ادعای آمریکا: روسیه از پهپادهای ایرانی برای تخریب و وحشت در اوکراین استفاده کرده است

نیویورک- ایرنا- لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل با اصرار بر تکرار ادعاهای پهپادی ضد ایرانی در جنگ اوکراین گفت که روسیه از پهپادهای ایرانی برای تخریب زیرساخت های اوکراین و کشتار و ایجاد وحشت در غیرنظامیان استفاده کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در نشست شورای امینت درباره اوکراین مدعی شد: ما می دانیم که کرملین صدها پهپاد تهیه کرده است و اکنون با ایران برای تولید این سلاح ها در داخل روسیه همکاری می کند. ما می دانیم که کرملین در هفته های اخیر از این پهپادها برای تخریب زیرساخت های اوکراینی و کشتار و ایجاد وحشت در غیرنظامیان استفاده کرده است.

دیپلمات ارشد آمریکا در سازمان ملل ادعا کرد: سازمان ملل متحد باید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را اجرا کند. ما هنوز هیچ توضیحی در مورد اینکه چرا کارشناسان تیم ۲۲۳۱ برای بررسی شواهد مبدأ این سلاح‌ها به اوکراین اعزام نشده‌اند، نداریم. سازمان ملل باید با فوریت اقدام کند. این یک موضوع مرگ یا زندگی برای مردم اوکراین است.

گرینفیلد در عین حال گفت: روسیه مانع از دریافت کمک های سازمان ملل به مردم مناطق سیل زده پس از تخریب سد کاخوفکا شده است. این غیر قابل قبول است روسیه باید فورا به سازمان ملل اجازه دهد تا کمک‌های بشردوستانه مورد نیاز را به مناطق اشغالی اوکراین ارسال کند.

سفیر آمریکا در سازمان ملل تاکید کرد: فعالان کمک های بشردوستانه باید بتوانند در امنیت و ایمنی به نیازمندان کمک بشردوستانه ارائه دهند.

وی ادامه داد: ولادیمیر پوتین رئییس جمهور روسیه در صدد مجبور کردن یک کشور خارجی برای تسلیم شدن است. اما مردم اوکراین هرگز از حاکمیت، دموکراسی و آزادی خود دست نمی کشند. پوتین فکر می‌کرد که نیروهایش بدون هیچ مقاومتی وارد اوکراین خواهند شد. اما او اشتباه می کرد. مردم اوکراین شجاعت قابل توجهی از خود نشان داده اند.

گرینفیلد افزود: پوتین فکر می کرد که از سوی جامعه بین المللی با هیچ عواقبی مواجه نخواهد شد. پوتین همچنین امیدوار بود که جامعه بین المللی از جنگ او خسته خواهد شد و آن را فراموش خواهد کرد. اما اینجا هم اشتباه می کرد.

سفیر آمریکا اضافه کرد: همه تلاش‌ها برای میانجی‌گری صلح باید ریشه در اساسی‌ترین اصول منشور ملل متحد در مورد حاکمیت، تمامیت ارضی و حقوق ذاتی دفاع از خود داشته باشد.

نماینده دولت جو بایدن در سازمان ملل تاکید کرد: آمریکا به حمایت از اوکراین در دفاع اصولی خود در برابر حملات بیرحمانه روسیه ادامه خواهد داد.

سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل پیش از شروع این نشست شورای امنیت به همراه سفرای اوکراین، فرانسه، انگلیس و آلبانی در جمع خبرنگاران حضور یافت و در هراس از همکاری نظامی تهران – مسکو، ادعاهای ضد ایرانی پهپادی خود را  تکرار کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، لیندا توماس گرینفیلد سفیر آمریکا در سازمان ملل در جمع خبرنگاران در مقر سازمان ملل در نیویورک افزود: همکاری نظامی ایران و روسیه به ادامه جنگ بیرحمانه روسیه علیه اوکراین کمک می کند.

وی مدعی شد که اوایل این ماه آمریکا اطلاعاتی را منتشر کرد که نشان می داد ایران چگونه پهپادهای انتحاری در اختیار روسیه قرار می دهد و همچنین به این کشور در ساخت کارخانه پهپاد کمک می کند.

سفیر آمریکا ادعا کرد: اوکراین و انگلیس نیز شواهد بدست آمده از پهپادهای بدست آمده ایرانی در اوکراین را به سازمان ملل ارائه کرده اند. روسیه نه تنها صدها پهپاد مهاجر و شاهد ایران را در نقض قطعنامه ۲۲۳۱ دریافت کرده است بلکه اکنون با ایران همکاری می کند تا این تسلیحات را در داخل خاک خود تولید کند.

گرینفیلد در ادامه ادعاهای ضد ایرانی خود گفت: روسیه از این پهپادها برای حمله به زیرساخت های حیاتی اوکراین و قتل غیرنظامیان این کشور استفاده کرده است. اقدامات ایران و روسیه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض می کند. این قطعنامه (۲۲۳۱) ارسال این تسلیحات پیشرفته از ایران به سایر کشورها را بدون تاییدیه شورای امنیت ممنوع می کند. سازمان ملل باید به درخواست های روز افزون جامعه بین المللی برای رسیدگی به این اقدامات را بررسی کند.

نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز در واکنش به ادعاهای پهپادی و ضد ایرانی آمریکا، اوکراین و سه کشور اروپایی گفت که این اقدام، "یک نمایش سیاسی برای بدنام کردن ایران در جنگ اوکراین است." و به دنبال تاثیرگذاری بر گزارش دوره ای شش ماهه آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز جمعه به وقت محلی افزود: سخنان سفیر آمریکا در محل رسانه ای شورای امنیت سازمان ملل (Stakeout) از طرف آمریکا، آلبانی، فرانسه، انگلیس و اوکراین، یک نمایش سیاسی برای بدنام کردن ایران در جنگ اوکراین است.

نمایندگی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: از آنجا که آنها نتوانسته بودند، خواسته غیرقانونی خود برای ورود دبیرخانه قطعنامه ۲۲۳۱ به موضوع پهپادها را به دبیرکل تحمیل کنند، از طریق نامه نگاری های سازماندهی شده و این نوع نمایش های سیاسی، به دنبال تاثیرگذاری روی گزارش نوبه ای (دوره ای) شش ماهه دبیرکل در اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ هستند.

 واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز  در واکنش به اقدام ضد ایرانی و روسی واشنگتن، کی یف و سه کشور اروپایی درباره اتهام بکارگیری پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین گفت که این اولین بار نیست که این اتهامات را می شنویم و با رد آن تاکید کرد که این اتهامات بی اساس اقدامی فاحش برای گمراه کردن جامعه بین المللی است.

غرب به رهبری آمریکا از ماهها پیش همزمان با تشدید تنش ها در جنگ اوکراین، ادعاهایی ضد ایرانی را مطرح کرده که تهران آن را قاطعانه رد می کند. آمریکا ابتدا ادعای ارسال پهپادهای ایرانی را مطرح کرد و پس از آن، ادعای انتقال احتمالی موشک های زمین به زمین از سوی ایران به روسیه برای استفاده در این جنگ را مطرح کرده است.

جمهوری اسلامی ایران می گوید: محدودیت‌های مربوط به تسلیحات ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ رسما خاتمه یافته و از آن زمان، انتقال تسلیحات به، یا از ایران، دیگر مشمول قطعنامه ۲۲۳۱ نمی‌شود.

تهران معتقد است: استناد به بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ فاقد مبنای قانونی و حقوقی است؛ زیرا فعالیت های مشمول بند مذکور تنها در صورتی نیاز به تأیید قبلی شورا دارد که دولت صادرکننده آن اقلام مربوطه را بدون توجه به درج آنها در سند S/۲۰۱۵/۵۴۶ تعیین کند که "می تواند به توسعه سیستم های حمل سلاح هسته ای کمک کند". با این حال، ایران به‌طور رسمی و صریح اعلام کرده است که «هیچ‌گاه اقلامی را که به‌نظر می‌رسد می‌تواند به توسعه سیستم‌های حمل سلاح هسته‌ای کمک کند، نه تولید کرده و نه عرضه نکرده، و همچنین قصد تولید و عرضه آن‌ها را ندارد».

بر این اساس، ایران هیچ موردی را که مشمول بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ باشد، به روسیه منتقل نکرده است و هرگونه ادعای خلاف آن بی‌اساس بوده و رد می‌شود.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو و تقویت حضور غرب در نزدیکی مرزهای مشترکش با اوکراین، استقلال جمهوری‌های خلق «دونتسک» و «لوانسک» را در منطقه «دونباس» به رسمیت شناخت و  سه روز پس از آن (پنجم اسفند ۱۴۰۰)، عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کی‌یف به رویارویی نظامی و جنگ تغییر یافت.

رئیس‌جمهوری روسیه اواخر بهمن‌ماه ۱۴۰۰ یعنی یکی دو هفته قبل از آغاز جنگ اوکراین، با ابراز نگرانی از گسترش ناتو به عنوان مهم‌ترین پیمان نظامی و سیاسی غرب که برای مقابله با اتحاد جماهیر شوروی سابق تأسیس شده، گفته بود که هیچ کشور شوروی سابق از جمله اوکراین نباید به عضویت پیمان آتلانتیک شمالی درآید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha