نام ۶۵ دانشگاه ایران در فهرست برترین‌های آسیا در رتبه‌بندی مؤسسه تایمز

تهران- ایرنا- «مؤسسه آموزش عالی تایمز» در ویرایش ۲۰۲۳ که اخیرا منتشر شده است، نام ۶۵ مؤسسه ایرانی را در سیاهه مؤسسه‌های برتر آسیا منتشر کرده است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، بر پایه این گزارش، دانشگاه صنعتی شریف در جایگاه نخست ملی و ۶۴ آسیا جای گرفته است. جایگاه دو مؤسسه ایرانی نیز با عنوان گزارشگر / reporter گزارش شده است. مؤسسه‌هایی که در این رتبه قرار دارند، آنهایی هستند که داده‌های خود را به مؤسسه آموزش عالی تایمز داده‌اند، ولی کمینه لازم برای به دست آوردن رتبه آسیایی را نداشته‌اند.

در ویرایش ۲۰۲۳ نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی مؤسسه آموزش عالی تایمز، روی هم نام ۹۲۸ مؤسسه از ۳۶ کشور گوناگون آسیا در فهرست پایانی آمده است. در ویرایش پیشین این نظام رتبه‌بندی ۵۸ مؤسسه از ایران در میان مؤسسه‌های برتر آسیا جای گرفته بودند. در نمودار ذیل، روند سالانه شمار مؤسسه‌های ایرانی در نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی «مؤسسه آموزش عالی تایمز» گزارش شده است.

نام ۶۵ دانشگاه ایرانی در فهرست برترین‌های آسیا در رتبه‌بندی مؤسسه تایمز

روند سالانه شمار مؤسسه‌های ایرانی در نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی مؤسسه آموزش عالی تایمز افزایشی بوده است و در ویرایش ۲۰۲۳ به ۶۵ مؤسسه رسیده است. با این حال، باید توجه داشت شمار مؤسسه‌های برتر «مؤسسه آموزش عالی تایمز» نیز سال به سال افزایش یافته است؛ برای نمونه، در ویرایش ۲۰۲۲ این نظام رتبه‌بندی، ۸۲۹ مؤسسه از کشورهای گوناگون آسیا در فهرست پایانی رتبه‌بندی شده بودند.

رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی مؤسسه آموزش عالی تایمز، مؤسسه‌های پیشرو آسیا را در پنج زمینه آموزش (با وزن ۲۵ درصد)، چشم‌انداز جهانی (با وزن ۵/۷ درصد)، پژوهش (با وزن ۳۰ درصد)، استنادها (با وزن ۳۰ درصد)، و درآمدهای صنعتی (با وزن ۵/۷ درصد)؛ بر پایه ۱۳ سنجه کمی ارزیابی می‌کند. در جدول یک، رتبه‌های ملی و آسیایی مؤسسه‌های ایرانی و در جدول دو، امتیاز آنها در سنجه‌های ارزیابی این نظام رتبه‌بندی آمده‌اند.

نام ۶۵ دانشگاه ایرانی در فهرست برترین‌های آسیا در رتبه‌بندی مؤسسه تایمز

بر اساس ویرایش ۲۰۲۳ میلادی نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی «مؤسسه آموزش عالی تایمز»، دانشگاه چینهوا/ Tsinghua University پیشگام آسیاست و دانشگاه ملی سنگاپور، دانشگاه پکن، دانشگاه هنگ‌کنگ، دانشگاه فنی نانیانگ سنگاپور، دانشگاه چینی هنگ‌کنگ، دانشگاه علم و فناوری هنگ‌کنگ، دانشگاه فودان، دانشگاه توکیو و دانشگاه جیائو دانگ هنگ‌کنگ به ترتیب در رتبه‌های دوم تا نهم قرار دارند.

پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) با ساخت و به روزرسانی ابزارهایی حرفه‌ای برای ارزیابی و سنجش علم، فناوری، و نوآوری کشور می‌کوشد در زمینه‌های در پیوند با مأموریت‌هایش به سیاست‌گذاران برای برنامه‌ریزی‌های درست و کارآمد یاری رساند.

این گزارش نیز از انتشارات سامانه جایگاه علم، فناوری، و نوآوری ایران در جهان (نما) است که به پایش و گزارش پیرامون ۹۰ شاخص گوناگون از ۵۵ نهاد جهانی در حوزه‌های علم، فناوری، و نوآوری می‌پردازد و در نشانی NEMA.IRANDOC.AC.IR در دسترس همگان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha