۹۰ درصد اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان صرف پرداخت وام می‌شود/اختصاص ۱۰ خوابگاه به دختران

تهران- ایرنا- رییس صندوق رفاه دانشجویان با تاکید بر اینکه اصلی‌ترین رسالت صندوق، تخصیص وام به دانشجویان است، افزود: بیش از ۹۰ درصد اعتبارات صندوق، صرف پرداخت وام می‌شود، بخشی از اعتبار نیز به ارتقای خوابگاه‌ها و مسائلی از این دست اختصاص می‌یابد.

به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مسعود گنجی به همراه رییس دانشگاه امیرکبیر و معاون آن دانشگاه از خوابگاه های دخترانه شهید فرزانه و شهید ساده و خوابگاه های پسرانه شهید کبکانیان، شهید همایون پور، شهید حنانی و شهید سلمانی بازدید کرد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان در بازدید از دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان این که امور دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر یکی از بهترین مراکز امور دانشجویی کشور است، گفت: برطرف کردن مشکلات دانشجویان مخصوصا مشکلات معیشتی، باعث می‌شود که دانشجویان با خیالی آسوده در کنار اساتید به فعالیت‌های تحقیقاتی خود بپردازند. اگر در جامعه‌ دانشجویان دغدغه معضلات معیشتی را نداشته باشند، پژوهش رشد خواهد کرد.

وی افزود: وقتی اساتید و دانشجویان با فعالیت‌های خود، پژوهش را در سطح مرزهای دانش ارتقاء ‌دهند، آموزش هم در سطح عالی اتفاق خواهد افتاد و در این مسیر، معاون آموزشی و معاون پژوهشی همواره باید یاری‌گر معاونت دانشجویی باشند تا زیربنا به درستی شکل بگیرد. همچنین معاونت اداری و مالی نیز باید عهده دار پشتیبانی زیربنایی این مسیر باشد.

گنجی ادامه داد: یک سقف بدون داشتن زیر بنا و ستون نمی‌تواند استوار بماند. هرچه زیربنا محکم‌تر باشد، سقف را با خیال آسوده تر می توان روی آن سوار کرد. در این راستا، صندوق رفاه دانشجویان با توجه به مدارک و شواهد موجود در حوزه فعالیت خود بیش از ۷۵ درصد از وظایف خود را محقق کرده است و ۲۵ درصد باقی مانده به دلیل عدم وجود بودجه کافی در این بخش است که باید در قانون بودجه سالیانه، از سوی برنامه ریزان سازمان برنامه و بودجه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی لحاظ شود.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: تغذیه یکی از تغییرات مورد نظر صندوق، در حوزه دانشگاه‌ها است و هدف ما این است که روسای دانشگاه‌ها به هیچ عنوان دغدغه تغذیه دانشجویان را نداشته باشند. اگر یک رئیس دانشگاه در زمینه تامین خوابگاه و تغذیه دانشجویان آسوده خاطر باشد، به راحتی می‌تواند در زمینه‌های دیگر نیز برنامه‌ریزی کند.

۹۰ درصد اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان صرف پرداخت وام می‌شود/اختصاص ۱۰ خوابگاه به دختران

گنجی خاطرنشان کرد: در جایی که انتقاد نباشد، رشد هم وجود نخواهد داشت. آینده شایسته‌تر زمانی حاصل می شود که انتقاد جدی صورت گرفته شود.

وی تصریح کرد: از قدیم گفته‌اند که سنگ‌اندازی برای قطاری اتفاق می‌افتد که در حال حرکت است. کسی با قطاری که آرام در گوشه‌ای ایستاده کاری ندارد. به همین دلیل، من معتقدم اگر مورد انتقاد قرار بگیریم یعنی در حال حرکت هستیم. هر تغییری حتی اگر مثبت هم باشد، مخالفانی خواهد داشت ولی مهم آن است که تغییرات، آینده روشنی جهت حل مسائل و مشکلات در پی داشته باشند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان تاکید کرد: ما در صندوق رفاه دانشجویان قصد داریم کاری کنیم که مشکلات دانشگاه‌ها کمتر شود و دانشجویان با خیالی آسوده به کسب علم و دانش بپردازند و از دوران زندگی دانشجویی خود لذت ببرند.

گنجی با تاکید بر اینکه اصلی‌ترین رسالت صندوق، تخصیص وام به دانشجویان است، افزود: بیش از ۹۰ درصد از اعتبارات صندوق، صرف پرداخت وام می‌شود، بخشی از اعتبار نیز به ارتقای خوابگاه‌ها و مسائلی از این دست اختصاص می‌یابد ولی در دانشگاه ها در جریان باشند رسالت اصلی صندوق همان ارائه تسهیلات وام برای دانشجویان است، به عبارتی مهمترین وظیفه، رفع مسائل و مشکلات معیشتی دانشجویان است.

وی در ادامه گفت: امسال سامانه جدیدی در صندوق رفاه دانشجویان راه‌اندازی شد، این سامانه به صورت پایلوت اجرا نشد و از ابتدا در کل کشور مورد استفاده قرار گرفت که ممکن بود به مدیریت لطمه بزند، به همین علت سایت صندوق رفاه دانشجویان حدود یک ماه از دسترس خارج شد که اعتراضاتی را در پی داشت، لیکن این سامانه در حال حاضر بهتر از سامانه قبلی قابل استفاده است، هر چند در حال گذراندن دوران راه اندازی خود است و با این سامانه اکنون در حال پرداخت وام های دانشجویان هستیم.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان افزود: باز ماندن سایت به مدت چند روز بیش از مهلت مقرر، باعث شد ۹۰ درصد بودجه ارتقاء خوابگاه ها هم صرف وام های دانشجویان شود و این مهم باعث شد امسال ارتقاء خوابگاه ها را بر عهده خود دانشگاه ها بگذاریم، هرچند این موضوع به این معنا نیست که صندوق رفاه دانشجویان قصد داشته باشد برای تجهیز خوابگاه های جدید دانشگاه ها را مساعدت کند.

صندوق رفاه یاری‌گر دانشگاه در تهیه تجهیزات سلف و خوابگاه دانشجویی باشد

در ادامه نشست حسن نجف زاده مدیر امور دانشجویی دانشگاه امیرکبیر گفت: در بحث صبحانه دانشجویان، دانشگاه ها روش ها مختلفی در ارائه خدمات اتخاذ می کنند که این تفاوت ها باعث شده است با واکنش های دانشجویان مواجه شویم.

وی تاکید کرد: اگر صندوق رفاه دانشجویان با تصویب آیین نامه ای یک روش واحد را برای صبحانه دانشجویان ارائه کند با یک رویکرد واحد، بخشی از مشکلات مرتفع می شود. از صندوق رفاه دانشجویان تقاضا داریم یاری گر دانشگاه در بحث خرید تجهیزات برای سلف و خوابگاه های دانشجویی باشد.

نجف زاده به ارائه طرحی در خصوص ایجاد کانتر توزیع غذا در خوابگاه های دانشجویی با مساعدت معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه اشاره کرد و افزود: در این طرح خوابگاه ها به کانتر توزیع غذا جهت بالا بردن کیفیت غذا مجهز می شوند.

وی گفت: دانشجویان همانند فرزندان ما هستند و رفع دغدغه ها، درخواست ها و مشکلات آنان خواسته قلبی ماست و در این زمینه تمام توان و تلاش خود را به کار می گیریم.

مدیر امور خوابگاه های دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به آخرین وضعیت خوابگاه های دانشجویی این دانشگاه گفت:‌ در حال حاضر چهار هزار و ۳۶۳ دانشجو در مقاطع ارشد، کارشناسی و دکتری از خوابگاه های این دانشگاه استفاده می کنند.

۹۰ درصد اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان صرف پرداخت وام می‌شود/اختصاص ۱۰ خوابگاه به دختران

۴ هزار و ۳۶۳ دانشجو از خوابگاه‌های دانشگاه صنعتی امیرکبیر بهره می‌برند

مرتضی محمدی نجف آبادی مدیر امور خوابگاه های دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۸ ساختمان برای اسکان دانشجویان در نظر گرفته شده است، گفت: این خوابگاه ها شامل مجردی دختران، مجردی پسران و متاهلی می شود.

وی با اشاره به تعداد دانشجویان حاضر در خوابگاه های مجردی دختران گفت: تعداد این دانشجویان برابر با ۱۲۵۲ نفر هستند؛ از این تعداد ۱۴۴ دانشجوی دکتری، ۴۹۵ دانشجوی ارشد و ۶۱۳ دانشجوی کارشناسی هستند و ۱۰ ساختمان به خوابگاه مجردی دختران اختصاص یافته است.

مدیر امور خوابگاه های دانشگاه صنعتی با بیان اینکه ۱۳ ساختمان به خوابگاه های مجردی پسران اختصاص یافته است، خاطر نشان کرد: ۱۵۶۵ دانشجوی کارشناسی، ۱۲۰۹ دانشجوی ارشد و ۲۴۵ دانشجوی دکتری از خوابگاه های مجردی پسران استفاده می کنند که جمعا ۳۰۱۹ نفر هستند.

وی با بیان اینکه پنج ساختمان به خوابگاه متاهلی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر اختصاص یافته است، افزود: ۲۶ دانشجو در مقطع ارشد و ۶۶ دانشجو در مقطع دکتری از این خوابگاه های متاهلی بهره مند شده اند.

به گفته محمدی نجف‌آبادی، چهار هزار و ۳۶۳ دانشجو از خوابگاه های دانشگاه صنعتی امیرکبیر بهره می برند و سعی شده است اقلام مورد نیاز این خوابگاه ها از جمله آبسردکن، کولرگازی، ماشین لباسشویی، کمد، موکت و پرده این دانشجویان را فراهم کنیم. مجموعا بیش از هشت میلیارد تومان جهت تجهیز خوابگاه ها مورد نیاز است.

وی با اشاره به تعمیرات اساسی ابنیه خوابگاه های دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: در مجموع بیش از ۹ میلیارد تومان برای تعمیرات و بازسازی خوابگاه ها اعم از بازسازی حمام، آشپزخانه، سرویس بهداشتی، رنگ آمیزی، کاشی و سرامیک مورد نیاز است که با عقد تفاهم نامه با صندوق رفاه و کمک خیرین دانشگاه در حال تامین اعتبار است.

۹۰ میلیارد تومان برای تغذیه دانشجویان هزینه شده است

حمید رجبی رئیس اداره امور تغذیه دانشگاه نیز در این نشست گفت: آشپزخانه سلف دانشجویی جنب دانشکده مهندسی نفت در متراژی به مساحت هزار و ۸۰۰ متر مربع قرار دارد که دارای تجهیزات مناسب در حد نیمه صنعتی است. آشپزخانه در وضعیت مناسب قرار دارد ولی کمبودهایی هم وجود دارد که در صدد رفع آن هستیم.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه در چهار سلف مرکزی و دو رستوران مکمل خدماتی را به دانشجویان ارائه می دهد و روزانه هفت هزار پرس غذا در بین دانشجویان توزیع می کند، افزود: هزار و ۵۰۰ نفر از دانشجویان دختر از سلف غذاخوری استفاده می کنند و به نوعی در بحث سلف دانشجویان دختر با کمبود فضای فیزیکی مواجه هستیم برای این منظور ساعات سرویس دهی سلف را از ۱۱ تا ۱۴ افزایش دادیم.

رئیس امور تغذیه دانشگاه خاطرنشان کرد: در سال جاری ۷۲ میلیارد تومان صرف هزینه تغذیه دانشجویان در وعده نهار و شام و هشت میلیارد تومان هزینه صبحانه که با احتساب ارزش افزوده مجموعا بالغ بر ۹۰ میلیارد تومان برای تغذیه دانشجویان هزینه شده است.

در این بازدید مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان، سیدحسن قدسی پور رئیس دانشگاه، داود ملاداودی معاون فرهنگی و دانشجویی، حسن نجف زاده مدیر دانشجویی، محمد نوروزی مدیر اداری و پشتیبانی، مرتضی محمدی نجف آبادی مدیر امور خوابگاه ها و حمید رجبی رئیس اداره امور تغذیه دانشگاه حضور داشتند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha