واکنش دوگانه آمریکا؛ محکومیت هتک حرمت قرآن کریم در سوئد و ادعای دفاع از آزادی بیان

نیویورک – ایرنا- متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنشی دوگانه به هتک حرمت قرآن کریم در سوئد با ادعای دفاع از آزادی بیان، هتک حرمت قرآن کریم را نیز محکوم کرد.

به گزارش ایرنا، متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به بازتاب ها هتک حرمت قرآن کریم در عراق نسبت به سفارت سوئد در بغداد گفت: سفارت سوئد در خارج از منطقه سبز بغداد که سفارت آمریکا در آن قرار دارد، واقع شده است. آمریکا خواهان حفظ آرامش است و از دولت عراق می خواهد از همه خانواده های دیپلماتیک محافظت کند.

وی همچنین درباره قرآن سوزی و هتک حرمت به قرآن کریم در سوئد گفت: ما آن را محکوم می کنیم. ما عمیقاً نگران این عمل هستیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال افزود:البته ایالات متحده از آزادی بیان و حق تجمع مسالمت آمیز به عنوان عناصر دموکراسی حمایت می کند. ما همچنین از حق آزادی مذهب یا عقیده برای همه حمایت می کنیم.

وی در ادامه واکنش دوگانه خود اضافه کرد که ما معتقدیم اعتراضات بر آزادی بیان و آزادی داشتن ایمان تاثیر می گذارد. ما همچنین معتقدیم صدور مجوز از آزادی بیان حمایت می کند نه اقدام خاص.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین درباره مذاکرات بر سر عضویت سوئد در ناتو گفت: ما به صورت مستقیم به ترکیه اعلام کرده آیم که به نگرانی های آن پیرامون عضویت سوئد در ناتو رسیدگی می کنیم.

به گزارش ایرنا، یک افراطی سوئدی روز چهارشنبه به وقت محلی تحت حمایت مقامات و پلیس این کشور در مقابل چشمان حدود ۲۰۰ مسلمان، قرآن ؟کریم را در بیرون مسجد اصلی استکهلم پایتخت سوئد سوزاند.

در سال های اخیر برخی از کشورهای اروپایی و به خصوص حوزه اسکاندیناوی صحنه تعدی و هتک حرمت مقدسات مسلمانان بوده است. در سایه حمایت پلیس سوئد، راست گرایان افراطی اقدام به آتش زدن قرآن کریم کرده و اعتراض های مسلمانان نیز با سرکوب روبرو شده است.

این هتک حرمت قرآن کریم با موج محکومیت گسترده بویژه در سطح جهان اسلام روبرو شده است. «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در همین راستا پیش از این هتک حرمت قرآن کریم و نفرت پراکنی علیه مقدسات اسلامی در سوئد را محکوم کرد و در توییتی نوشت: نباید جریحه دار کردن احساسات مسلمانان جهان و اسلام هراسی به بهانه حمایت از آزادی بیان به امری مرسوم در برخی کشورهای اروپایی مدعی حقوق بشر تبدیل شود.

ارزیابی مستقلی درباره پریگوژین یا ژنرال های روسی نداریم

میلر درباره شورش یوگنی پریگوژین رهبر گروه شبه نظامی واگنر و وضعیت اون گفت: ما گزارش های مختلف و اظهارات کرملین را دیده یم. ما هیچ ارزیابی مستقلی در مورد وضعیت یوگنی پریگوژین یا هیچ یک از ژنرال های روسی نداریم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: "در حالی که ما با مقامات بلاروس در مینسک و واشنگتن ارتباط داریم، من هیچ اطلاعاتی در مورد گفتگوهای دیپلماتیک از جمله در طول شورش پریگوژین ندارم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا آمریکا ادعای روسیه و بلاروس مبنی بر تحویل تسلیحات هسته ای به بلاروس را تایید می کند گفت من در مورد انتقال تسلیحات هسته ای نظری ندارم.

به گزارش ایرنا، روز جمعه گروه شبه نظامی واگنر به رهبری یوگنی پریگوژین مدعی شد که نیروهای مسلح روسیه یک حمله موشکی به اردوگاه این گروه انجام دادند. وزارت دفاع روسیه این ادعاها را رد کرد اما نیروهای این گروه کنترل چندین ساختمان غیرنظامی در روستوف را در اختیار گرفته و به سمت مسکو حرکت کردند.

پوتین در یک سخنرانی تلویزیونی اقدامات رئیس واگنر را یک شورش مسلحانه و خیانت توصیف کرد. همان روز پوتین با وساطت الکساندر لوکاشنکو همتای بلاروسی خود طی توافقی این قضیه را خاتمه داد.

در نتیجه مذاکرات و میانجیگری الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس، پریگوژین تحرکات نیروهای خود را در روسیه متوقف کرد و به آنها دستور عقب نشینی به سمت اردوگاه‌هایشان را داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha