نیمی از کتاب‌های حوزه دفاع مقدس مربوط به خاطرات است

بیرجند - ایرنا - رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس گفت: سالانه حدود سه هزار و ۵۰۰ عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس و مقاومت در کشور به چاپ می رسد که نیمی از آنها مربوط به خاطرات است.

به گزارش خبرنگار ایرنا سردار عباس بایرامی روز دوشنبه در دیدار با حجت‌الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند افزود: طبق آمار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سالانه سه هزار و ۲۰۰ تا سه هزار و ۵۰۰ عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس و مقاومت در کشور از طریق انتشارات خصوصی و وابسته به دولت و نیروهای مسلح چاپ می‌شود.

وی تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از یادگاران دفاع مقدس و والدین شهدا را به علت گذشت زمان و کهولت سن از دست داده‌ایم لذا باید به دریافت و جمع‌آوری خاطرات این عزیزان بیشتر توجه کنیم.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس گفت: ترجمه دفاع مقدس موجب شد که جبهه مقاومت سرعت بیشتری بگیرد و بتوانیم سریعتر از رزمندگانی و شهدایی که در فرامرزهای کشور در سوریه و عراق کارهای بزرگی انجام دادند دریافت خاطره داشته باشیم لذا انتظار است در استان‌ها به بخش خاطرات توجه شود زیرا گرایش در کشور هم به این سمت بیشتر است.

وی افزود: سال گذشته حدود هزار و ۸۰۰ عنوان کتاب در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس چاپ شد که ۳۹ درصد آن در زمینه خاطره بوده و نشان دهنده گرایش به این سمت است اما باز هم انتظار بیشتری است تا یادگاران را از دست نداده‌ایم خاطرات‌شان را دریافت کنیم.

بایرامی گفت: امروز خواندن کتاب‌های خاطرات دفاع مقدس در جامعه مورد توجه جوانان و نوجوانان قرار گرفته که جای خوشحالی دارد البته این معجزه است که بعد از گذشت سه دهه از دوران جنگ تحمیلی هنوز جوانان و نوجوانان ما به حوزه دفاع مقدس و نویسندگی در این حوزه علاقه دارند لذا سازماندهی در این حوزه لازم است.

وی یادآور شد: سال گذشته بیش از هشت هزار نفر روز کارگاه آموزشی برای نوجوانان و جوانان در حوزه دفاع مقدس برگزار شد این در حالی است که سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و حوزه هنری هم آموزش‌هایی در این زمینه ارائه کرده‌اند.

نیمی از کتاب‌های حوزه دفاع مقدس مربوط به خاطرات است

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس گفت: اگر بتوانیم موزه‌های جنگ را تکمیل کنیم تا محلی برای رجوع همه مردم حتی گردشگران و سایر مجموعه‌ها باشد و نیز در حوزه ادبیات جنگ، هنر، رسانه و فضای مجازی کار را به نقطه‌ای برسانیم که قابلیت‌های ارسال پیام برای جامعه و فرامرزهای ما وجود داشته باشد شاید آن روز سربلند باشیم که توانستیم کاری انجام دهیم.

وی با یادآوری بیانات رهبر معظم انقلاب درباره لزوم ثبت وقایع و روایت درست جنگ افزود: هرقدر از دفاع مقدس فاصله بگیریم معرفت به دفاع مقدس باید بیشتر شود که این به کار و تلاش و همگامی نیاز دارد.

بایرامی تاکید کرد: برای ترویج دفاع مقدس باید مثل دوران دفاع مقدس عمل شود که همان اخلاص و حضور اقشار و صنوف مختلف بود و خیلی از کارها به صورت دلی انجام شد که باید اینها را در جامعه داشته باشیم و بتوانیم همه اقشار را پای کار بیاوریم.

وی گفت: بسیاری از مراکز فرهنگی توجه به تاریخ عظیم دفاع مقدس را به عنوان یک اولویت در دستور کار خود ندارند لذا باید این کار را انجام دهند زیرا الان برخی کشورها به دنبال یک سوژه و شخصیت‌پردازی خوب هستند تا بتوانند برای جوانان‌شان الگو باشد اما در کشور ما که از این الگوها زیاد است به درستی به آنها پرداخته نمی‌شود و نمونه آن شهید محمود کاوه از استان خراسان جنوبی است.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس اظهار کرد: بیشتر رزمندگان و شهدای دفاع مقدس در سن جوانی ۲۵ تا ۲۶ سال بودند اما با شجاعت، رشادت و ایمان از ارزش‌های انقلاب و اسلام دفاع کردند.

وی بر شناسایی سوژه‌ها و موضوعات ناب در ارتباط با دفاع مقدس تاکید کرد و افزود: با توجه به انتشار تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «حوض خون» ایشان تاکید کردند نباید نگاه شما تنها به خط مقدم و فرماندهان باشد خیلی از مجموعه‌ها، بانوان و افرادی در پشتیبانی از دفاع مقدس فعالیت داشتند که می‌توانند به عنوان الگو معرفی و خاطرات آنان منتشر شود تا همه افراد جامعه از آن استفاده کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha