۷ تیر ۱۴۰۲، ۱۴:۳۲
کد خبرنگار: 3153
کد خبر: 85154364
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سازمان توسعه تجارت بیشترین تعامل را با بخش خصوصی دارد

رشت - ایرنا - معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه این سازمان به عنوان دستگاه دیپلماسی تجاری کشور بیشترین تعامل را با بخش خصوصی دارد، گفت: تلاش می کنیم مشکلات این بخش مرتفع شود و دولت در این راستا ظرفیت‌های مختلفی را پای کارآورده است.

به گزارش ایرنا، محمد صادق قنادزاده روز چهارشنبه در آئین تجلیل از صادرکنندگان نمونه گیلان در استانداری ضرورت نخست کشور را توجه به مسائل اقتصادی و تجارت خارجی دانست و افزود: از مصادیق اصلاح ساختار تجارت خارجی تنوع سبد صادراتی است که این وضعیت نگران کننده است.

وی تصریح کرد: سبد تجارت خارجی کشور شامل تعداد محدودی کالا همانند پتروشیمی و صنایع فلزی است و در واقع حجم زیادی از تجارت کشور مربوط به این اقلام است که اگر این کالاها را از این سبد خارج کنیم چیز زیادی نمی ماند و این آسیب‌زاست لذا در حال برنامه ریزی ویژه برای حرکت به سمت صادرات کالاهای با ارزش افزوده بالاتر و سطح فن‌آوری پیچیده تر هستیم.

وی تصریح کرد: دولت رویکرد جدیدی در بحث مشوق های صادراتی و تحقیق و تشویق های تولیدی دارد و در این راستا کارگروه تخصصی و ملی انتخاب صادر کننده نمونه را با همکاری اتاق بازرگانی، تعاون و بخش خصوصی راه‌اندازی کرد تا به طور خاص دسته جدیدی به عنوان صادر کننده با ارزش افزوده بالا ایجاد شود تا شرکت‌هایی که خلق ارزش می کنند از شرکت‌های وارد کننده مواد اولیه متمایز شوند.

وی همچنین عارضه دیگری که بر حوزه تجارت خارجی وارد است را عدم تنوع سبد شرکای تجاری ایران اعلام کرد و افزود: در سال گذشته سبد محدودی با حدود پنج کشور که ۷۰درصد تجارت ایران با آنهاست، ایجاد شد این محدودیت به لحاظ پدافندی و راهبردی دارای اشکال است لذا شرایط ویژه ای برای کشورهای نوظهور و همسو گذاشته شد تا توجه ویژه ای به این موضوع شود.

قناد زاده مقوله بعدی را توجه ویژه به صدور خدمات دانست و افزود: در این حوزه با ضعف جدی مواجهیم برخی از کشورها ۷۰ درصد سبد صادراتی آنها در حوزه خدمات است ولی سال گذشته در حوزه خدمات فنی و مهندسی حدود ۲ میلیارد دلار و در مجموع حدود ۱۲ میلیارد دلار صادرات اعم از خدمات گردشگری و ترانزیت داشتیم که به نسبت ظرفیت هایی که در حوزه دانش فنی و تکنولوژی داریم این رقم بسیار اندک است و باید افزایش یابد.

وی تصریح کرد: در بخش ایجاد زیر ساخت‌های حوزه صادرات نیز باید کار ویژه ای انجام شود که فرا دستگاهی و بین دستگاهی است. در حوزه لجستیک، پایانه ها و زیرساختهای مالی و بانکی نیز باید اقدامات خاصی مانند فعالیتی که برای برگشت ارز از روسیه انجام شد صورت گیرد، ما در مراودات با کشورهای حوزه آسیای میانه" CIS" و به طور مشخص با روسیه و شرکای تجاری آن مشکلی در نقل و انتقال مالی نداریم و صادر کنندگان ما نقل و انتقال مالی خود را به سهولت انجام می دهند.

معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: مشکل برگشت ارز تجار و بازرگانان در همه استانها وجود دارد، ریشه این مشکل برگشت ارز نیست بلکه مشکل اصلی تثبیت قیمت ارز است که باید انجام شود. طی برگزاری جلسات متعدد با بانک مرکزی سعی کردیم تنوع در برگشت ارز ایجاد کنیم و دولت تلاش دارد در کنار موانع کلان موجود این مسائل را رفع کند.

وی در ادامه به افزایش رایزنان اقتصادی کشور از ۲ نفر به بیش از ۲۰ رایزن فعال اقتصادی اشاره کرد و افزود : پنج رایزن دیگر هم در شرف اعزام هستند و تا پایان امسال این تعداد به ۳۰ نفر افزایش خواهد یافت.

وی اظهار کرد: همچنین به دلیل برخی محدودیت های موجود برای رایزن ها ۴۰ مرکز تجاری در کشورهای هدف ایجاد کردیم که برای توسعه بازار، ایجاد بازرهای جدید، شریک یابی و رفع مشکلات نقل و انتقال مالی و موضوعات مختلف به بخش خصوصی کمک کنند.

قناد زاده خاطر نشان کرد: سال گذشته بیش از ۵۰ رویداد نمایشگاهی برگزار شد که این تعداد امسال با افزایش سه برابری به ۱۵۰ رویداد نمایشگاهی افزایش یافته که از حمایت یارانه ای سازمان توسعه تجارت برخوردار خواهند شد. امسال همچنین مجوز ۷۰ رویداد نمایشگاهی در داخل کشور صادر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha