به گزارش ایرنا، حامد قادرزاده روز سهشنبه در کارگروه استانی اصلاح نظام یارانه گندم، آرد و نان استان کردستان در سنندج اظهار کرد: نانواییهای ما از خیلی وقت قبل از نظر اقتصادی در خیلی نقاط کشور فعالیتشان اقتصادی نیست،چون هزینه ثابت واحدها مرتب در حال افزایش است.
وی افزود: تعطیلی یکباره بیش از ۲هزار واحد نانوایی با توجه به وضعیت اشتغال در استانهایی مانند کردستان، کار خیلی سادهای نیست و این واقعیت وجود دارد که اقتصاد یک حالت پویا دارد و مثل هر فعالیت دیگری افت و خیز خاص خود را دارد.
معاون امور اقتصادی استاندار کردستان ادامه داد: نانوا مهمترین کالای اساسی مردم را تولید می کند و قطعا سیاستگذار هم در کشور همین را مورد توجه قرار داده به همین دلیل است که یکباره نسبت به آزادسازی قیمت اقدام نکرده و از ابزارهای تشویقی استفاده میکند و این را به خوبی میتوان درک کرد.
وی اضافه کرد: با بلوغ اقتصاد در کشور و گذشت بیش از ۴۰سال از پیروزی انقلاب اسلامی باید اصلاح صورت بگیرد و دولتها به جای به تعویق انداختن اصلاحات با تدبیر مناسب نسبت به اصلاح اقتصادی اقدام کنند.
قادرزاده با بیان اینکه مردم باید بدانند که چه مقدار یارانه بابت نانی که روزانه مصرف می شود،پرداخت خواهد شد، گفت: در استان کردستان ماهانه حدود ۱۸هزار تن آرد مصرف میشود که اگر هر کیلو ۱۵ هزار تومان یارانه دریافت کند چیزی حدود،سه هزار و ۲۴۰میلیارد تومان یارانه آردی است که بطور تقریبی در سال از سوی دولت پرداخت میشود.
وی یادآور شد:از طرف دیگر اگر بخواهیم میانگین سهمیه یک نانوایی را هشت کیسه آرد حساب کنیم براساس سامانه "نانی نو" ۴۰۰ قرص نان را برای هرکیسه در نظر بگیریم، سه هزار و ۲۰۰قرص نان تولید می شود یعنی ماهانه برای ۲۶روز کاری ۸۰۳ هزار و ۲۰۰قرص نان خواهد بود که مبلغی معادل ۳۳میلیون و ۲۸۰هزار تومان دریافتی نانوا خواهد بود که اگر هزینهها را لحاظ کنیم، مسیر نامناسب اقتصادی ناخوادآگاه تعریف می شود.
معاون امور اقتصادی استاندار کردستان یادآور شد: این موارد هیچکدام به این معنا نیست که ما فرصت برای تخلف فراهم کنیم هر چند تخلف وجود دارد اما باید تلاش کنیم که چنین اتفافی نیفتد.
نظارت هوشمند بهترین گزینه برای جلوگیری از تخلف است
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: ما در حوزه نظارت بر آرد و نان هیچ زمانی موفق نبودیم و دلیل آن هم اختلاف قیمت بوده لذا تنها راهکار نظارت هوشمند و یا آزادکردن قیمت است.
پیمان اسکندری افزود: سامانه هوشمند آرد و نان بهترین گزینه است،البته ایراداتی دارد که لازم است رفع شود، امااصل کار باید ادامه داشته باشد و نظارت هوشمند بر سایر کالاها هم انجام شود.
وی ادامه داد: در دنیا هم هر نظارتی هوشمند است و با استفاده از عوامل فردی و انسانی جلوی تخلفات گرفته نمیشود ضمن اینکه مدیریت واحد هم در این زمینه بسیار مهم است که یک نفر حرف اول و اخر را بزند که این سردرگمی ها پایان بپذیرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار کرد: برخی از صنفها همانند نان داغ،کباب داغ ها برای کسب و کارشان نان لواش و سنگک عرصهمی کنندکه برای آنها نرخی تعیین نشده و مردم از قیمت های سلیقهای گلایه می کنند که انتظار می رود با تعیین نرخ، از این بلاتکلیفی نیز نجات پیدا کنیم.
سیستم توزیع در نانواییها اصلاح شود
فرماندار سنندج نیز در این جلسه با بیان اینکه
سیستم توزیع در نانواییها باید اصلاح شود، اظهار کرد: ۸۶۰نانوایی در سنندج وجود دارد که کنترل کردن این تعداد با عامل نیروی انسانی امکان ندارد و باید سیستم اصلاح شود.
حسن عسگری افزود: نانواییهای آزادپز یکی از معضلات ما است چرا که آنالیز قیمتی به ما داده نشده و نرخها سلیقهای است،لذا باید آنالیز قیمتی انجام و برای ما مشخص باشد تا زمینه رضایتمندی شهروندان هم فراهم شود.
وی در ادامه به بحث حاشیه نشینی در سطح شهر سنندج نیز اشاره کرد و گفت: در نواحی حاشیه سطح شهر سنندج و با توجه به وضعیت اقتصادی مردم، بسیاری از نانواییها دفتر قرض دارند که اخرماه توسط مشتری پرداخت میشود که به عنوان فروش غیرمتعارف شناخته شده و با انان برخورد می شود.
فرماندار سنندج ادامه داد: در سنندج برندی با عنوان کلانه وجود دارد که حدود ۵۰۰نفر که اکثرا زنان سرپرست خانوار هستند از این راه ارتزاق میکنند که با سیستم جدید و قطع سهمیه به مشکل برخوردند و انتظار داریم سهمیه ای برای این مهم نیز،در نظر گرفته شود.
وی همچنین خواستار مجوز برای ایجاد نانوایی در شهرکهای جدید شد و گفت: انتطار داریم درصدی مجوز برای این شهرکها در نظر گرفته شود تا مشکلات مردم آن مناطق در زمینه نان برطرف شود.
نظر شما