راه اندازی چهار خط تولید کارخانه آرد یاسوج در انتظار تامین اعتبار

یاسوج- ایرنا- کارخانه آرد ،نشاسته و گلوکز یاسوج به عنوان یکی از بزرگترین کارخانه های کشور در سال ۱۳۶۹ به بهره برداری رسید اما چندسالی است به دلایلی از جمله مشکل مالی دچار رکود شده است و تنها یک بخش از چهار حلقه تولید آن با ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت می کند.

به گزارش ایرنا، کارخانه یاد شده در حالی با ۵۰ درصد ظرفیت خود در حال فعالیت است که جوانان بیکار این استان انتظار دارند، کارخانه با حمایت رئیس جمهور به رونق دوباره برگردد.

کارخانه آرد، نشاسته و گلوکز یاسوج به عنوان یکی از قدیمی ترین و مهم‌ترین واحدهای صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد وابسته به سازمان اقتصادی کوثر به شمار می آید که تعدادی از فرزندان جامعه ایثارگری در آن مشغول به کار هستند.

ظرفیت تولید این کارخانه ۳۰۰ تن در شبانه روز بوده و در زمینی به مساحت یک هکتار در ورودی جاده سروک واقع شده است و به علت قرار گرفتن در نزدیکی سیلوی ذخیره گندم یاسوج به راحتی بدون هزینه زیاد حمل و نقل مواد اولیه خود را تامین می کند.

همین یک ماه پیش بود که سازمان اقتصادی کوثر به خاطر زیان ده بودن این کارخانه تصمیم بر فروش آن گرفت اما با مخالفت های شدید مردم و مسئولان در استان کهگیلویه و بویراحمد روبرو شدند زیرا این کارخانه را میراثی مهم برای اشتغال فرزندان این خطه می دانند.

بیکاری و مهاجرت های بی رویه به استان های همجوار به خاطر نبود شغل یکی از معضلات کهنه ای است که جوانان کهگیلویه و بویراحمد با آن دست و پنجه نرم می کنند و تعطیلی و فروش این کارخانه هم دردی مضاعف بر این مشکل خواهد بود.

این کارخانه ۱۱ محصول می‌تواند تولید کند و با توجه به وضعیت استان از لحاظ بیکاری رونق این کارخانه به توسعه استان کمک می کند.

اکنون تنها با ۵۰ درصد ظرفیت بخش تولید آرد کارخانه، ۶۰ نفر در کارخانه آرد، نشاسته و گلوکز یاسوج مشغول بکار هستند و مردم استان بخصوص جوانان بیکار انتظار دارند در آستانه دور دوم سفر رئیس جمهور توجه ویژه ای به این کارخانه شود و هر چهار فاز آن وارد مدار شود.

در شرایط فعلی اگر دولت بخواهد چنین کارخانه ای احداث کند هزاران میلیارد تومان اعتبار نیاز است بنابراین احیا و رونق این کارخانه بزرگ تا حد زیادی از هدر رفت بیت المال جلوگیری می کند.

راه اندازی چهار خط تولید کارخانه آرد یاسوج در انتظار تامین اعتبار

قول مساعد معاون رئیس جمهور برای اختصاص ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: یکی از مصوباتی که بر زمین ماند و تا الان نتوانسته ایم با آن کنار بیاییم بحث کارخانه آرد، نشاسته و گلوکز یاسوج است.

سید احسان عسکری افزود: کارخانه آرد، نشاسته و گلوکز و دکستروز در واقع چهار حلقه تولید دارد که این چهار حلقه به جز بخش آرد مابقی غیر فعالند.

وی عنوان کرد: هلدینگ سرمایه گذاری اقتصادی کوثر زیر مجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران است و مکاتباتی با بنیاد شهید انجام شده و اعلام کردند چون در دور سفر نخست رئیس جمهور نبودیم این مصوبه را اجرایی نمی کنیم.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: به خاطر همین این کارخانه را به مزایده گذاشتند تا آن را بفروشند و از مدار کار خارج شود.

عسکری ادامه داد: با مکاتباتی که با پیگیری های استاندار استان از وزارتخانه ها و دولت انجام شد و همچنین همراهی و مکاتبات رئیس دادگستری استان باعث لغو این مزایده شد.

وی تاکید کرد: هم اکنون این کارخانه یک مدیرعامل جدید دارد و پیشنهاد داده ایم و معاون رئیس جمهوری قول مصوبه ای مبنی بر اینکه ۱۲۰ میلیارد تومان تسهیلات برای این کارخانه تامین کنند را پذیرفته اند.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: امیدواریم هر چهار خط تولید کارخانه را راه اندازی و به همراه افزایش درآمد استانی، اشتغال استان را هم بهبود ببخشیم.

کهگیلویه و بویراحمد استانی با ظرفیت های بسیار است اما همواره از بالابودن نرخ بیکاری رنج برده و اکنون برای عبور از این تنگنا استان نیازمند نگاهی توسعه مدارانه و توجهی در خور از سوی دولتمردان سیزدهم است.

مردم و مقامات اجرایی کهگیلویه و بویراحمد معتقدند سفر دوم مسئولان و اعضای هیات دولت مردمی سیزدهم به این خطه به عنوان یکی از استانهای کوچک و محروم اما در عین حال غنی از مواهب طبیعی و قابلیت های متعدد می تواند امید بخش برای رفع تنگناها و جبران محرومیت های تاریخی این منطقه باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha