به گزارش خبرنگار ایرنا، شنبه شب در شب پایانی و سومین شب از برگزاری مراسم عزاداری مسلمیه در آستان حضرت عبدالعظیم(ع)که با حضور، حجت الاسلام قاضی عسکر تولیت آستان مقدس، پیرغلامان سیدالشهدا و مسئولان همراه بود ،ارادتمندان ساحت مقدس اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در قالب دسته جات عزادار از شهرری، تهران و سراسر ایران اسلامی، برای برپایی آئین مذهبی و سنتی مسلمیه به این بارگاه ملکوتی مشرف شدند.
عزاداران، عاشقان و دلدادگان اهل بیت(ع) توسل به حضرت مسلم سفیر اباعبدالله الحسین(ع) کردند تا مزد عزاداری و روزی محرم و اربعین خود را در روز عرفه بگیرند.
قبله تهران سراسر در سوگ شهادت حضرت مسلم(ع) بود، هیئت های عزادار، جوانان و اقشار مختلف مردم، با حضور در حرم، خیابان های اطراف و گرداگرد این بارگاه ملکوتی، غوغایی از شور عشق و ارادت به خاندان اهل بیت علیهم السّلام را به نمایش گذاشتند.
مراسم مسلمیه
به مناسبت فرارسیدن ایام مسلمیه، هیئتهای مذهبی شهر تهران به اقامه عزا در رثای حضرت مسلم بن عقیل میپردازند امسال نیز آستان حضرت عبدالعظیم (ع) به همین مناسب پذیرای عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت است. مجاوران، زائران و دسته جات مذهبی از سراسر کشور با شرکت در این مراسم که به مراسم مسلمیه معروف است در کربلای ایران به اولین شهید قیام امام حسین(ع) ابراز عشق و علاقه کرده و در رثای شهیدان کربلا به عزاداری می پردازند. دسته های سینه زن همچنین در صحنهای حرم مطهر تجمع کرده و مراسم باشکوهی به یاد نخستین شهید واقعه کربلای حسینی برپا می کنند.
مسلم بن عقیل کیست؟
در میان جوانان برومند «بنی هاشم» مسلم، رزند عقیل یکی از چهره های تابناک و شخصیتهای بارز، به شمار می رفت. «عقیل» برادر حضرت علی(ع) و دومین فرزند ابوطالب بود. در ترسیم زیر رابطه نسبی مسلم، آشکارتر است ،ابوطالب - طالب - عقیل - مسلم - جعفر - علی - حسین بن علی، مسلم بن عقیل، برادرزاده امیرالمؤمنین و پسر عموی حسین بن علی بود.
دودمانی که مسلم در آن رشد یافت، دودمان علم و فضیلت و شرف بود و خاندانی که شخصیت انسانی و اسلامی مسلم در آن شکل گرفت، بهترین زمینه را برای تربیت و تکامل معنوی و حماسی مسلم فراهم کرد. از آغاز کودکی، در میان جوانان بنی هاشم بخصوص در کنار امام حسن و امام حسین -علیهما السلام بزرگ شد و کمالات اخلاقی و بنیان ولایت و درسهای حماسه و ایثار و شجاعت را بخوبی فرا گرفت.
اجداد مسلم کسانی، چون «ابوطالب» و «فاطمه بنت اسد» بودند که در فرزندان خویش، شجاعت و ایمان و دلاوری را به ارث می گذاشتند و مسلم، شاخه ای پربار از این اصل و تبار بود و بنا به اصل وراثت، خصلت های برجسته را از نیاکان خود به ارث برده بود.
نظر شما