برگزاری ۲۹ هزار فقره دادرسی الکترونیکی در دادگستری تهران

تهران - ایرنا - رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: اکنون بخش عمده‌ای از رسیدگی‌ها از طریق ویدئوکنفراس و به‌صورت الکترونیکی انجام می‌شود؛ به‌طوری‌که در سال گذشته ۲۹ هزار فقره دادرسی در پرونده‌های زندانی‌دار به‌صورت بدون مراجعه اصحاب پرونده انجام شد.  

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از دادگستری کل استان تهران، علی القاصی‌مهر درباره کسب رتبه «مدیر ملی برتر قوه قضاییه» با بیان اینکه این توفیق حاصل عملکرد همه همکاران مجموعه قضایی استان تهران در بخش‌ها و حوزه‌های مختلف است، افزود: ارزیابی دادگستری‌ها و واحدهای قضایی معمولا هر ساله با بررسی وضعیت و عملکرد حوزه‌های قضایی براساس سیاست‌ها، شاخص‌ها و برنامه‌های جاری قوه قضاییه صورت می‌گیرد و در نهایت بر مبنای اقدامات شاخص، استان‌های برتر معرفی و مدیران نمونه انتخاب می‌شوند.

رئیس کل دادگستری تهران، وضعیت خاص و ویژه دادگستری استان تهران را از حیث صلاحیت‌های رسیدگی و میزان وارده پرونده‌های قضایی مورد اشاره قرار داد و گفت: تشکیلات قضایی دادگستری استان تهران بزرگ‌ترین حوزه قضایی کشور محسوب می‌شود؛ به‌طوری که در سال گذشته ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار فقره پرونده به دادگستری و واحدهای قضایی استان تهران وارد شد و با تلاش قابل توجه همکاران به همین میزان و حتی بیشتر نیز پرونده مختومه شده است.

یک چهارم پرونده‌های قضایی سراسر کشور مربوط به دادگستری استان تهران

وی با اشاره به این موضوع که یک چهارم پرونده‌های قضایی سراسر کشور مربوط به دادگستری استان تهران است، اظهار داشت: در کنار این حجم از وارده، دادگستری استان تهران دارای صلاحیت‌های خاص و صلاحیت انحصاری ملی و بین‌المللی است که همین موضوع اهمیت کار مجموعه قضایی استان تهران را دوچندان می‌کند.

رئیس کل دادگستری استان تهران تقویت ارتباط بدون واسطه و مستقیم با مراجعان را از جمله اولویت‌های مجموعه قضایی استان تهران در دوره «تحول و تعالی» عنوان کرد و گفت: در این راستا، با بخشنامه‌های صادره و تعیین ضوابط و چهارچوب‌های ویژه تلاش شد ارتباط مردم با مسئولان دستگاه قضا تسهیل شود و در همین راستا، اکنون روزهای سه شنبه به‌منظور رسیدگی بدون واسطه به مسائل و مشکلات قضایی مراجعان اختصاص پیدا کرده است و شخصا همراه معاونین ضمن شنیدن مشکلات قضایی مراجعان دستورهای قضایی لازم را برای حل آن مشکل صادر می‌کنیم.

القاصی مهر ضمن تشریح ساز و کار واحد ملاقات مردمی دادگستری کل استان تهران و فرایند بررسی مشکلات و مسائل حقوقی و قضایی مراجعان اظهار داشت: مسئولان قضایی ارشد استان تهران در هر هفته حداقل به مشکلات حقوقی و قضایی ۱۵۰ نفر از مراجعان در جریان برنامه ملاقات مردمی رسیدگی می‌کنند که همین امر ضمن گره‌گشایی از بسیاری از مشکلات حقوقی و قضایی مردم سبب شد تا مدیران قضایی ارشد استان تهران به‌طور مستقیم نسبت به کیفیت رسیدگی‌های قضایی در استان تهران آگاهی لازم را داشته باشند.

وی در پاسخ به سئوالی پیرامون قضازدایی از دعاوی و اختلافات شهروندان و افزایش میزان صلح و سازش نیز اضافه کرد: به‌منظور قضازدایی از اختلافات و دعاوی شهروندان و افزایش میزان صلح و سازش در مجموعه قضایی استان تهران دو دستورالعمل ویژه رسیدگی به پرونده‌های تصادفات و دستورالعمل ویژه شعب صلحی در دادسراها و مجتمع‌های قضایی صادر شد.

رئیس کل دادگستری استان تهران درباره دستورالعمل ویژه رسیدگی به پرونده‌های تصادفات تصریح کرد: براساس هماهنگی‌ها با شرکت‌های بیمه، پلیس راهور، دادسراها و حوزه‌های قضایی و سایر بخش‌های ذیربط مقرر شد که پرونده مربوط به تصادفات به شعب صلحی مرتبط ارجاع شود و با تنظیم گزارش اصلاحی میزان خسارت و دیه مشخص و با توجه به هماهنگی با شرکت‌های بیمه، خسارت اشخاص بلافاصله پرداخت و از معطل شدن مردم جلوگیری شود.

ارجاع بیش از ۳۸ هزار پرونده مرتبط با تصادفات به شوراهای ویژه حل اختلاف

وی با اشاره به ارجاع بیش از ۳۸ هزار پرونده مرتبط با تصادفات به شوراهای ویژه حل اختلاف در سال گذشته اظهارداشت: با ابلاغ این دستورالعمل و تلاش همکاران در شوراهای حل اختلاف بیش از ۹۸ درصد از پرونده‌های ارجاعی منتهی به مصالحه شد.

القاصی‌مهر، میزان صلح و سازش در پرونده‌های قضایی در شهر تهران را ۵۷ درصد و در شهرستان‌ها را ۴۴ درصد عنوان کرد و افزود: با تلاش و اهتمام ویژه همکاران در شوراهای حل اختلاف استان تهران میانگین صلح و سازش در استان تهران و در سال گذشته به ۵۴ درصد رسید و شهر تهران در زمینه میزان صلح و سازش موفق به کسب عنوان اول شد و استان تهران در همین زمینه رتبه دوم را اخذ کرد.

رئیس کل دادگستری استان تهران در ادامه دستاوردهای مجموعه قضایی استان تهران در حوزه استفاده از فناوری‌های نوین را مورد اشاره قرار داد و گفت: اکنون با تامین زیرساخت‌های لازم بخش عمده‌ای از رسیدگی‌ها از طریق ویدئوکنفراس و به‌صورت الکترونیکی انجام می‌شود؛ به‌طوری‌که در سال گذشته حدود ۲۹ هزار فقره دادرسی در پرونده‌های زندانی‌دار به‌صورت الکترونیک و بدون مراجعه اصحاب پرونده انجام شد.

راه‌اندازی سامانه پنجره واحد زمین در استان تهران

وی از برگزاری دادگاه‌های علنی به‌صورت بر خط در دادگاه کیفری یک استان تهران خبر داد و به مهم‌ترین اقدامات انجام شده در حوزه فناوری از جمله مکانیزه شدن اغلب مکاتبات قضایی و اداری، توقیف آنی و برخط اموال محکومان، برگزاری مزایده به‌صورت الکترونیکی، صدور گواهی عدم سوءپیشینه به‌صورت برخط و آنی و راه‌اندازی سامانه پنجره واحد زمین در استان تهران اشاره کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha