به گزارش خبرنگار ایرنا، بن مایه عید سعید قربان گردن نهادن تام و تمام به فرمان خداوند یکتا است، نقطه ای که همه مسلمانان را گرد ذات قدسی الله یکپارچه میکند و دینداران سر به آستان عبودیت میگذارند.
صفهای متراکم نماز عید قربان در سراسر فارس تنها نمونهای از این اتحاد است که امروز ساعتی پیش شکل گرفت و فضای روحانی آن حلاوت ملموسی به عید عبودیت این استان بخشید.
آنطور که رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان فارس به خبرنگار ایرنا گفت: نماز عید قربان در همه ۷۵ مصلی نماز جمعه این استان برپا و به امامت ائمه جمعه اقامه شد.
به گفته حجت الاسلام حسین حاجیپور غیر از پایگاه های امامت جمعه شهرهای فارس، این آیین عبادی در برخی از مساجد و بقاع متبرکه سراسر استان نیز برگزار شد تا فاصله و بعد مسافت مانعی برای اقامه نماز وحدت بخش عید نباشد.
او گفت: هر چند اقامه نماز در بخشی از شهرهای فارس بنا به شرایط خاص ساعت ۶:۳۰ برگزار شد اما بیشتر نقاط استان شاهد برپایی همزمان این آیین در ساعت هفت صبح بود.
نقطه اوج اتحاد در صفهای فشرده نمازگزاران حرم سوم اهل بیت(ع) بود؛ جایی که شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر احمدبن موسی (ع) مملو از جمعیت بود و مردم شیراز به امامت حجت الاسلام رضوی اردکانی امام جمعه موقت شیراز شانه به شانه یکدیگر برادری را به نمایش گذاشتند.
نذر و قربانی؛ شکرانه عید عبودیت در فارس
اما در فراز این صفهای یکپارچه نماز، مهربانی و همدلی با نیازمندان نیز موج میزد و مردم دیندار فارس با خرید سهم قربانی و پرداخت نذورات نقدی میکوشیدند سهمی در اطعام این عید بزرگ داشته باشند.
شکرانه این عید خیر و نیکی به نیازمندان است که با نذر و قربانی همراه میشود؛ مردم مسلمان فارس نیز همواره این روز را به جشن و شادمان و خیر و انفال سپری کردهاند؛ چنانکه سال گذشته تنها آن چیزی که کمیته امداد امام خمینی (ره) اعلام کرد ۱۸ میلیارد تومان نذورات و قربانی از سوی خیران و مراکز نیکوکاری این استان تحویل و توزیع شد.
امسال نیز به گفته مدیرکل کمیته امداد ۳۵۶ مرکز نیکوکاری و ۵۸ دفتر کمیته امداد در سطح فارس و ۱۵۰ پایگاه ثابت و سیار در محلهای برگزاری نماز عید سعید قربان در سراسر استان به گردآوری نذورات قربانی (نقد و غیر نقد) از خیرین پرداختند تا با نیت بانی خیر، در کوتاه ترین زمان بین نیازمندان استان توزیع میشود.
مرتضی موصلی درباره شیوههای پرداخت کمکهای نقدی و غیر نقدی مردم خیر فارس در این عید، گفت: واریز به شماره حساب ۰۱۰۱۲۷۳۰۷۳۰۰۰ یا شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۱۸۹۹۷۰۹۳۷۶ بانک ملی به نام کمیته امداد استان فارس و یا کد آسان پرداخت USSD به شماره #۱*۰۷۱*۸۸۷۷* ، از روشهای پرداخت نذورات مردمی هستند.
قربانی کردن در این عید بزرگ شیوهای دیرینه برای جود و کرم مسلمانان توانمند بوده و هست و آنهایی که توان مالی بیشتری دارند میکوشند تا به تنها یک راس گوساله یا گوسفند را قربانی و در میان خانواده های نیازمند توزیع کنند.
به این منظور ، ۳۷ کشتارگاه دام استان فارس از صبح امروز مهیا شدهاند و آماده اند تا ساعت ۱۴ دامهای قربانی را ذبح کنند تا پیش از غروب به خانه های نیازمندان برسد.
هر ساله ادارهکل دامپزشکی برای هر چه پاکیزهتر برگزار شدن آیین های قربانی و پیشگیری از شیوع بیماریها تدبیرهایی میاندیشد تا همه شیوه نامههای بهداشتی و شرعی در هنگام قربانی کردن رعایت شود.
امسال نیز به گفته مدیرکل دامپزشکی استان فارس از همان ابتدای صبح ۱۲۰ اکیپ ثابت و سیار با حضور۶۷ دامپزشک، ۸۹ بازرس بهداشتی گوشت و ۲۹ ناظر شرعی فعال شدهاند تا بر ذبح بهداشتی و شرعی دام را در این استان نظارت کنند؛ این نظارتها هم پیش از ذبح و هم پس از آن از لاشه قربانی انجام میشود.
به گفته حمیدرضا ناظمی یک روز پیش به خیران استان فارس توصیه کرد تا با توجه به فصل گرما و وجود بیماریهای مشترک بین انسان و دام همچون تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای قربانی کردن از کشتارگاهها استفاده کنند.
او همچنین از مصرفکنندگان قربانیها نیز خواست تا این گوشت را دستکم ۲۴ ساعت در یخچال فریز کنند و سپس طبخ و استفاده کنند.
عید الاضحی؛ جنوب فارس در شادی و سرور
قربان را همه مردم مسلمان گرامی ایران و فارس گرامی میدارند و به جشن میگذرانند، اما این عید گرامی در میان اهل سنت شهرهای جنوبی استان فارس حال و هوای دیگری دارد.
مردم لارستان، خنج و اوز این عید را الاضحی یا عید "حج" میگویند؛ برای برپایی آن تدارک بسیاری میبینند لباس نو میخرند و کوچک و بزرک و مرد و زن با جامههایی نو به مصلی میروند و پس از نماز به زیارت اهل قبور و سپس عید دیدنی از دوستان و آشنایان میروند.
در اوز لارستان خانوادههایی که یکی از آنها در سرزمین وحی حاجی است با سردر خانه شان پرچم سبز رنگی نصب میکنند، سبز میپوشند و جشن میگیرند و با نان و شیرینیهای محلی از آشنایان خود پذیرایی میکنند.
مردم اهل تسنن خنج فارس نیز از سه روز مانده به عید قربان برای برپایی باشگوه آیین های این روز تدارک میبینند؛ میوه، شیرینی، آجیل و لباسهای نو بویژه برای کودکان و نوجوانان میخرند و خود را مهیای برگزاری آیینهای این عید مذهبی میکنند، به کودکان اسکناسهای نو عیدی میدهند، از یکدیگر دید و بازدید میکنند، به عیادت بیماران و داغ دیدگان میروند و سفرههای رنگارنگ عید میگسترانند.
مردم مسلمان ایران و استان فارس اگر حاجی شده یا محروم از این توفیق باشند عید قربان را منشایی برای وحدت و یکپارچگی، سخاوت، جود و مهربانی میدانند و همین شاخصهها است که قربان را جلوهای دیگر میبخشد.
نظر شما