از لحظه خلق و تولید تا بسته‌بندی، فروش و صادرات در زنجیره ارزش، کارآیی داشته باشد.

معاون وزیر میراث فرهنگی: در تلاشیم تا هنرهای دستی زنان به بازارهای جهانی راه یابند 

وی با بیان اینکه امسال سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای ترویج صنایع دستی در نظر گرفته شده است ، گفت: البته تنها به این مبلغ اکتفا نخواهیم کرد بلکه باید بتوانیم از اعتبار سایر دستگاه‌ها بهره ببریم و این اعتبارات را در سبد صنایع‌دستی قرار دهیم.

وی عنوان کرد: ثبت صنایع دستی در هر منطقه یعنی اینکه هر سندی به توسعه وصل شود و معیشت آن منطقه را تحت الشعاع قرار دهد. کارگاه‌ها باید به روز شوند و رونق پیدا کنند.

معاون وزیر میراث فرهنگی بر لزوم‌ تقویت و توجه به هنر سنتی و صنایع دستی که اقتصاد هویت‌بنیان است، تأکید کرد و گفت: امیدوارم صنایع دستی کازرون به توسعه وصل شود و برای خانواده‌های کازرونی خلق ثروت کند.

جلالی اظهار کرد: هنرمندان بایستی دست در دست دولت بگذارند و بخش خصوصی و مردمی باید برای شکل گرفتن زنجیره تأمین صنایع دستی وارد میدان شوند.

محمد علی بخرد فرماندارکازرون هم با اشاره به توانمندی‌های شهرستان کازرون در بحث صنایع‌دستی ‌درخواست کرد که صنعت روار بافی که از مادربزرگان ما باقی مانده ودولچه دوزی که ‌درحال ازبین رفتن است جزو آثار ملی شهرستان به ثبت برسند.

به گزارش ایرنا، در این مراسم لوح ثبت ۲ اثر رندبافی در تنگ چوگان کازرون و حصیر بافی در شهرخشت که جزو آثار ملی کشور ثبت شده است به بخشدار مرکزی کازرون و نماینده شهرخشت اهدا و از دست اندرکاران هنرهای صنایع دستی قدردانی شد.

شهر خشت و روستای تنگ چوگان از توابع شهرستان کازرون در زمینه های حصیربافی و رند بافی فعالیت‌های قابل توجهی دارند. خشت در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی کازرون واقع شده و تنگ چوگان تنگه‌ای در نزدیکی شهر بیشاپور در کازرون است. کازرون در فاصله ۱۴۳ کیلومتری شیراز قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha