به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، مرتضی صابری روز شنبه با تبریک روز ملی صنعت و معدن به فعالان این عرصه، اظهار داشت: ارزش ارزی و ریالی واحدهای تولیدی منطقه آزاد قشم از ابتدای سال جاری به ترتیب معادل ۱۵۶ میلیون دلار و ۱۷ هزار و ۲۲۴ میلیارد ریال بوده است.
وی ادامه داد: از ابتدای فروردین تا پایان خرداد امسال ۱۱۱ هزار و ۱۰۰ تُن برداشت از معادن در این منطقه صورت گرفته و معادل یک میلیارد و ۴۷۸ میلیون ریال حقوق دولتی از معادن فعال دریافت شده است.
مدیر صنعت، معدن و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد قشم توضیح داد: عمده واحدهای تولیدی و صنعتی فعال در منطقه آزاد قشم واحدهای تولیدی و صنعتی مربوط به حوزه های مختلف از جمله شناورسازی، پوشاک، دخانیات، تولید لوازم آرایشی و بهداشتی است.
صابری اضافه کرد: ۲۱۶ واحد صنعتی و تولیدی فعال در فضایی به وسعت بیش از ۶ هزار هکتار با سرمایهگذاری بیش از ۳۱۸ هزار میلیون ریال و بیش از هفت هزار میلیون دلار در منطقه آزاد قشم مشغول به فعالیت هستند.
وی خاطرنشان کرد: در راستای دستیابی به اهداف پیش بینی شده برای شعار سال «مهار تورم و رشد تولید»، برای رشد اقتصادی جزیره قشم و کمک به بهبود شاخص های حوزه صنعت و تولید به عنوان یکی از اولویتهای سازمان منطقه آزاد قشم، برنامه ریزی هایی صورت گرفته و به دنبال فعال سازی بیشتر بخش تولید و صنعت در جزیره هستیم.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از راهبردی ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.
از سوی دیگر، ویژگی های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می شود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیت های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک های انرژی است.
نظر شما