آرش مصلح روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سد و نیروگاه برقابی پراشکفت با هدف کنترل سیلاب های مخرب رودخانه کبکیان ، بهبود کشاورزی اراضی پایین دست ، تنظیم کمی و کیفی جریان رودخانه برای طرح های پرورش ماهی ، تامین آب شرب بخش کبکیان و مناطق پاتاوه و روستاهای مسیر، تولید انرژی برقابی و سازگار با محیط زیست و نیز توسعه گردشگری با حجم ۲۰۲ میلیون مترمکعب وارد فاز مطالعات فنی شد.
وی افزود: این سد از نوع بتنی و در صورت احداث باعث رونق تولید ، اشتغال و تحول در منطقه خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: سد پر اشکفت بعد از گذشت سالها از مرحله امکان سنجی با پیگیری مجموعه آب منطقه ای و همکاری مقامات استان با تقویت ردیف اعتبار مطالعاتی رسما وارد فاز مطالعات فنی مهندسی شده و یکی از مشاورین با تجربه ملی این مطالعات را انجام خواهد داد.
به گزارش ایرنا، سد کاملا درون استانی و ۱۰۰ درصدی بهرهمندی سد برای کهگیلویه و بویراحمد است.
استان کهگیلویه و بویراحمد علی رغم برخورداری از منابع قابل توجه آب و نفت با مشکلاتی نظیر بیکاری و به به تبع آن روند فزاینده مهاجرت جمعیت جوان روبروست.
برای مقابله با چنین چالش هایی می بایست مهم ترین شاخصه اصلی استان که منابع آب فراوان است را مورد مطالعه قرار داده و بر اساس شرایط توسعه متوازن منطبق با شرایط معیشتی استان را به وجود آورد.
در این راستا برنامه های مهار آب های سطحی و زیرزمینی خروجی از استان و همچنین مدیریت و استفاده بهینه از از منابع آب مهار شده به عنوان یکی از اولویت های اصلی توسعه مدنظر مدیران صنعت آب کشور و استان قرار گرفته است.
استان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۱۱ میلیارد مترمکعب بارش سالیانه و نیز ۸/۵ میلیارد متر مکعب رواناب از جمله استان های شاخص کشور در پتانسیل آبی بشمار می رود.
این حجم بارش اغلب در چهار ماه سال اتفاق می افتد و در هشت ماه دیگر که بیشترین مصرف آب شرب ، صنعت و کشاورزی وجود دارد شاهد کمترین بارش و یا عدم وجود هر گونه بارش در بیشتر نقاط استان هستیم.
نظر شما