۶ تیر ۱۴۰۲، ۱۸:۰۸
کد خبرنگار: 2218
کد خبر: 85153271
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نمایشگاه جهاد عشایر عرب علیه استعمارگران انگلیسی رویدادی جهانی را رقم زد

اهواز - ایرنا - مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با اشاره به حضور پرشور مردم در نمایشگاه جهاد عشایر عرب علیه استعمارگران انگلیسی گفت: اخلاص برگزارکنندگان این نمایشگاه، رویدادی جهانی را رقم زد که با حضور مردم و جوانان نیز تاریخ‌ساز شد و یک سرمایه‌اجتماعی دیگر به کشور افزوده شد.

به گزارش ایرنا حجت‌الاسلام رضا کلاه‌کج روز سه‌شنبه در آیین تجلیل از اصحاب رسانه و فعالان فرهنگی نمایشگاه مستند جهاد عشایر عرب خوزستان اظهارکرد: این نمایشگاه اقدامی تاثیرگذار بود و برگزاری چنین رویدادهایی همچنان باید استمرار داشته باشند.

وی با اشاره به نشر و توسعه آثار مکتوب در زمینه تاریخ جهاد عشایر عرب علیه استعمارگران انگلیسی توضیح داد: کتابی به همت عبدالله طرفاوی در این باره به رشته تحریر درآمده که قابلیت تدریس در دانشگاه‌های استان را دارد.

کلاه‌کج همچنین با اشاره به ساخت یک فیلم در خصوص این واقعه بیان کرد: سالانه ۲ سهمیه ساخت فیلم سینمایی در اختیار اداره کل ارشاد استان قرار می‌گیرد که یک سهمیه از آن به جهاد عشایر عرب اختصاص داده شده است.

وی ادامه داد: در نشست شورای فرهنگ عمومی استان نیز برای ثبت یک روز در تقویم ملی کشور به عنوان روز خوزستان قول مساعد داده شده است.

برگزاری کنگره شعر ملی و بین‌المللی، طراحی برنامه‌ها و نمایش‌های مرتبط، نامگذاری میادین و یادمان‌سازی، از جمله پیشنهادات مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به منظور زنده نگه داشتن وقایع تاریخی همچون جهاد عشایر عرب علیه استعمارگران انگلیسی در این نشست بود.

نمایشگاه جهاد عشایر عرب علیه استعمارگران انگلیسی رویدادی جهانی را رقم زد

برگزار کننده نمایشگاه جهاد عشایر عرب در اهواز با اشاره به آیه "الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسالاتِ اللَّه" گفت: رسالت یک خبرنگار با برداشت از آیه‌های قرآن به خوبی روشن است. هر چند در این راه چالش‌هایی وجود دارد اما خبرنگار نیابد از هیچکس جز خدا بترسد و این موضوع را سرلوحه کار خود قرار دهند.

زدودن غبار از تاریخ

عبداله طرفاوی برگزاری نمایشگاه جهاد عشایر عرب علیه استعمارگران انگلیسی را اقدامی در جهت غبارزدایی از تاریخ برشمرد و گفت: باید با زبان روشن و شفاف تاریخ را برای مردم بازگو کنیم.

وی با تاکید بر بهره‌گیری از توانایی‌ مجموعه‌های مردمی و توجه بیش از پیش مسئولان به این مساله توضیح داد: برگزاری این چنین نمایشگاه‌های یک راه خوب برای ارتباط و گفت‌وگو با مردم است.

این نویسنده با اشاره به بخش‌های مختلف این نمایشگاه گفت: رویکردهای مختلف همچون بخش کتاب و اسناد برای علاقمندان به آثار مکتوب، بخش سازه‌های کوچک یا ماکت برای بیان حوادث مختلف واقعه جهاد و بخش هنر و نقاشی در نمایشگاه جهاد عشایر عرب علیه استعمارگران انگلیسی استفاده شد تا برداشت افراد از این واقعه روشن‌تر باشد.

وی با اشاره به کتاب خود پیرامون جهاد عشایر عرب گفت: کتاب من درباره این واقعه تنها حاصل فکر و اندیشه‌های من به عنوان یک شخص است از این رو نیاز است پیرامون این مسائل دیدگاه‌های بیشتری گردآوری شود تا منابع این موضوع برای علاقمندان افزایش یابد.

ضرورت اختصاص یک روز به خوزستان در تقویم

طرفاوی بر وجود یک روز ملی در تقویم کشور برای مردم خوزستان تاکیدکرد: واقعه جهاد عشایر عرب تنها یک برش از تاریخ و دفاع مردم است و هنوز اشخاص و افرادی در این استان داریم که شناخته شده نیستند یا آنطور که باید به آن‌ها پرداخته نشده است.

وی بر نقش رسانه‌ها در بیان تاریخ اشاره کرد و گفت: رسانه‌ها باید تاریخ و هویت را به مردم بشناسانند تا مردم بدانند که مبارزه با استعمار از چه زمانی آغاز شده است و مردم ما از همان زمان اجازه ندادند حتی یک وجب از خاک ایران اسلامی جدا شود.

این فعال فرهنگی در پایان یادآور شد: واقعه جهاد عشایر عرب علیه استعمارگران انگلیسی یک ریشه ایمانی، اعتقادی، ملی و فراملی است که باید آن را برای مردم بازگو کنیم.

سه ضلع مهم نمایشگاه جهاد عشایر عرب

لفته منصور، پژوهشگر و فعال فرهنگی در این نشست ضمن بررسی ابعاد مختلف نمایشگاه جهاد عشایر گفت: این نمایشگاه از سه ضلع مهم یعنی "اسلامیت، دیانت و امور مرتبط با دین اسلام و شیعه"، "ایرانیت و حفاظت از مرزهای ایران" و "بانیان حرکت" برخوردار بود.

وی با اشاره به نقش مهم هنرمندان در ارایه محتوا به مخاطبان بیان کرد: آثاری که به شکل‌های مختلف در معرض دید بازدیدکنندگان این نمایشگاه قرار داده شده بود به نوعی مشوق مخاطب برای مطالعه بیشتر در خصوص این موضوع بود.

این پژوهشگر، ساخت فیلم، رمان یا احداث موزه از جهاد عشایر عرب را منوط به نشر کتاب‌ها، پژوهش‌ها و منابعی دانست که پیرامون این موضوع تولید و منتشر می‌شود.

وی با کتاب‌شناسی و مقایسه آثار منتشر شده در خصوص نهضت جنگل، قیام تنگستان و جهاد عشایر عرب گفت: در خصوص نهضت جنگل ۴۴ کتاب، ۱۷ رساله و پایان نامه و ۶۰ مقاله، در قیام تنگستان ۳۴ کتاب، پنج پایان نامه و ۱۲ مقاله و در جهاد عشایر عرب هفت کتاب، پنج رساله و سه مقاله نگارش شده است.

ضرورت پرهیز از دوقطبی‌سازی قومیت به ملیت

منصوری با اشاره به کمبود آثار مکتوب پیرامون جهاد عشایر عرب توضیح داد: وقتی ادبیات یک موضوع در دسترس نباشد می‌توان انتظار تولید فیلم سینمایی فاخر یا رمان تاثیرگذار داشت.

وی بر توجه مسئولان و متولیان به برنامه‌ها و رویدادهای فرهنگی تاکید کرد و گفت: غبارهای نشسته بر برخی وقایع باید زدوده شود و آثار ادبی متنوعی در این حوزه باید تولید شود.

این فعال فرهنگی با بیان اینکه میان ملیت و قومیت هیچگونه دوقطبی وجود ندارد و از دوقطبی سازی قومیت به ملیت باید پرهیز شود توضیح داد: هویت یک موضوع لایه لایه است و باید به سمت تولید هویت خوزستانی حرکت کرد. هویت خوزستانی و هویت ایرانی بالاتر از شهر و قومیت است.

وی جهاد عشایر عرب را خالص‌ترین قیام و جریان براساس گفتمان حاکم بر نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: مطابق با پیشرفتی که در جامعه ایجاد شده باید به سمت هویتی که ما را به جلو می‌برد حرکت کنیم تا بتوانیم دنیا امروز را به خوبی درک کنیم.

بیرون کشیدن تاریخ از دل خاک‌ها

غلامرضا فروغی‌نیا، نویسنده و روزنامه نگار خوزستانی نیز در این نشست گفت: استان خوزستان نمی‌تواند از کنار نام "عبداله طرفاوی" به سادگی عبور کند زیر او حقی که ادا نشده بود را از میان خاک‌ها، بیشه‌ها و سینه‌های خسته بیرون کشید و ثبت نمود.

وی با اشاره به واقعه جهاد عشایر عرب افزود: آنچه تاکنون پیرامون این واقعه وجود داشت اشعار، مداحی و مرثیه‌هایی برای مردان و زنانی که پس از این همه سال فقط ردی از آن‌ها میان قوم و طایفه باقی مانده و می‌گفتند و میشنیدند که همین شنیده‌ها و گفته‌ها نیز هر روز در میان سیل خبرهای مختلف ناپیداتر می‌شد.

این روزنامه‌نگار تاکید کرد: طرفاوی توانست از کوچه‌های لشکرآباد اهواز تا دشت آزادگان را بپیماید و در کنار شهید علی هاشمی این مرثیه به جا مانده را قاب کند تا آیندگان بدانند که اگر خبر و گزارشی در گوشه‌ای حادث شده است باید با تکیه بر فرهنگ، آن را به نسل‌های دیگر سپرد.

وی انتقال تاریخ به نسل آینده را یک وظیفه برشمرد و اقدام عبداله طرفاوی در برگزاری نمایشگاه جهاد عشایر عرب را اقدامی تاثیرگذار در بیان تاریخ برای مردم عنوان کرد.

در پایان این نشست از خبرنگاران و فعالان فرهنگی خوزستان تجلیل به عمل آمد.

نمایشگاه جهاد عشایر عرب علیه استعمارگران انگلیسی رویدادی جهانی را رقم زد

به گزارش ایرنا نمایشگاه مستند جهاد عشایر عرب خوزستان ۲۶ خرداد ماه سال جاری با حضور مسئولان فرهنگی و سیاسی خوزستان و با سخنرانی دریابان علی شمخانی مشاور سیاسی مقام معظم رهبری و پیام آیت الله سیدابراهیم رییسی رئیس جمهور و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در محل نمایشگاه بین المللی اهواز گشایش یافت.

در این نمایشگاه ۱۰۰ تابلو مستند از مبارزات و جهاد عشایر عرب خوزستان علیه متجاوزان انگلیسی در سال ۱۲۹۳ هجری شمسی مطابق با ۱۹۱۴ میلادی به همراه چند ماکت از وضعیت جغرافیایی این نبرد قهرمانانه در غرب خوزستان و در منطقه دشت آزادگان به نمایش درآمده بود.

این نمایشگاه به مدت پنج روز با هدف تبیین روایت ماندگار از حماسه، مقاومت و شجاعت و ایثار عشایر عرب خوزستان علیه استعمارگران انگلیسی برپا و افزون بر ۱۲۰هزار نفر از مردم استان در این نمایشگاه حضور یافتند.

در جریان جهاد عشایر عرب خوزستان که با فتاوای مراجع عالیقدر شیعه به خصوص مرحوم آیت الله العظمی سید کاظم طباطبایی یزدی شکل گرفت حدود ۷۰۰نفر از عشایر شجاع عرب خوزستان به شهادت رسیدند و انگلیسی‌های استعمارگر طعم تلخ شکست را چشیدند.

این مبارزه مقدس که به مدت پنج ماه طول کشید یک بار دیگر غیرت دینی ملت ایران در مقابل تهاجم وحشیانه بیگانگان را به رخ جهانیان کشید.

در این نمایشگاه از کتاب حماسه جهاد عشایر عرب خوزستان که توسط عبدالله طرفاوی پس از سه دهه تحقیق و بررسی اسناد باقی مانده در وزارت امور خارجه انگلیس به رشته نگارش درآمده نیز رونمایی شد.

عشایر عرب خوزستان به تاسی به این جهاد مقدس در جریان هشت دفاع مقدس و تجاوز نظامی رژیم بعثی عراق، درس فراموش نشدنی به متجاوزان بعثی دادند و با تقدیم ۱۲هزار شهید و دهها هزار جانباز برگی افتخار آمیز و زرین در تاریخ انقلاب اسلامی به یادگار گذاشتند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha