به گزارش ایرنا، روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان روز سهشنبه به نقل از محمدرضا عطار اضافه کرد: انتظار میرود محققان کشور از خدمات مشترک عضویتهای بین المللی اطلاع یابند و از آن بهرهمند شوند.
بر اساس این گزارش، عطار در همایش معرفی فرصتهای همکاری محققان ایرانی با مراکز بین المللی "سِرن" و "سِزامی"، گفت: ایران بهعنوان یکی از بنیانگذاران مرکز بین المللی "تابش سینکروترون برای کاربردهای تجربی در خاورمیانه (SESAME)" شناخته شده است.
وی با بیان اینکه محققان ایرانی در حوزههای ساخت قطعات شتاب پرتودهی در مقیاس بینالمللی میتوانند فعالیت کنند، افزود: زمینههای همکاری مشترک با ۲ مرکز شتابدهنده در کشور روسیه برای ایجاد آزمایشگاههای چشمه نور و شتاب دهندههای پزشکی فراهم شده است که امیدواریم دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان ما در این زمینه فعالیتهای مؤثری داشته باشند.
معاون مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم، بخشی از مشکلات علمی کشور را بهدلیل عدم اطلاع رسانی به دانشمندان کشور دانست و بر برگزاری رویدادهایی با هدف معرفی زمینههای همکاری و توانمندیهای محققان ایرانی به مراکز بین المللی و همچنین خدماتی که این مراکز میتوانند به کشور ما داشته باشند، تاکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری این رویداد با هدف اطلاع رسانی و توسعه فعالیتهای علمی پژوهشی بین المللی توسط دانشگاه صنعتی اصفهان قابل تقدیر است.
مدیر امور بینالملل دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این زمینه گفت: اولین گردهمایی "سزامی" در اردن در سال ۱۳۸۰ و دومین همایش در سال ۱۳۸۲ در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.
پیمان مصدق به بخشی از مهمترین ارتباطات و فعالیتها در حوزه ذرات فیزیک، شتابدهنده و سزامی در دنیا اشاره کرد و افزود: بهرهبرداری از نخستین شتابدهندهها در سال ۱۳۹۶ و شروع فعالیت دانشجویان رشته فیزیک و الکترونیک از سال ۱۳۹۸ در قالب همکاری با این مراکز را میتوان نقطه عطف فعالیتهای ما در حوزه شتابدهی دانست.
مصدق تاکید کرد: برگزاری این همایش میتواند در جهت مشارکت های علمی، فعال و راهبردی در دیپلماسی علمی کشور با سایر کشورها راهگشا باشد و همافزایی بین اساتید و صاحبان حوزه شتابدهندهها را شاهد باشیم.
"سرن" و "سزامی" ۲ مرکز بینالمللی هستند که بر پایه شتاب دهندههای ذرات بناگذاشته شدهاند؛ در سزامی با استفاده از تابش سینکروترون، امکان مطالعه خواص مواد برای تحقیقات علوم بنیادی و کاربردی در حوزههای مختلف فراهم میآید. شتابدهنده سرن نیز برای مطالعه خواص ذرات تشکیل دهنده عالم به کار میرود.
دانشگاه صنعتی صفهان به عنوان یک عضو موثر در این ۲ پروژه، نقش مهمی در گسترش روابط علمی دانشگاههای ایران با این موسسه های علمی داشته است.
سرن (CERN) یا سازمان اروپایی پژوهشهای هستهای، بزرگترین آزمایشگاه فیزیک ذرهای جهان است که در سال ۱۹۵۴ در کشور سوییس ایجاد شد و ۵۸۰ دانشگاه و مؤسسهٔ پژوهشی از ۸۰ کشور جهان به عضویت آن درآمدهاند.
شتابگر عظیم سرن، بزرگترین پروژه علمی بشر است که ایران و بهویژه دانشگاه صنعتی اصفهان سهم به سزایی در راهاندازی آزمایشگاه CMS این پروژه داشته است.
عضویت ایران در پروژههای بینالمللی مرتبط با شتابگرها از جمله عضو مؤسس چشمه نور سزامی (SESAME) که در اردن و با مشارکت کشورهای خاورمیانه راهاندازی شده است را میتوان بهعنوان نقطه عطفی در صنایع کشور در زمینه ساخت تجهیزات مربوط به کنترل و هدایت پرتو دانست؛ این عضویت همچنین فرصت ویژهای برای بهرهبردن از یک آزمایشگاه پیشرفته برای شناخت ساختار مواد برای ما فراهم میآورد.
همایش یک روزه معرفی ظرفیتهای همکاری با سرن و سزامی در زمینههای پژوهشی و فناوری با همکاری معاونت بین الملل وزارت علوم و تحقیقات و فناوری و به همت مدیریت امور بین الملل دانشگاه صنعتی اصفهان با حضور جمعی از متخصصان دانشگاه و شرکتهای دانش بنیان برگزار شد.
نظر شما