با نوای یا حسین در شب دوم مسلمیه دلها کربلایی شد + فیلم

شهرری - ایرنا - دومین شب عزاداری مراسم مسلمیه هیات‌های مذهبی در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی با حضور معاون علمی و فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)، معاون سیاسی فرماندار ویژه و جمعی از مسئولان شهرستان ری شامگاه دوشنبه در حرم سید الکریم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا از آستان مقدس شاه عبدالعظیم حسنی، دوشنبه شب و ساعات اولیه بامداد سه شنبه همزمان یا شام شهادت امام محمد باقر(ع) و  شهادت حضرت مسلم بن عقیل(ع)، عاشقان آل الله (ع) در دومین شب از شب های مسلمیه به پیشواز سوگواری سرور آزادگان جهان، حضرت اباعبدالله الحسین (ع) رفتند.

در این شب عاشقان و دلدادگان سیدالشهدا واهل بیت عصمت و طهارت (ع) بعد از نماز مغرب و عشا دسته دسته به صحن مطهر سیدالکریم از در بازار قدیم وارد شده و ضمن ابراز ارادت به مولا و سید شهیدان مراسم عزای اهل بیت (ع) را برگزار کردند.

مداحان اهل بیت هر کدام با دسته های عزاداری هیات های خود وارد صحن اصلی حرم شده و با قرار گرفتن در تریبون ضمن قرائت روضه و ذکر مصیبت از پیرغلامان و درگذشتگان هیات های عزاداری و همچنین شهدای گرانقدر کشورمان یاد کردند.

مراسم مسلمیه قرار عاشقانه ای با قدمتی بیش از یکصد سال است که هیئت های عزاداری اصیل تهران و شهرری در کربلای ایران و قبله تهران یعنی حرم سیدالکریم (ع)، برپا می کنند.

امسال آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام، در روزهای چهارم، پنجم و ششم تیر ماه، بعد از نماز مغرب و عشاء، میزبان مراسم سوگواری مسلمیه و میزبانی از هیاتهای مذهبی است.

با نوای یا حسین در شب دوم مراسم مسلمیه دلها کربلای شد
 + فیلم

امسال نیز به رسم یک قرن گذشته عاشقان خاندان اهل بیت علیهم السلام در ایام شهادت مظلومانه حضرت مسلم بن عقیل(ع) سفیر امام حسین(ع)، دسته دسته وارد حرمی می شوند که به فرموده امام هادی(ع) ثوابی معادل ثواب زیارت سیدالشهداء(ع) در آن نهفته است و با این گردهمایی، تعزیتی را به محضر امام زمان خود حضرت ولی عصر(عج) در بارگاه نورانی سفیر امام هادی (ع) در ایران اسلامی عرض می کنند.

گفتنی است، آئین مذهبی و سنتی مسلمیه که هر ساله به مدت سه شب برگزار می شود بزرگترین و با قدمت ترین مراسم سوگواری در پایتخت کشورمان است که این تجمع بی نظیر در جهان تشیع، نمایانگر شور و عشق جوانان و پیرغلامان اهل بیت علیهم السلام به ساحت مقدس آل الله علیهم السلام است.

مراسم مسلمیه

به مناسبت فرارسیدن ایام مسلمیه، هیئت‌های مذهبی شهر تهران به اقامه عزا در رثای حضرت مسلم بن عقیل می‌پردازند امسال نیز آستان حضرت عبدالعظیم (ع) به همین مناسب پذیرای عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت است. مجاوران، زائران و دسته جات مذهبی از سراسر کشور با شرکت در این مراسم که به مسلمیه معروف است در کربلای ایران به اولین شهید قیام امام حسین(ع) ابراز عشق و علاقه کرده و در رثای شهیدان کربلا به عزاداری می پردازند. دسته های سینه زن همچنین در صحنهای حرم مطهر تجمع کرده و مراسم باشکوهی به یاد نخستین شهید واقعه کربلای حسینی برپا می کنند.

با نوای یا حسین در شب دوم مراسم مسلمیه دلها کربلای شد
 + فیلم

مسلم بن عقیل کیست؟

در میان جوانان برومند «بنی‏ هاشم‏» مسلم، رزند عقیل یکی از چهره‏ های تابناک و شخصیتهای بارز، به شمار می ‏رفت. «عقیل‏» برادر حضرت علی(ع) و دومین فرزند ابوطالب بود. در ترسیم زیر رابطه نسبی مسلم، آشکارتر است ،ابوطالب - طالب - عقیل - مسلم - جعفر - علی - حسین بن علی، مسلم‏ بن عقیل، برادرزاده امیرالمؤمنین و پسر عموی حسین ‏بن علی بود.

دودمانی که مسلم در آن رشد یافت، دودمان علم و فضیلت و شرف بود و خاندانی که شخصیت انسانی و اسلامی مسلم در آن شکل گرفت، بهترین زمینه را برای تربیت و تکامل معنوی و حماسی مسلم فراهم کرد. از آغاز کودکی، در میان جوانان بنی‏ هاشم بخصوص در کنار امام حسن و امام حسین -علیهما السلام بزرگ شد و کمالات اخلاقی و بنیان ولایت و درسهای حماسه و ایثار و شجاعت را بخوبی فرا گرفت.

اجداد مسلم کسانی، چون «ابوطالب‏» و «فاطمه بنت اسد» بودند که در فرزندان خویش، شجاعت و ایمان و دلاوری را به ارث می‏ گذاشتند و مسلم، شاخه ‏ای پربار از این اصل و تبار بود و بنا به اصل وراثت، خصلت های برجسته را از نیاکان خود به ارث برده بود.

مسلم در زمان حضرت امیر(ع) نوجوانی رشید و پاک بود که به افتخار دامادی آن حضرت نایل شد و با یکی از دختران امام به نام «رقیه‏» ازدواج کرد. این وصلت‏بر میزان فضیلتهای مسلم افزود و او را بیشتر در محور «حق‏» و در خدمت نظام الهی آن حضرت در دوران خلافتش قرار داد.

با نوای یا حسین در شب دوم مراسم مسلمیه دلها کربلای شد
 + فیلم

به نقل مورخان، در زمان حکومت آن حضرت (بین سالهای ۳۶ تا ۴۰ هجری) از جانب آن امام، متصدی برخی از منصبهای نظامی در لشگر بوده است، از جمله در جنگ صفین، وقتی که امیرالمؤمنین(ع) لشگر خود را صف ‏آرایی می‏ کرد، امام حسن و امام حسین(ع) و عبدالله‏ بن جعفر و مسلم‏ بن عقیل را بر جناح راست‏ سپاه، مامور کرد و بر جناح چپ لشگر، محمدبن حنفیه و محمدبن ابی ‏بکر و هاشم ‏بن عتبه (مرقال) را گماشت و مسؤولیت قلب لشگر را به عبدالله‏ بن عباس و عباس ‏بن ربیعه و مالک اشتر سپرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha