تلاش برای بهبود شرایط زندگی مددجویان بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد

یاسوج - ایرنا -دولت سیزدهم با اقدام هایی مانند برقراری مستمری افراد پشت نوبت،افزایش توزیع وسایل توان بخشی، تقویت زیرساخت های خدمات رسانی چتر حمایت از مددجویان بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد را گسترش داده است.

به گزارش ایرنا،دولت سیزدهم همچنین با پیش بینی اقدام هایی مانند توسعه زیرساخت های هنردرمانی در این استان تصمیم دارد تا به بهبود شرایط روحی و حضور معلولان در جامعه کمک کند که این خود مقدمه ای برای یک زندگی نرمال خواهد بود.

از آنجا که معلولان به دلیل محدودیت های جسمی شرایط خاصی برای زندگی دارند رفع مشکلات زندگی این قشر آسیب پذیر جامعه مورد توجه مسئولان دولت سیزدهم قرار گرفته است که این رویکرد روزنه امیدی برای بهبود شرایط زندگی آنان شده است.

جامعه ۲۳هزار نفری مددجویان بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد که بیشتر آنان معلولان و اقشار نیازمند مانند زنان سرپرست خانوار هستند با این اقدام ها به بهبود وضعیت زندگی خود امیدوار شده اند.

برقراری مستمری مددجویان

معاون توانبخشی بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در دولت سیزدهم مستمری پنج هزار پشت نوبتی بهزیستی این استان برقرار شده است.

تلاش برای بهبود شرایط زندگی مددجویان بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد

کریم رهیده افزود: با این اقدام شمار افراد مستمری بگیر بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد از ۱۳ هزار نفر به ۱۸ هزار نفر رسیده است.

وی بیان کرد: هم اکنون با احتساب بعد خانوار بیش از ۲۶ هزار نفر از خدمات مستمری بهزیستی استان استفاده می کنند و در حال حاضر هیچ پشت نوبتی استفاده از حمایت های مستمری نیست.

رهیده تاکید کرد: بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد آماده برقراری مستمری افرادی است که تایید کمیسیون بهزیستی را داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه کمیسیون های توانبخشی که در مقوله های معافیت برای موسسات خدمات بهزیستی از طریق ماده ۲۶ و تشکیل پرونده تحت پوششی با هدف تعیین شدت و نوع معلولیت توسط کارشناسان و پزشکان عمومی و متخصص در سازمان انجام می گیرد خاطرنشان کرد: یک سال گذشته تاکنون برای ایجاد رفاه بیشتر معلولان و ارزیابی مجدد آنان با برنامه ریزی انجام گرفته تعداد کمیسیون ها از ۲ هزار و ۵۰۰پرونده سالانه به هشت هزار مورد افزایش یافته است.

وی عنوان کرد: اجرای طرح توانمند سازی معلولان ضایعه نخاعی،کم بینایان ،نابینایان برای جلوگیری از منزوی شدن آنان, حل مشکلات روزمره و بهبود عملکردهای اجتماعی و بهره گیری از فرصت های شغلی با خدماتی مانند روانشناسی , مشاوره های آموزشی، شغلی و سبک زندگی در شهرستان های گچساران و بویراحمد هر کدام ۱۵ نفر از دیگر خدمات بهزیستی به جامعه معلولان بوده است.

افزایش اهدای تجهیزات توانبخشی

معاون توانبخشی بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد گفت:اهدای تجهیزات توانبخشی سمعک بین مددجویان استان سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل از آن بیش از پنج برابر افزایش یافته است.

تلاش برای بهبود شرایط زندگی مددجویان بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد

کریم رهیده افزود:شمار سمعک های اهدا شده سال ۱۴۰۱ به معلولان نیازمند در کهگیلویه و بویراحمد ۵۰۵ مورد بود این در حالی است که سال ۱۴۰۰ تنها ۹۰ سمعک به متقاضیان در استان اهدا شده بود.

وی تاکید کرد:به صفر رساندن آمار پشت نوبت های تجهیزات توانبخشی سمعک یکی از مهمترین برنامه های امسال حوزه توانبخشی بهزیستی استان است.

معاون توانبخشی بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد:علاوه بر آن در سال گذشته بالغ بر تعداد ۳۰۰ دستگاه ویلچر, ۱۸۰ دستگاه تشک مواج بالغ بر 2 هزار و 500 بسته پوشینه بهداشتی و اقلام دیگری نظیر ویلچر برقی , عصا , واکر , باطری سمعک و دستگاه کاشت حلزون , وسایل مخصوص نابینایان از جمله ریکوردر اسپیکر, عصای مخصوص نابینایان , ساعت گویا , و سایر وسایل آموزشی و سرگرمی مخصوص افراد نابینا خریداری و توزیع شد.

برقراری مستمری ماهیانه کمک هزینه پوشینه بهداشتی

وی عنوان کرد: در زمان حاضر یکهزار و ۶۴۰ بیمار نیازمند در استان کمک هزینه پوشینه دریافت می کنند که نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش چشمگیر یافته است.

رهیده افزود:سال ۱۴۰۰ ، ۱۴۱ بیمار نیازمند در کهگیلویه و بویراحمد کمک هزینه خرید پوشینه بهره مند بودند.

وی بیان کرد: هر یک از این بیماران ماهیانه ۳۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان دریافت می کنند و همچنین این بیماران کالای بهداشتی درمان مذکور را به صورت غیرنقدی هم دریافت می کنند.

رهیده تاکید کرد:همه بیماران نیازمند درخواست کننده پوشینه در استان زیر پوشش خدمات حمایتی قرار گرفتند.

معاون توانبخشی بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: برخی بیماران مادرزادی، افراد ضایعه نخاعی براثر حادثه یا بیمار عارضه نیازمند استفاده از پوشینه هستند.

فراهم شدن شرایط بهره مندی از بیمه

معاون توانبخشی بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه تا سال ۱۴۰۱ هیچ گونه خدماتی در زمینه توانپزشکی از طریق بیمه ها به مددجویان ارائه نمی شد.(به غیر از فیزیوتراپی) تاکید کرد: در سال ۱۴۰۱ با جلسات متعدد بین دو سازمان بهزیستی و بیمه سلامت و رفع موانع تعداد ۹ مرکز از طیف های مختلف درمانی انعقاد قرارداد شد.

تلاش برای بهبود شرایط زندگی مددجویان بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد

وی عنوان کرد:مددجویان متقاضی استفاده از خدمات توانپزشکی می توانند با مراجعه به یکی از این مراکز طرف قرارداد که از طریق واحد های مددکاری و مثبت زندگی اقدام به استفاده از این خدمات کنند.

وی بیان کرد:خدمات توانپزشکی شامل: کاردرمانی , گفتاردرمانی, ارتوپدی فنی , بینایی سنجی و فیزیوتراپی می باشد.

تقویت دیگر زیرساخت های مورد نیاز معلولان

معاون توانبخشی بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد:از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۹مرکز جدید شامل واحدهای توانبخشی روزانه، شبانه روزی، خانه کوچک و مرکز ویزیت به زیرساخت های قبلی استان برای خدمات رسانی به معلولان افزوده شده است.

رهیده عنوان کرد:در دوره فعالیت دولت سیزدهم چهار مرکز توانبخشی روزانه،۲ مرکز شبانه روزی، ۲ خانه کوچک و یک مرکز ویزیت به مراکز خدماتی قبلی کهگیلویه و بویراحمد اضافه شده است.

وی بیان کرد: مراکز آموزشی و توانبخشی روزانه جهت خدمات رسانی به جامعه هدف با هدف ارتقای سطح خدمات در شهرستان های کوچک و دسترسی عادلانه جامعه معلولان در دور افتاده ترین نقاط استان با افتتاح و صدور مجوز در شهرستان های دنا،مارگون و باشت برای نخستین بار صورت گرفت.

رهیده تاکید کرد:با افتتاح مراکز توان بخشی روزانه مذکور شمار این زیرساخت در استان به ۲۴ مورد افزایش یافته است.

تلاش برای بهبود شرایط زندگی مددجویان بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد

معاون توانبخشی بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: براساس برنامه ریزی و آسیب شناسی صورت گرفته در طول سال گذشته تغییرات محسوسی در افزایش کیفیت خدمات ارائه شده صورت گرفت که منجر به افزایش درجه به ۶ مرکز در 6 ماهه دوم سال گذشته شد.

وی تاکید کرد:همچنین با افتتاح چند مرکز جدید شمار مراکز توانبخشی شبانه روزی استان از ۹ به ۱۱ مورد و شمار خانه های کوچک از سه مرکز به پنج و مراکز ویزیت از هشت به تعداد ۹ مرکز جهت دسترسی بیشتر و بهتر معلولان به امکانات توانبخشی افزایش یافته است.

وی ابراز کرد: در مجموع بهزیستی برای تامین یارانه این مرکز ماهیانه نزدیک به ۴.۸ میلیارد ریال هزینه می کند.

معلولان کهگیلویه و بویراحمد صاحب سالن پلاتو می شوند

-معاون توانبخشی بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: اعتبار مورد نیاز نخستین سالن پلاتوی معلولان استان تامین شده و امسال این طرح افتتاح می شود.

رهیده افزود:تجهیزات مورد نیاز راه اندازی سالن پلاتوی معلولان کهگیلویه و بویراحمد شامل صندلی، امکانات سمعی و بصری و سایر ملزومات این مرکز فرهنگی خریداری شده است.

تلاش برای بهبود شرایط زندگی مددجویان بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد

وی بیان کرد: پلاتوی معلولان استان در یکی از سالن های اداره کل بهزیستی راه اندازی می شود و هم اکنون با پیش بینی ۶ میلیارد ریال اعتبار کار آماده سازی و مقاوم سازی فضای آن در دست اقدام است.

رهیده بیان کرد:با هدف گسترش فضاهای هنری مورد نیاز معلولان، ایجاد زیرساخت های لازم برای برگزاری جشنواره های منطقه ای و کشوری و ارتقای هنر درمانی بپیشنهاد و با پیگیری های مسئولان ساخت سالن پلاتوی معلولان استان کلید خورد.

وی ابراز کرد: پس از بازدید کارشناس سازمان بهزیستی از فضاهای موجود و رایزنی های صورت گرفته ۱۰ میلیارد ریال برای خرید تجهیزات مورد نیاز پلاتوی معلولان استان اختصاص یافت.

رهیده عنوان کرد: همچنین برای حمایت از طرح توسعه هنردرمانی ۳۱ مرکز خدماتی بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته به اتاق هنر تجهیز شده است,

وی تصریح کرد: یکی از راهبرد های مورد توجه دولت در سال های اخیر توانبخشی از طریق هنر و ایجاد انگیزه و توانمندسازی و بهبود سبک زندگی فردی و اجتماعی از طریق هنر است که بهزیستی در سال های گذشته با تربیت مربیان هنردرمان، برگزاری دوره های متعدد هنردرمانی در مراکز و تجهیز ، ابزار موسیقی, نمایش و هنرهای تجسمی در راستای این طرح اقدام های ارزشمندی انجام داده است.

رهیده با اشاره به برگزاری جشنواره منطقه ای تئاتر معلولان که با حضور داوران مطرح در دی ماه پارسال برگزار شد ابراز امیدواری کرد: این زیرساخت بتواند گامی برای برگزاری چنین جشنواره هایی باشد.

وی در ادامه گفت: امسال همچنین برگزاری تورهای نمایشی برای اولین بار در استان کلید خورد و با حضور گروه های نمایشی به مدت یک هفته انجام گرفت.

هم اکنون ۲۳ هزار نفر از شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی از خدمات بهزیستی بهره مند هستند که این تعداد ۱۵ هزار نفر مستمری ماهیانه دریافت می کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha