به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا، گروه موسوم به دوستان مرکز اسلامی انگلیس در دومین نامه اعتراضی خود به کمیسیون خیریه این کشور، تاکید کرده است که آزادی مذهبی و منافع دینی آنها بواسطه وضعیت تحمیل شده برای این مکان عبادی مورد حمله قرار گرفته است.
کمیسیون خیریه انگلیس نهادی که رئیس آن از سوی وزیر فرهنگ این کشور تعیین میشود و مسئولیت نظارت بر عملکرد موسسات خیریه را برعهده دارد، سه هفته پیش در پی کارزاری با انگیزه سیاسی علیه مرکز اسلامی، یک وکیل انگلیسی به نام خانم «اما مودی» را که به گفته معترضان درک درستی از منافع جامعه مسلمانان ندارد به مدیریت این مکان عبادی تحمیل کرد.
این تحول در پی آن صورت گرفت که کمیسیون خیریه انگلیس، مرکز اسلامی را بدلیل برگزاری مراسم ترحیم برای شهادت ناجوانمردانه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده فقید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال ۱۳۹۸ به چالش کشید. کمیسیون خیریه انگلیس آذرماه سال گذشته از بازشدن پرونده تحقیقاتی درباره عملکرد مرکز اسلامی خبر داد و اتهاماتی را به مدیریت آن نسبت داد.
«اورلاندو فریزر» رئیس کمیسیون خیریه انگلیس بر همین اساس در بیانیهای که ۲۰ اردیبهشت امسال منتشر شد ادعا کرد که این اقدام برای حفاظت از جایگاه «خیریه» نزد افکار عمومی صورت گرفته و مدیر موقت تلاش خواهد کرد تا کیفیت مدیریت این سازمان را ارتقاء دهد.
اسناد اداره ثبت شرکتها نشان میدهد که خانم «اما مودی» ششم ژوئن (۱۶ خرداد) رسما بعنوان یکی از مدیران مرکز اسلامی انگلیس معرفی شده است. او به تازگی در سخنانی ادعا کرده که از سالها تجربه مشاوره در امور خیریه از جمله تعدادی از سازمانهای اسلامی برخوردار است.
اما در نامهای که گروهی از حامیان مرکز اسلامی انگلیس خطاب به رئیس کمیسیون خیریه انگلیس نوشتند، تاکید شده که نامبرده بعنوان یک فرد غیرمسلمان، فاقد صلاحیت برای رهبری امور مسلمانان و اداره مرکز اسلامی است.
در این نامه آمده است: ما، دوستان مرکز اسلامی، احساس ناچاری میکنیم که بار دیگر به اقدام ناعادلانه و غیرقابل دفاع تصرف مرکز اسلامی انگلیس توسط کمیسیون خیریه اشاره کنیم. یکی از نگرانیهای ما، عدم کفایت مدیر موقتی است که شما بر جامعه ما تحمیل کردهاید.
نویسندگان نامه با بیان اینکه «منافع ما به حاشیه رفته است» تاکید کردند: کمیسیون خیریه – و دولت انگلیس – از مرکز ما برای مهندسی اجتماعی اسلام استفاده میکنند. آنها میخواهند به ما دیکته کنند که در مراکزمان چه بگوییم و چه انجام دهیم؛ فعالیتهای قانونی را محدود یا ممنوع میکنند و آزادی فکر و وجدان ما را سلب میکنند. چنین حملهای به آزادیهای مذهبی غیرقابل قبول است و نمونهای از اسلام هراسی سازمانیافته است که در خدمت محدود کردن ما به عنوان یک جامعه اسلامی است.
دوستان مرکز اسلامی انتصاب یک وکیل انگلیسی به عنوان مدیرموقت مرکز اسلامی را برخلاف منافع خیریه و جامعه مسلمانان خوانده و تصریح کردند: کمیسیون خیریه این واقعیت را نادیده گرفته است که افرادی که در مرکز اسلامی حضور مییابند و یا از آن حمایت میکنند، در این خیریه ذینفع هستند. نظرات آنها باید در تصمیم گیریهای مربوط به مدیریت و متولیان خیریه مهم باشد. از نظر دینی و فرهنگی توهینآمیز و غیرقابل دفاع است که کسی که از نیازهای جامعه آگاهی ندارد، تمام اختیارات و وظایف متولیان موسسه خیریه را در اختیار داشته باشد. انتصاب او با آیات قرآن و اجماع جامعه مسلمانان در مورد اینکه چه کسی باید مساجد ما را اداره کند، در تضاد است. این تصرف همچنین تداخل شدیدی با حق آزادی مذهب ما است.
در این نامه با اشاره به اینکه «مساجد و مراکز ما فقط برای اعمال معنوی شخصی نیستند» تاکید شده است که این اماکن « باید به مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی مسلمانان رسیدگی کنند. اینها مکانهایی هستند که مردم از طریق آن به بی عدالتیهایی که در جوامع خود و فراتر از آن میبینند رسیدگی میکنند. در واقع نمیتوان وظایف معنوی و اجتماعی مساجد را از هم جدا کرد و لذا تلاش برای محدود کردن این جنبه از فعالیتهای مرکز اسلامی، حمله به هسته اعتقادات ما و مهندسی اسلامی است که با جامعه ما بیگانه، اما برای دولت خوشایند است. ما معتقدیم که کمیسیون خیریه در تلاش است تا "مسلمان خوب" را از نظر اجتماعی مهندسی کند.
دوستان مرکز اسلامی تصریح کردند: ما به عنوان جامعه، تصرف مسجدمان توسط کمیسیون خیریه و تلاش آن برای مهندسی اجتماعی باورها و اعمال مذهبی جامعه مسلمانان را محکوم میکنیم. ما از شما میخواهیم که تصمیم خود را لغو کنید، از تلاش برای تضعیف اصول اسلام که باید راهنمای اداره یک مسجد باشد، دست بردارید.
به گزارش ایرنا، ماه پیش نیز دهها نهاد اسلامی، شخصیتهای علمی و کنشگران مسیحی و یهودی در نامهای مشترک خطاب به رئیس کمیسیون خیریه انگلیس تصریح کردند که این وظیفه هیچ نهاد دولتی نیست که به جوامع مذهبی بگوید که در مکانهای عبادت خود چه میتوانند بگویند یا مطالبی را باور کنند. نویسندگان خاطر نشان کردند که نتایج چنین اقداماتی منجر به اسلام هراسی و بیگانگی مسلمانان از عبادتگاههای خود میشود.
مسعود شجره رئیس کمیسیون اسلامی حقوق بشر اسلامی انگلیس در این باره به خبرنگار ایرنا در لندن گفت: مرکز اسلامی متعلق به مردم است. این مکان عبادی خانه دوم آنها است. مردم برای برگزاری نماز، مراسم دینی و مسائل شرعی حاضر میشوند، بچههای آنها در کلاسهای آموزشی شرکت میکنند. اینها کسانی هستند که کمیسیون خیریه باید مطالبات آنها را اجابت کند.
این درحالیست که به گفته وی، کمیسیون خیریه انگلیس روی مساجد و مراکز اسلامی در این کشور فشار گذاشته تا فعالیتهای عقیدتی خود را تعطیل کرده و دستورالعملهای آنها را اجرا کنند. «آنها میخواهند اسلام ناب محمدی (ص) را کنترل و یک اسلام منطبق با مبانی غربی را جایگزین کنند.»
شجره گناه مسئولین مرکز اسلامی انگلیس را عدم تسلیم شدن در برابر اجرای دستورات نامشروع کمیسیون خیریه نامید و افزود: ما اعلام میکنیم این مکان عبادی متعلق به ماست و دست از مساجد ما بکشید.
سید مهدی حسینی متین کاردار سفارت کشورمان در انگلیس نیز پیشتر نسبت به وضعیت مرکز اسلامی واکنش نشان داده و خواستار رفع موانع فعالیتهای آن از سوی دولت لندن شده است.
نظر شما